Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 670
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Привет и от мен Simple Smile Днес съм за първи ден на работа след 2 месеца в къщи. Засега се чувствам супер и ми е едно такова хубаво, надявам се вече наистина това повръщане да е спряло при мен. Още съм на тръни постоянно.

# 541
Проверява се в сайта на НОИ, като е необходим ПИК. Него пък можеш да си вземеш като отидеш в НОИ на място. Става доста бързо и е удобно после да си следиш болничните и преводите. Може да следиш дали са подадени документите от работодателя, колко ти е обезщетението, дали е обработено или платено. Ако има грешка, също може да се види и да се реагира своевременно.

Привет и от мен! Скоро не съм се включвала, но имам питане към момичетата, които вече са болничен. Аз съм от началото на април, но към текуща дата все още не ми е изплатен болничния. Имате ли представа кога да го очакваме, много ли се бавят и при вас също ли е така? Подозирам, че има забавяне заради празниците, но все пак е доста неприятно, вече е 17ти.

Зависи кога е представен в НОИ от работодателя ти. При нас ги представят до 10-то число на следходния месец и съответно до 10 дни след представянето НОИ ги изплащат. Тоест болничният ми за април е представен от работодателя до 10-ти май и някъде до 20-ти трябва да получа превод. НОИ превеждат пари вторник и четвъртък и тъй като в системата видях, че се обработва, очаквам утре или в четвъртък парите.
При мен болничният идва на 2 пъти. Сега ще е първият превод и до седмица вторият. Ако и твоят е преходен, да не се учудиш.
Разделен е, защото е преходен в два календарни месеца (от 21 април до 20май). На първия превод идват парите от 21 до 30 април, на втория-тези до 20 май. Дано си разбрала нещо от цялото ми обяснение Joy

Даа, всичко разбрах. Много благодаря, а как мога да проверявам и аз в системата и коя система? Grinning

# 542
Аз в 16-та ходих в Оскар при Янкова и останах много доволна. С бебето ми се оказа, че има проблем и се радвам, че тя го видя. Първо прегледът започна специализантката и след малко влезе и д-р Янкова, която реално го прави. Добре обяснява и ме успокои, че всичко ще е наред. Предната бременност бях при д-р Богданова, също имаше специализантка и бях много доволна. Знам, че и Стратиева е много добра. Няма да сбъркате в този център.
Аз попринцип съм с пакет в Оскар клиник  и по точно при Янкова, обаче нещо не ми харесва как работи. Миналата седмица в сряда бях на нормална женска консултация за която чаках 2 часа за часа си,и като чме погледна на ехограф за 5 минути максимум, каза че бебето изостава, плацентата ми не била в ред. Наплаши ме, че не може да бъде оптимистка за тази бременност и да ходя да си правя генетични изследвания.
На ми каза да пия нищо по различно от аспирина който пия от 3 седмици.
Така си тръгнах от там мислейки, че всичко ще приключи и че няма шанс, докато не отидох при Карагьозова по препоръка на харим тук в групата. Там обстойно ми прегледаха артериите и се оказа че не е толкова фрапантно, даже ми казаха и какво да пия за да подпомогна нещата.
Така че Янкова не знам какво я хвалят толкова, но аз мисля да я сменям. Не ми обърна внимание изобщо, само ме наплаши и ме изпрати да се чудя какво се случва.

# 543
natalyadb, вече са ти отговорили, но да потвърдя и аз. Вадиш си ПИК код към НОИ и после през сайта им си следиш нещата.

Теди, четох тогава, като се беше разочаровала от лекарката си, но не знаех, че е Янкова. Изумена съм просто. Аз бях при нея с предната бременност на ранен скрининг и точно тя видя проблема там. Сега пак ходих на скрининг и беше много подробна. Предполагам обаче, че може да има разлика между обикновен преглед и фетална морфология, но е много неприятно това, което ти се случи. На твое място и аз бих я сменила, ако се беше отнесла така с мен.

# 544
По въпроса за болничните,тъкмо звъннах в счетоводството да питам,освен болничния до 10 то число, от 15 то до 20 то число подавали и "образец 1" нз какво е ,но ми казаха ,че след него ,тогава превеждат и то само за мин. Месец.

# 545
natalyadb, вече са ти отговорили, но да потвърдя и аз. Вадиш си ПИК код към НОИ и после през сайта им си следиш нещата.

