Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 626
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
  • омъжена
Цитат на: nataliyadb за креватчето и. Двете ми беше дървено и е удобно . Добре си се спряла
[img
//cdn.bg-mamma.com/2WzD/fhGun.jpg[/img]

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 21:22 от sunshine1992

# 616
Първите месеци не се ползва възглавничка, най-много някоя сгъната пеленка, но една разумна и необходима според мен дребна покупка е една "постелка"( не знам как се казва) с меки преградки от двете страни, които помагат бебето да стои на съответната страна. Лежането по гръб и рефлукс могат да доведат до задушаване.
https://www.baby.bg/product/lorelli-337481/

# 617

Тази ни остана от сина ми и съм много доволна и мисля и сега да използвам нея . Аз за кошара се чудя дали да взимам защото сина ми спи при нас и отказва да стой в кошарата , но пък мой приятелки ми казват че като види че бебето спи в кошара ще иска и той и още не знам .

# 618
Момичета на вас в коя седмица ви казаха пола? На мен Амалиев в 12 седмица ми каза, че мисли че е момченце, но каза че не е сигурен.

# 619
За матраче горещо препоръчвам магнифлекс Пиер Карден! Страхотен, детето е на две и половина, не е мръднал и само на него си е спала от начало. Сега ще е за бебето. От време на време се намира с 25% отстъпка, моят го поръчах от Хиполенд.
Ако някоя си пазарува и втора ръка от olx, не се чудете, като нов ще е след използване от бебе, стига да е слаган винаги протектор.

# 620
На мен в 15г.с ми казаха, че може би е момче,  в 16г.с се потвърди. Сега в 20г.с категорично момче,  аз се надявах, че може и да грешат 😀

# 621
Аз също вече за две деца ползвам Магнифлекс Пиер Карден и наистина не е мръднал.
За пола, аз съм почти в 18гс и още не знам какво ще е 😂😂😂 Било срамежливо, не знам си как си свивало краката, ама важното е, че е там и е добре. В четвъртък се надявам да разбера 🍀 Обещала съм на 6 деца да пука е балон, за да им съобщя пола 😂

# 622
  • София
И от мен глас за Магнифлекс Пиер Карден- много съм доволна.

Възглавница не им е нужна поне до 1 годинка (Яна още спи без). Първо, че обиколката на главата е повече от тази на раменете, тоест не е като при възрастните. Второ, ако се въртят като Яна... Никъв шанс да лежи на едно място. Grinning

А за столчето за кола - ако има нещо на света за бебето, с което не бива да се прави НИКАКЪВ компромис - то това е столчето. В действителност то е нещото, което е пряко свързано със сигурността и живота на бебето. От всичко друго може да се спести.

С Яна не бях проучила много добре въпроса и си я возехме в кошницата от комплекта на количката. Пък и тя първите 4-5месеца се дереше постоянно в колата. Уж пак е хубаво, но сега се замислям дали да не вземем ново на доказана марка.
За първия рожден ден й поръчах за подарък едно Britax и съм супер доволна.

*Вметка - Изофикс НЕ значи повече сигурност. Означава по-лесно поставяне. Най-сигурният начин за закрепяне на столче е с един "крак", който опира в пода на купето и няколко колана, които се захващат на различни места. До 3-4год се препоръчва и возене по посока обратна на движението.

Май брифирах каквото сте коментирали. Grinning

# 623
Полът ми го каза супер категорично Троянчев още в 13г.с., а после и проследяващият АГ потвърди, че е момче. Аз сума време се чувствах като най-ужасната и пропаднала майка, защото винаги съм вярвала, че ще имам две момиченца и като разбрах пола му ударих един рев, но май вече свикнах с мисълта.
За матрак не мога са дам добър съвет, каката беше страшно ревливо бебе и накрая се намърда на спалнята и още не мога да я изгоня. Иначе оптимистично купих един хубав матрак от Юск някаква златна серия, но и това не я примами.
За столчето за кола съм съгласна, бонус ще е да се поставя лесно, но е важно да е качествено и стабилно. Една приятелка, която не е шофьор и реално беше също на задната седалка с бебето, непрекъснато си возеше детето в бебешкия кош на количката, но повечето такива(нейният включително) нямат система за сигурно прикрепяне и не са предназначени за подобен вид употреба, а това за мен е чиста безотговорност. Най-малкото, когато сам човек се вози отзад и няма колан, при рязко набиване на спирачки не може да се задържи, а какво остава да успее да хване бебешкия кош и бебето вътре, за да не стане инцидент. Удар дори с 50 км. в градски условия е доста "разтърсващ".
Момичета, аз ли грешно помня или имаше такива от вас, които изпитваха бодежи и болки ниско долу към шийката? Два дни особено след работа изпитвах болки, пих но шпа и ме поотпускаше, но се чудя дали имам повод за притеснение...другата седмица ще питам на прегледа, дано няма скъсяване или нещо подобно. Освен това и кръста много взе да ме боли, а ми се струва рано за подобни болежки. Rolling Eyes

# 624
Момичета, вчера и аз бях на преглед. Всичко с бебето е наред след ковида, чакаме момиченце. 💓 Притеснява ме само това, че веднага след прекаран ковид утайката ми беше 58, една седмица след това, вместо да пада, вече е 75 😏 док каза, че щом CRP е ОК, да не се притеснявам. Но аз все още смятам, че утайка 75 е мн висока, а и не пада. Някой да знае нещо по въпроса?😣

# 625
Знам, че при бременни СУЕ е винаги завишен,а и щом АГ е казал да не се притесняваш,  значи е ок

# 626
Добро утро!
Аз влизам с потвърден пол от док,чакаме девойка. 💗
По последните ви теми, мога само да дам мнение.
Матрак взехме Магнифлекс-Пиер Карден, ако може някой да ми изпрати и линк към някакъв калъф, ще съм благодарна.

Относно столчето, готова съм и 800лв да инвестирам, ако трябва. То е най-важната покупка за бебето, абсурд да направя компромис с това.
Спряла съм се на едно Бритакс. В Амазон го намерих за 317 евро, докато тук е близо 1000 просто още не съм съвсем сигурна какво искам и затова се въздържам от покупката, а тези седмици трябва със сигурност да поръчаме, защото не искам всичко наведнъж да се взима.

# 627
  • София
Paldora, ако визираш непромоакемите калъфи за матрак - взех първия, който видях в Хиполенд. (Само гледам горната част да е памук, но мисля, че всички са си така.)

# 628
Бритакс е много добър избор за стол и Cybex също. Ние с каката се чудихме между тези 2 модела и Бреви мисля, че беше италианска марка. Накрая взехме Бреви Кими. Всички бяха около 500лв. Оставих тогава избора на таткото, защото му беше мерак и много четеше по темата. Наскоро взимахме и за втората кола, че ни омръзна да го местим. Взехме едно Лорели, което се върти на 360 градуса, за малки деца е много удобно, но вече за дъщеря ми няма смисъл от въртенето, че тя се качва и слиза сама и коланите си слага аз само ги закопчавам. Добре, че втората кола е караме само градско. Столчето на Лорели не може да стъпе на малкия пръст на Бревито. Явно и цената си казва думата, все пак двойна разлика.
От друга страна приятели са с Лорели и са много доволни. То дано не става белята и да не разбираме колко са здрави тези столчета! Столче няма да взимаме за сега, че нали имаме 2, а и кошницата от количка също. Обаче ми се иска да взема гнездо за бебето. Можете ли да ми препоръчате модел?
Вчера гледах сайта на Вис Виталис там има всичко. Отварях категория по категория и си направих списък какво ще ми трябва. Някои неща сигурно ще взема от там, други не.
Аз обаче все още не мога да реша къде да запиша час за ФМ в Пловдив. Вчера се видях с лекаря и ми каза, че има време да записвам, но като се обадя да им кажа, че искам час между 10 и 20 юни, тогава ще съм 22г.с. Изброих му имената, на които съм се спряла, за да ме ориентира и той, но само каза, че който и да избера от тях няма да сбъркам. Дилемата ми е между д-р Борислав Иванов в Медлайн, д-р Кръшков в Селена, д-р Амалиев син и д-р Даскалов.

# 629
  • au bout du monde
Кошчето за кола ни е на Maxi cosi от 0 до 13кг. Беше бонус към количката. 10 месечният ми син още го ползва.
П. П Редактирах модела, оказа се че е кабрио фикс.

https://visvitalisbg.com/product/maxi-cosi-stol-za-kola-cabriofi … -13-kg-black-grid

Утре съм на ФМ,  в 20 с.+5д. 😀

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 12:43 от La Libellule

Общи условия

Активация на акаунт