Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се прави трансферът на тортата?
Как да закрепя шоколадовите декорации, без да се разместят?
Как се прави захарен фонд?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се прави трансферът на тортата?
Трансферът на тортата се прави чрез използване на картина, която е перфорирана с игла върху предварително разточен марципан. След това се поръсва с какао, картината внимателно се отстранява и върху марципана се образуват кафяви точки с разтопен шоколад. Трансферът се използва за декорация на торти и десерти.
-
Как да закрепя шоколадовите декорации, без да се разместят?
-
Как се прави захарен фонд?
Захарен фонд се приготвя чрез смесване на пудра захар, желатин, маргарин, глюкоза и ванилия. Сместа се меси, докато стане като пластилин; ако е твърде твърда, може да се добави повече пудра захар или ако е твърде лепкава - малко вода или мазнина. Това тесто се използва за покриване на торти и създаване на различни декорации.
-
Как мога да оцветя фондан?
-
Как да направите шоколадови рози?