Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 696
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Това с коластрата е нормално . Аз с първата бременност също "текох" използвап такива специални превръзки , за да не ми цапа. Няма какво да се направи , и болките са нармални. Радвайте се че имате , някой нямат изобщо.

Относно болките отляво и дясно и но шпато , може би.матката ти расте и се разтяга и за това . Не съм лекар , но аз също не прекалявам и ме е страх да пия но шпа за всяка болка , може да отпусне шийката и да стане беля.
  Аз за това преминах на магнезий , струва ми се добър вариант.

# 451
Здравейте, вчера бях на преглед и доктора потвърди 100% момченце, много съм щастлива! 😊 Каза, че всичко е наред с бебо!
Изписа ми обаче да пия антибиотик Клацид SR, заради уреплазма парвум. Много ми е притеснено за този антибиотик, някоя от вас пила ли го е?
Здравей Дими! Един прехвален доктор преди време ми пусна изследвания за уреаплазма и излезна положителен резултат за парвум. Само да отбележа че нямах никакви оплаквания и никакво течение! Беше ми много странно как така е излезнала тази бактерия но си виках какво пък-нали е добър доктор(или по скоро гледа да лапа парички) Изписа ми върпосния клацид и след терапия отидох и пак излезна парвум! После каза друг антибиотик и така същото се повтори! На мен вече ми беше станало лошо от антибиотици, течение никакво и прочитам в уикипедия следното след като се разрових: Ureaplasma parvum е идентифициран като коменсал в матката като част от микробиома при здрави жени в репродуктивна възраст. [3]!!!! Отидох при друг лекар за второ мнение и той се спука от смях и каза: ако утеаплазмата беше инфекция до сега нито една циганка нямаше да в родила! Това се смята за нормална бактерия! Единствено се смята за проблем ако падне имунитета на човек и се разпространи,но това е рядкост! В чужбина не я изледват нито в признават! Моят съвет е не си трови организма с антибиотици. Вече съм в 17 седмица най-веротно ако пусна изследване пак ще излезне. Микробиологията и цитонамазката са ми перфектни-това ме интересува. Надявам се да съм била полезна Simple Smile
Много ти благодаря, изключително полезна информация, но аз за жалост имам бяло течение Sad , дори ми се налага да нося ежедневни превръзки. Доктора каза, че уреплазмата може да предизвика спонтанно раждане в 20 г.с. Но не знам защо антибиотика е за 7 дни , а пробиотика за 30?

# 452
аз имам даже бледо жълто но  от както съм бременна преди това не съм ималаа пуснахме на мъжа ми и той нямаа за да не ми бъркат в шийката а аз си пуснах в благодарение на Яренце ЦРП И СУЕ видях че са отрицателни което означава че не би следвало да имам.... МБ е чиста винаги знам че хламидия микоплазма и уреаплазма не се виждат от МБ,ноо док каза,че много жени си имат уреаплазма парвум и дори не отключват проблем,аз се примирих просто се надявам да е вс ок Simple Smile

# 453
Здравейте, имате ли болки, конкретно ниско долу, ту от тясно, ту от ляво. Аз имам, Но от 2 дни е само от дясно и са постоянни, не минава дори, когато лежа. Много се притеснявам. Зв на Доктора ми каза да пия бусколизин 3х1, но не смея да пия. Каза , че но шпа не е полезно, а аз четох, че бусколизин не се препоръчва по време на бременност. Ако са болки при разтягане на матката трябва да минат с почивка. При мен не минават Sad
Забравих да спомена, че моят АГ е в Пловдив, а аз живея в София, просто е запознат от години с моето здравно състояние и избрах да се следя при него.

Да аз имах такъв проблем даже лежах да ми вливат магнезий, но не помогна и се оказа уроинфекция.

Пусни си урина и да те погледне добър уролог или нефролог. В момента я лекувам инфекцията, но едната вечер успях да се справя с болките като пих топла безалкохолна бира. Не обичам изобщо бира дори и в оригиналният и вариант, но като дойде неволята... Това ще помогне ако имаш песъчинки.

# 454
Здравейте, имате ли болки, конкретно ниско долу, ту от тясно, ту от ляво. Аз имам, Но от 2 дни е само от дясно и са постоянни, не минава дори, когато лежа. Много се притеснявам. Зв на Доктора ми каза да пия бусколизин 3х1, но не смея да пия. Каза , че но шпа не е полезно, а аз четох, че бусколизин не се препоръчва по време на бременност. Ако са болки при разтягане на матката трябва да минат с почивка. При мен не минават Sad
Забравих да спомена, че моят АГ е в Пловдив, а аз живея в София, просто е запознат от години с моето здравно състояние и избрах да се следя при него.

Да аз имах такъв проблем даже лежах да ми вливат магнезий, но не помогна и се оказа уроинфекция.

