Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 537
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
Аз от години си правя кола маска сама (и на триъгълника). Мисля, че ако окосмяването е оредяло и болката не е силна няма проблеми. За сега продължавам сама, като наедрея ще ходя на козметик. Козметичката на братовчедка ми й казала, че ако по принцип си правиш няма причина да спираш, но не е удачно по време на бременност тепърва да започваш с такъв тип обезкосмяване. Това го приемайте с едно на ум доколко е капацитет по темата един козметик, но според мен има известна логика

# 676
Аз направо се чудя какво да ги правя тия косми ,имам фотоепилатор преди се правих с него ,а това изисква бръснене, та сега нз мисля да ги оставя и да ида на кола маска, нз как ще ми понесе,иначе ръцете, горна устна , правя с епилатор.

# 677
  • au bout du monde
А момичетата, които ходят на кола маска, имате ли идея дали до края на бременността може да се ходи или има противопоказания?

Поне аз ходих до последно. Дори не съм се замисляла. Правя си всичко нормално както и преди бременността.👌

# 678
Аз ходя на кола на цяло тяло. И предишния път си ходих до последно. Не съм имала проблем.

# 679
Лелее, какви големи коремчета. Simple Smile Аз в 17+5  не съм така, по-скоро преяла. А вие къде точно усещате бебчо, аз много ниско долу и ме побутва Simple Smile

# 680
И аз да си кажа мнението 😁 и си ходя на кола и си правя все още на всякъде и задължително след колата минавам с епилатора. Много ми се искаше да мина на лазер тази година и даже пакет си бях избрала и тъкмо да запазя час... бебе на хоризонта 😄 тази година ще продължават да се скубя, следващата дано стигна латерната епилация.
Бебето го усещам на всякъде най-честно когато лежа в поза "ембрион" и ниско и високо,но все още само аз си го усещам а съм 20г.с.

# 681
Здравейте, аз пък имам проблем със столчето за колата, защото ще трябва да поберат три деца отзад и ми идва сложно, повечето са доста широки встрани, искам да е по компактно, за да не седи сина ми "сврян" 😂 и понеже малката си има и то до много кг, а и тя е дребна и скоро няма да ги стигне, не ми се сменя ...ще го мисля Simple Smile
За кг аз съм +5 даже може би 5 и нещо, но почнах +7 🙄 тоест огромна съм хахаха и ще ставам много по-голяма, иначе по принцип съм 55кг, колата си я правих аз без проблем, но мисля, че зависи и колко висок праг на болката имате, моята козметика се шашна, защото веднъж ми се наложи да говоря по телефона, докато прави триъгълник ..
За 2рата фетална (аз пропуснах първата, защото реших, че пренатеата е достатъчен) но той каза да ида на втора, та ме вика на 21 когато ще в първия ден на 20 седмица, викна ме една седмица по рано (по принцип през месец ходя), защото било важно да види тогава размерите, за да прецени точно кога да ме прати на ФМ

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 22:17 от etynana

# 682
При мен килограмите са +1. За сега още не ми личи, единствено като се съблека виждам, че съм като преяла. Като кажа на някой, че съм в 5 месец и ме гледат с опулени очи. От към ядене даже ям по-малко от преди и най-вече съм спряла сладкото. Изобщо не ми се яде, веднъж в седмицата ако хапна един сладолед или 1-2 бонбона и това е. Обаче плодове, зеленчуци, месце си хапвам, хляба ми е най-много 2 филийки дневно. Чакам си с нетърпение прегледа другата седмица. Иначе на фетална ще ходя на 10ти юни в 21г. с. Аз май си харесах количка, но ще видим по-нататък дали няма да си сменя мнението. За легло не съм гледала още иначе имам списък доста подробен, една приятелка ми прати нейния и аз допълвах някои неща. Ще кача тук скрийншотове, за момичета с първо дете може би ще е полезно. [/img][/img][/img][/img][/img]