Теди, четох тогава, като се беше разочаровала от лекарката си, но не знаех, че е Янкова. Изумена съм просто. Аз бях при нея с предната бременност на ранен скрининг и точно тя видя проблема там. Сега пак ходих на скрининг и беше много подробна. Предполагам обаче, че може да има разлика между обикновен преглед и фетална морфология, но е много неприятно това, което ти се случи. На твое място и аз бих я сменила, ако се беше отнесла така с мен.

Да, само ми създаде излишни негативни емоции и допълнителни разходи, вместо да си свърша всичко при нея. Пакета им там хич не е евтин, очаквах поне адекватно проследяване на бременността, но при мен не стана така. Иначе самата тя създава доста високи очаквания за клиниката и за нея като доктор, но не ги оправда в моя случай.
Много се чудя вече какво да правя, да си сменя ли там доктора или да се насоча към съвсем друго място.

# 546
Аз затова не посмях никъде да плащан пакети за проследяване.Не се знае в кой момент ще се разочароваме и хем да искаме да сменим лекаря, хем да сме дали някаква сума пари и да се чудим какво да правим....

# 547
Аз пък да ви кажа какво научих днес и се ядосах много...
Ако недай боже тръгне раждане прди 36 гс ме пращат в МД,Шейново или Токуда,мн се чудя поне доцентката която ме следи работи в МД амаа какво да правя ако недай боже тръгне по-рано какъв лекар да тръгна или да се доверявам на случайни оф Sad

# 548
Hariom така е защото неонатологиите са с различно ниво на компетентност.В замисимост от това тези с по малка такава нямат право и изобщо капацитет да се грижат за по недоносени бебчета.Но практиката не е ли да родиш в болницата и да транспортират бебто в тази с която имат договор от изброените от теб 🤔Все си мисля, че някъде бях чела че Вита имат договор с Токуда.Ти май беше във Вита нали?
Аз в моето положение добре, че Вецев работи в Шейново.Но още като решавах къде ще ходя си бях наясно, че за мое спокойствие трябва да е в някоя от тези с добри нобатологии.А те са изброените от теб и Надежда вече, по мои наблюдения.

# 549
Да,във Вита съм,надявам се всичко да е ок ако нещо видя че нещата отиват на не добре скъсяване или нещо др мисля да попитам и аз Вецев но не знам ще го мисля

# 550
Относно проследяването мисля, че специалистите по фетална са много заети и затова избирам някой АГ в голяма АГ болница. На фетална си ходя отделно. Така си имам повече от едно мнение за бременността. Ако се наложи да вляза в болница проследяващия си ми е там.
И неонатологията е на първите места по важност!
Само да ви споделя, че ако моите племенници близнаци не се бяха родили в болница Селена в Пловдив можеше и да не оживеят... Не ви плаша, но като дойде раждането не само ние сме важни, следящия отговаря за нас, а бебето отива в ръцете на неонатолозите.

# 551
Да,във Вита съм,надявам се всичко да е ок ако нещо видя че нещата отиват на не добре скъсяване или нещо др мисля да попитам и аз Вецев но не знам ще го мисля

Хариом, в Шейново има много добри, така че и да не е Вецев няма да сбъркаш, ако при нужда отидеш там - Арабаджиева, Велев, Вецев, чела съм и за други добри, но в момента тези ми изникнаха. Дано не ти се налага все пак, но аз , ако трябва да избирам между МД и Шейново, никога не бих избрала Майчин дом. Начела съм се на такива ужаси, че би ме било страх да ида там. Ясно, че си е и до късмет, но не бих рискувала :/

# 552
НЯМА ШАНС ЗА МД попринцип трябва да е супер крайно иначе Шейново дано не се налага но и аз бих била там,Благодаря ви Heart

# 553
И аз съм чела страшни ужасии за родилното на Майчин дом.Най-вече говоря за отношението към родилката и детето .Самата аз имам негативен опит от там, но няма да разтягам локуми.Жената на един приятел работи там.Бих могла по тази линия да си издействам някакво човешко отношение, защото както добре знаете отношението за приятели и роднини е различно, но въпреки този факт пак не бих отишла...

# 554
И аз видях това за неонатологиите и понеже съм хем с тромбофилия, хем с висок риск за прееклампсия, директно смених и се насочих към Токуда. Вече се следя там и съм мноого доволна, та я препоръчвам с две ръце.

Общи условия

Активация на акаунт