Пусни си урина и да те погледне добър уролог или нефролог. В момента я лекувам инфекцията, но едната вечер успях да се справя с болките като пих топла безалкохолна бира. Не обичам изобщо бира дори и в оригиналният и вариант, но като дойде неволята... Това ще помогне ако имаш песъчинки.

Ходих при Аг за спешност, да ме види. Вс е наред с бебето, бъбреците ми изглеждат добре. Урина и пълна кръвна имам от миналата седмица всичко е наред. Но Аг-то ми настоява да ме хоспитализират да се изолира, че е апендицит?!?! Започна да ме плаши, той работи на метода на отхвърлянето ясен ми е. Момичета какво да правя, откакто пих но шпа днес към 11:30 не ме е болял корем, но АГ твърди, че щом ме боли значи най-вероятно е апендицит. Какви са тези работи, дори не ме боли за да е апендицит, говоря за симтомите , аз ги нямам. Сега е петък къде ще намеря хирург да ме погледне, направо не знам. Знаете ли дори да се окаже това дали има опасност за бебето? Толкова бързо говореше, моя АГ И ме отпрати, че нищо не разбрах...

# 455
  • Казанлък(Бургас)
Аз пък искам да ви се оплача малко....днес съм в някаква депресия. Дебела съм и не мога да се понасям, крака, ръце, гъз...ужас...85кг. 165см съм висока, представи си какъв слон станах. Днес си гледам снимките от преди Нова година,  все едно не съм аз, а докрая има още 4м. Килата ги качих в първите месеци. Мин.месец бях качила 1кг, този още не знам,  но от няколко дни пак ми се яде много. Нещо не се и движа тези дни, то е ясно,  че ще ударя 90, но поне да не ги минавам.

Elmazche, и тези състояния са си нормални през бременността. И аз бях така. Чувствах се ужасно, и не можех да се понасям. Разбирам те. Но гледай да изгониш тези мисли от главата си. Ти си прекрасна! Вземи си душ и ритуално  отмий вкички лоши мисли, нека изтекат в канала. Гримирай се. Облечи нещо светло, пъстро, весело и излез на разходка.

Iiliagirll, сега като те прочетох пак, да ти кажа и аз имах дълго време болки от дясно. Оказа се раздразнени черва. Доста си ме болеше и много време беше нужно, за да отшуми. И аз се бях притеснила да не е апендикса. Казаха ми, че тогава болката е нетърпима. Пуснах пълна кръвна картина, урина и ходих на ехографски преглед. Всичко беше наред. Това беше в началото на бременността. Болката ту се засилване, ту отшумяваше. Предписаха ми повече чай и но-шпа 3 дни.
От друга страна след като АГ така се е притеснил, чак се чудя. Дали пък да не отидеш някъде на второ мнение или до спешното, за да те погледнат. И защо така бързо те е отпратил?!

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 16:57 от yanac

# 456
Аз пък искам да ви се оплача малко....днес съм в някаква депресия. Дебела съм и не мога да се понасям, крака, ръце, гъз...ужас...85кг. 165см съм висока, представи си какъв слон станах. Днес си гледам снимките от преди Нова година,  все едно не съм аз, а докрая има още 4м. Килата ги качих в първите месеци. Мин.месец бях качила 1кг, този още не знам,  но от няколко дни пак ми се яде много. Нещо не се и движа тези дни, то е ясно,  че ще ударя 90, но поне да не ги минавам.

Elmazche, и тези състояния са си нормални през бременността. И аз бях така. Чувствах се ужасно, и не можех да се понасям. Разбирам те. Но гледай да изгониш тези мисли от главата си. Ти си прекрасна! Вземи си душ и ритуално  отмий вкички лоши мисли, нека изтекат в канала. Гримирай се. Облечи нещо светло, пъстро, весело и излез на разходка...

Към вече дадените съвети добавям и прическа, а защо не и маникюр.
Аз съм 160см и 87-88кг, така че те разбирам прекрасно, нооо това не е повод за депресии. Важното е бебенцата ни да дойдат здрави, пък килограми се свалят. И така сме красиви 😘😘😘

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 17:41 от Bobby_g

# 457

Elmazche, и тези състояния са си нормални през бременността. И аз бях така. Чувствах се ужасно, и не можех да се понасям. Разбирам те. Но гледай да изгониш тези мисли от главата си. Ти си прекрасна! Вземи си душ и ритуално  отмий вкички лоши мисли, нека изтекат в канала. Гримирай се. Облечи нещо светло, пъстро, весело и излез на разходка.