# 683
  • Казанлък(Бургас)
Здравейте! Grinning
Моята ФМ беше днес. Пуснаха и дъщеря ми с мен, че отказа да стои с брат си. Тя след месец става на 3 години, и много се вълнува. Държа ме за ръка през цялото време, и гледаше екрана с бебето. Голяма радост беше, когато й дадоха снимката на нея. Grinning
Той е добре. Дълъг е 25 см, и тежи 400гр. Стъпало на крачето - 3 см. Heart Eyes
Сега като ви чета реших да сменя стола за кола на малката с Britax или Cybex (не го харесвам нейния, май беше Лорели), и ще потърся и такъв за дребосъчко. Коша за кола, който ми е от количката е доста спарващ, а и все съм си мислила, че не е много удобен.
За сега не съм решила какво легло ще му взема, но не бързам, защото ще сменяме дома. Като стане факт новия дом ще разкажа. Нямам идея как ще се изнесем. Stuck Out Tongue Winking Eye
Вчера извадих бебешките дрехи ( от 0 до 3м.) от дъщеря ми и се оказа, че са толкова много и няма нужда от нищо за купуване. Confused Уби ми се ентусиазма, а така ме сърбят ръцете да му купя нещо. JoyGrinningJoy
Аз се бръсна. Докато стигна до козметик, и взема че грабна бръснача. Blush Ще взема тая зима да се пробвам да ги отгледам по-дълги и да започна с кола маските.
Коремът ми е доста щръкнал, а килограмите +5

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 23:41 от yanac

# 684
При мен килограмите са +1. За сега още не ми личи, единствено като се съблека виждам, че съм като преяла. Като кажа на някой, че съм в 5 месец и ме гледат с опулени очи. От към ядене даже ям по-малко от преди и най-вече съм спряла сладкото. Изобщо не ми се яде, веднъж в седмицата ако хапна един сладолед или 1-2 бонбона и това е. Обаче плодове, зеленчуци, месце си хапвам, хляба ми е най-много 2 филийки дневно. Чакам си с нетърпение прегледа другата седмица. Иначе на фетална ще ходя на 10ти юни в 21г. с. Аз май си харесах количка, но ще видим по-нататък дали няма да си сменя мнението. За легло не съм гледала още иначе имам списък доста подробен, една приятелка ми прати нейния и аз допълвах някои неща. Ще кача тук скрийншотове, за момичета с първо дете може би ще е полезно. [/img][/img][/img][/img][/img]

Ооо, ще бъде супер, ако качиш списъка. Аз съм адски неориентирана все още.

# 685
  • САЩ
Момичета, аз ли грешно помня или имаше такива от вас, които изпитваха бодежи и болки ниско долу към шийката? Два дни особено след работа изпитвах болки, пих но шпа и ме поотпускаше, но се чудя дали имам повод за притеснение...другата седмица ще питам на прегледа, дано няма скъсяване или нещо подобно. Освен това и кръста много взе да ме боли, а ми се струва рано за подобни болежки. Rolling Eyes
Колко време продължават? При мен бяха 2-3 пъти по 15-20 минути, доста силни и остри. Нищо не съм пила и докато се наканя да звънна на док минаха. Не се притеснявай ако не продължават дълго.
Моят мъж снощи и днес успя да усети бебето Simple Smile Беше си сложил ръка на корема ми и му говореше и бебка го ритна няколко пъти, много беше вълнуващо. На следващия преглед ще се опитам да го доведа с мен.
И ние ще се местим и още има много неизвестни, май ще поръчвам всичко в последния момент, даже може и от болницата с експесна доставка Grin Relaxed

# 686
Единствено първата вечер в началото на седмицата като ми се случи за първи път, продължи 3-4 часа и болката не беше постоянна, разбира се, но щом се опитах да стана и да си свърша някаква работа вкъщи и започваше отново да ме боли. В следващите ден-два вече ме наболяваше за доста по-кратко и по-слабо. С но шпа, отново повече лежане и мина. Тези дни вече почти нямам дискомфорт, но нямам търпение да дойде вторник и да ме прегледат и ако трябва да ми изпишат магнерот за известно време, ако се налага. Sad

# 687
Това е нещо примерно, някои неща може би ще са излишни.

Списък за бебе

Хранене
Стерилизатор и шишета
Биберони и залъгалки
Кутия за биба + държач
Сушилник за шишета
Бебешко веро
Помпа за кърма
Пликове за съхранение на кърма
Възглавница за кърмене
Лигавници
Адаптирано мляко
Дозатор за адаптирано мляко
Уред за затопляне на шишета
Термос

Козметика и аптечка
Бебешко олио
Бебешко мляко
Крем/пудра за подсичане
Спирт 90% и 75%
Медицински марли
Памучни тампони
Спрей за пъпче
Крем срещу слънце
Козметика срещу комари
Мокри кърпи
Сухи кърпи
Бебешки клечки за уши
Физиологичен разтвор
Аспиратор за нос
Термометър за бебето
Ножичка за рязане на нокти
Четка за коса
Памперси
Бебешки прах за пране
Омекотител
Бебешки сапун

Сън
Легло
Матрак
Протектор за матрак
Спален комплект
Чаршафи
Одеала (тънко/дебело)
Памучни пелени
Непромокаеми подложки
Повивалник (протектор за повивалник)
Нощна лампа
Термометър за стая
Играчка за леглото - въртяща
Бейбифон/Видеофон

Къпане
Вана за къпане
Стойка за вана
Чаша/Кана за поливане
Душ гел (коса/тяло)
Измивно олио
Хавлия
Термометър за вода

Игра и разходка
Шезлонг
Гнездо
Активна гимнастика
Меки, светещи играчки
Силиконови гризалки
Дрънкалки
Количка
Столче за кола
Чанта за количка
Дъждобрани за кош за новородено и кош за след 6м.
Протекрори за насекоми
Кенгуру/слинг за носене

# 688
Poppy, браво за старанието, но осланяйки се на моя опит с трето отроче, доста е обширен този списък. Някои неща бих ги съкратила. Моят съвет е да си купите първо всичко необходимо за новородено. Не е необходимо да се взимат чесалки за зъби и тн. например, защото са за след месеци. Също и дрънкалки и тн. Ако имате възможност може и наведнъж, но аз купих по съкратен списък неща за новородено и после допълвах, така хем не се затрупваш наведнъж с неща, които се чудиш къде да държиш, хем си облекчаваш бюджета. А и започват посещенията на роднини с безумни подаръци и може нещо оттам да влезе в употреба. Протектор за матрак не съм купувала. Видяха ми се безсмислено скъпи, ползвах пелени от аптеката, най-големия размер и не съм имала проблем. Също и повивалникът ми беше съвсем излишен, по-удобно ми беше пак на такава пелена и на спалнята да си ги мажа и тн. децата. В началото, ако бебето се кърми имате нужда най-много от 1 шише и то 125мл най-много. То, ако въобще иска да пие вода, пие по 2 глътки и другото се хвърля. Моят стерилизатор служеше и за стойка за шишета. Смисъл, че си стояха вътре просто и сушилник не купих. Нямах място в кухнята. Ако има съдомиялна, може и без него. Моята е с функция измиване на 90" и тогава са абсолютно стерилизирани. Вади ги като нови.
Мисълта ми е, че особено мамите с първо, които трябва всичко да купят, ще са затруднени с бюджета, та може и малко по малко.
В началото трябват легло с матрак и чаршафи, количка (ако е три в едно спестяваш купуване на части), козметика, марли и спирт за пъпче, дрехи, памперси, клечки за уши, термометър и корито (въпреки, че аз първите 10 дни докато не падна пъпа ги къпех на мивката), хавлия,биберон и едно шише(в началото нямах стерилизатор и варях шишето, после купих). Ние с това започнахме и после допълвах.

# 689
Момичета вижте какво намерих , аз мисля да си купя това , последния път ми се наложи да правя компреси. както и едно друго което си слага на гърдата която не се кърми бебето и събира млякото, после може да си го съхраните , знаете че когато бебето се храни от едната гърда , и от другата тече

Общи условия

Активация на акаунт