Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 531
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
Това с компреса е ок, защото аз го ползвам все още дори и 12 години след баткото. Той е с гел, който може да се охлажда или загрява и като се ударят децата или имат температура също става.

# 691
  • Казанлък(Бургас)
Скрит текст:
Момичета вижте какво намерих , аз мисля да си купя това , последния път ми се наложи да правя компреси. както и едно друго което си слага на гърдата която не се кърми бебето и събира млякото, после може да си го съхраните , знаете че когато бебето се храни от едната гърда , и от другата тече

Viala, наистина интересни находки! Къде ги продават?

На 100% подкрепям написаното от bubamara за списъка с покупки. Не се затрупвайте! Те близките ви ще го направят.GrinSmileSatisfiedStuck Out Tongue Closed EyesLaughing

# 692
Здравейте момичета,
От известно време ви следя и чета с интерес, но не съм писала, защото всичко с бременността ми вървеше страхотно... до миналия ден. Излезна ми късния БХС, при който риска за синдрома на даун е висок 1:140.
Няма да ви описвам болката и страха, който ни е обзел за така дълго чаканото ни дете.
Не помня дали сте коментирали до сега, някоя майка правила ли е пренатест или амниоцентеза или да сподели за доктор специалист, с който можем да се консултираме.
Първа бременност ми е, на 36 г. в 20 г.с. от Пловдив

# 693
Аз го намерих в датските сайтове и аптеки , но гледам че в България също ги има , даже шишета имя , много се замислям за тях  също

https://www.lansinoh.bg/products/

# 694
Karalain, съжалявам за неприятностите. Моя приятелка и излезе 1 към 5 с второто дете. Беше също много уплашена, знам че ходи в София в Майчин дом и правих амниоцентеза, която за щастие отрече  резултата БХС-то. Сега си имат здрав юнак на 8г.,така че не се отчайват предварително, но моят съвет и може би аз така бих постъпила е да отида директно на амниоцентеза. Пренатест овцете не са на 100%,само тя ти дава сигурен резултат. Стискам палци всичко да е наред 🍀🙏
Viala, комплекти те са хубави, защото сега се сещам, че и подплънките са нещо, без което не можех, но ми се виждат скъпи. Аз вместо колектор ползвах едната чашка от помпата за кърма,също е вариант ако не ти се дават излишни пари. Пликове те за кърма взимах от Джъмбо, май единственото, което купих оттам, но там са доста по-евтини. Помпата си имаше всичко друго, което ми вършеше работа.

# 695
Момичета колко ви е хемоглобина? На мен винаги до сега ми е бил в норма, днес пусках изследвания и ми излезе 119. Чудя се дали трябва да се притеснявам при положение, че е едва една единица под нормата🙄

# 696
  • София
Това е нещо примерно, някои неща може би ще са излишни.

Списък за бебе

Хранене
Стерилизатор и шишета
Биберони и залъгалки
Кутия за биба + държач
Сушилник за шишета
Бебешко веро
Помпа за кърма
Пликове за съхранение на кърма
Възглавница за кърмене
Лигавници
Адаптирано мляко
Дозатор за адаптирано мляко
Уред за затопляне на шишета
Термос

Козметика и аптечка
Бебешко олио
Бебешко мляко
Крем/пудра за подсичане
Спирт 90% и 75%
Медицински марли
Памучни тампони
Спрей за пъпче
Крем срещу слънце
Козметика срещу комари
Мокри кърпи
Сухи кърпи
Бебешки клечки за уши
Физиологичен разтвор
Аспиратор за нос
Термометър за бебето
Ножичка за рязане на нокти
Четка за коса
Памперси
Бебешки прах за пране
Омекотител
Бебешки сапун

Сън
Легло
Матрак
Протектор за матрак
Спален комплект
Чаршафи
Одеала (тънко/дебело)
Памучни пелени
Непромокаеми подложки
Повивалник (протектор за повивалник)
Нощна лампа
Термометър за стая
Играчка за леглото - въртяща
Бейбифон/Видеофон

Къпане
Вана за къпане
Стойка за вана
Чаша/Кана за поливане
Душ гел (коса/тяло)
Измивно олио
Хавлия
Термометър за вода

Игра и разходка
Шезлонг
Гнездо
Активна гимнастика
Меки, светещи играчки
Силиконови гризалки
Дрънкалки
Количка
Столче за кола
Чанта за количка
Дъждобрани за кош за новородено и кош за след 6м.
Протекрори за насекоми
Кенгуру/слинг за носене
Още на второто изречение от следващия пост спрях да чета.... Съгласна съм че списъка е много дълъг и половината от него е излишно, втора бременност ми е
Аз бях така с първото дете..... Мерак да купувам и добре че някой хора ме спряха особено за дрехите щ, стерилизатор ми дадоха на Чико мисля че беше
По повод превода на болничния, прочетох че еди колко си време след като  болничния е даден на работодателя и той е вкарал да нит е мога да очаквам превод.... Може ли по за познатите да ми припомнят?

# 697
Здравейте момичета,
От известно време ви следя и чета с интерес, но не съм писала, защото всичко с бременността ми вървеше страхотно... до миналия ден. Излезна ми късния БХС, при който риска за синдрома на даун е висок 1:140.
Няма да ви описвам болката и страха, който ни е обзел за така дълго чаканото ни дете.
Не помня дали сте коментирали до сега, някоя майка правила ли е пренатест или амниоцентеза или да сподели за доктор специалист, с който можем да се консултираме.
Ранен БХС направи ли си? Ако да какви бяха ризултатите,  защо се наложи късен БХС , всички знаем, че това не е диагноза, а вероятност,  също знам, че късния БХС не е много надежден.

# 698
Момичета колко ви е хемоглобина? На мен винаги до сега ми е бил в норма, днес пусках изследвания и ми излезе 119. Чудя се дали трябва да се притеснявам при положение, че е едва една единица под нормата🙄

Преди месец моят беше 114. Вчера на прегледа отново обърнах внимание на АГ за хемоглобина, като и обясних, че и майка ми е с недостиг на желязо, а знам, че е наследствено. Тя каза, че е добре за сега. Следващия път ще пуснем отново и най-вероятно, понеже при бременност така или иначе пада, ще се наложи да пия хапчета. Знам, че не трябва да се задържа под 110. Според мен си ок, но се консултирай с АГ.

# 699
Късния БХС винаги показва по-висок риск, при ранния на мен също ми излезе риск, въпреки че не съм в застрашената възрастова група, аз избрах пренатест тогава. Незнам амниоцентезата до колко е безопасна. Това наистина са относителни стойности, запазете спокойствие, сиг съм че всичко ще бъде наред.
Здравейте момичета,
Ранен БХС направи ли си? Ако да какви бяха ризултатите,  защо се наложи късен БХС , всички знаем, че това не е диагноза, а вероятност,  също знам, че късния БХС не е много надежден.

# 700
  • Казанлък(Бургас)
Ще пиша по важност:
Karalain, аз правих пренатест, защото биохимичния ми риск беше 1:90 . Резултата притесни гинеколага ми, което рефлектира и върху мен. Бях почти 13г.с. и нямаше как да издържа на притеснението до 16-17г.с. , когато най-рано се прави амниоцентезата. Не знам кое от двете да ти препоръчам - амниоцентеза или пренатест. И двете си имат плюсове и минуси. Ако можеш отиди до МД - София и се посъветвай с генетик или пиши на професор Кременски. Изпращам ти положителни мисли и нека всичко е наред! Дръж ни в течение.

Monika08, моят хемоглобин този месец от 137 е паднал на 111g/L. АГ ми изписа Имунолактон по 1 таблетка за 1 месец, и после пак контролни изследвания.

Във връзка със списъка за бебето се сетих нещо полезно. В Джъмбо еднократните им подплънките за кърмачки са страхотни, и на супер цена. Имала съм не малък кърмачески стаж , и съм ползвала многократни и еднократни на доста фирми, и наистина съм много доволна от тези на Джъмбо. Торбичките им за кърма също ми допаднаха доста.

# 701
Момичета вижте какво намерих , аз мисля да си купя това , последния път ми се наложи да правя компреси. както и едно друго което си слага на гърдата която не се кърми бебето и събира млякото, после може да си го съхраните , знаете че когато бебето се храни от едната гърда , и от другата тече

Тези, когато ходех на работа ми беше направило впечатление, че много ги взимат/работя в аптека/ и бях питала няколко мами, много ги похвалиха, та и аз съм им хвърлила око.
Аз искам да питам какво мислите за "гнездата". Удобно ли е за бебчето или е излишно.

# 702
Аз ползвах с баткото още преди 4 години такова гнездо , в България още ги нямаше мисля , мислех го за най голямата тъпотия , но много ми беше удобно. Слагах си го на дивана най вече

# 703
  • до най-прекрасния мъж
Станислава5642, за болничния виж тази

Вижда се кога е подаден, изчислена сума и кога е преведена, ако вече е. При мен за момента изчаква обработка.

# 704
Здравейте момичета,
Ранен БХС направи ли си? Ако да какви бяха ризултатите,  защо се наложи късен БХС , всички знаем, че това не е диагноза, а вероятност,  също знам, че късния БХС не е много надежден.
Да правих, тогава беше среден риск 1:660.
Все още не съм била на 3D/4D. За амниоцентезта със чела доста лоши неща, а и самия факт, че подлагам бебо на риск ме насочва повече към пренатест. Дори и да е по скъпия вариант (макар че бих предпочела тези пари да ги дам за някои неща за бебо), за мен е по безопасен.
yanac Как мога да се свържа с професор Кременски?

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 12:34 от Karalain

Общи условия

Активация на акаунт