Iiliagirll, сега като те прочетох пак, да ти кажа и аз имах дълго време болки от дясно. Оказа се раздразнени черва. Доста си ме болеше и много време беше нужно, за да отшуми. И аз се бях притеснила да не е апендикса. Казаха ми, че тогава болката е нетърпима. Пуснах пълна кръвна картина, урина и ходих на ехографски преглед. Всичко беше наред. Това беше в началото на бременността. Болката ту се засилване, ту отшумяваше. Предписаха ми повече чай и но-шпа 3 дни.
От друга страна след като АГ така се е притеснил, чак се чудя. Дали пък да не отидеш някъде на второ мнение или до спешното, за да те погледнат. И защо така бързо те е отпратил?!
Много момичета чакаха по спешност днес, бързаше да навакса с времето. А освен това той винаги работи по метода на отхвърлянето. Иска да отхвърли, че е ОА и ако не е ОА са връзките на матката... второ мнение днес няма как да намеря, събота и неделя също. Нещата се случиха така, че да се падне в такова време, че няма къде да ида. Дали да не си пусна ПКК и урина, ако покаже нещо тогава да отида в болница? Какво мислите? Нещо взех да нямам доверие на АГ-то ми, за всичко ме шашка от началото на бременността ми.

# 458
Момичета, сега се прибрах от работа и въпреки, че бях с кецове, като се събух и целите ми крака от глезена са подути и ходилата туптят 🙄 Преди за задръжка си правех вода с магданоз и лимон, но знам че магданоз в големи количества при бременни не е ок, че е кръворазреждащо. Чудя се какво друго да пия за тази за дръжка на течности, освен вода само с лимон 🙄

# 459
Диня ма да не ти вдигне захарта

# 460
  • Bарна, морето, сините вълни
Сега видях снимки от ваши БХС, по-подробни са от моя. Защо? Аз бях забравила с първата бременност какво са изследвали, но се сетих, че имаше примерно за Патау, а сега не.

АГ го видя и каза, че всичко е наред.

# 461

Ходих при Аг за спешност, да ме види. Вс е наред с бебето, бъбреците ми изглеждат добре. Урина и пълна кръвна имам от миналата седмица всичко е наред. Но Аг-то ми настоява да ме хоспитализират да се изолира, че е апендицит?!?! Започна да ме плаши, той работи на метода на отхвърлянето ясен ми е. Момичета какво да правя, откакто пих но шпа днес към 11:30 не ме е болял корем, но АГ твърди, че щом ме боли значи най-вероятно е апендицит. Какви са тези работи, дори не ме боли за да е апендицит, говоря за симтомите , аз ги нямам. Сега е петък къде ще намеря хирург да ме погледне, направо не знам. Знаете ли дори да се окаже това дали има опасност за бебето? Толкова бързо говореше, моя АГ И ме отпрати, че нищо не разбрах...

Не се шашкай толкова бързо за апендицит. Много по-вероятно е да е уринален проблем или раздразнени черва. От миналата седмица до сега е възможно много да са се променили нещата. На мен точно за седмица ми се влоши много картината и в изследването пишеше "масово левкоцити и бактерии." Въпреки, че на стерилната не се изолира никаква конкретна бактерия. Дори малко да са левкоцитите в урината пак може от това да е. При мен точно така почнаха нещата уж нищо нямаше в изследванията... И бъбреците също бяха ок...

# 462
Преди да забременея бях със силни болки вдясно веднага личната лекарка ме изпрати на хирург за апандецит, но не отидох вместо това отидох на гастроентеролог и се оказа синдром на раздразненото черво. След 1 месец лечение и диета всичко се оправи.

# 463

Много момичета чакаха по спешност днес, бързаше да навакса с времето. А освен това той винаги работи по метода на отхвърлянето. Иска да отхвърли, че е ОА и ако не е ОА са връзките на матката... второ мнение днес няма как да намеря, събота и неделя също. Нещата се случиха така, че да се падне в такова време, че няма къде да ида. Дали да не си пусна ПКК и урина, ако покаже нещо тогава да отида в болница? Какво мислите? Нещо взех да нямам доверие на АГ-то ми, за всичко ме шашка от началото на бременността ми.

Апендицит се хваща и по кръвни изследвания.Левкоцитите ще са скочили със сигурност.

# 464
  • САЩ
Аз пък искам да ви се оплача малко....днес съм в някаква депресия. Дебела съм и не мога да се понасям, крака, ръце, гъз...ужас...85кг. 165см съм висока, представи си какъв слон станах.
Спокойно, нормално е да се чувстваш така. И аз се чувсвам като слон въпреки че не съм качила много. Свикнала съм да съм слабичка и много активна и сега ми е трудно да свикна че трябва да внимавам и да не вдигам тежко. Също се натъжих минавайки покрай нормалните дрехи в магазина, но пък бремеността е временна и после ще си имаме дечица за цял живот Simple Smile Хапвай повечко салати, сурови чушки пълнени със сирене, плодове с по-малко захар като берита, кисело мляко, таратор, супички. Аз тези дни съм в отпуска и времето е хубаво, правя дълги разходки и гледам да не стоя на едно място. Ще мине и този период Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт