НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 139

• 45 716
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Преди няколко поста пуснах статия за кетото и това, че само 5% от твърдящите кето хранещи се са действително такива.
Кетото не е необходимо за отслабване.
Гладуването също не е необходимо в началото, както и броене на калории или по-точно ОГРАНИЧАВАНЕ на калориите. Ако ви се брои бройте, но за информация да не ядете прекалено много или прекалено малко.
Ще отслабвате с ограничени калории, но тялото няма да се научи да гори мазнини, отначало от храната и след това собствените.
А и става въпрос за друг вид хранене, май имаше тема "Калориите броим...." или нещо подобно.
Трябва време за да се научи тялото най-напред за споменатото по-горе горене на мазнини за енергия и след това за поправяне на повредите, нанесени му с безразборно хранени или калорийни ограничения (простете за използване на това странно и безсмислено понятие,  явно необходимо за някои).
Или с други думи не очаквайте чудеса, ако сте гладували с малко храна.
Всичко зависи от диетичното минало, причините за килограмите (хормони, болест, прекаляване с храна и напитки, емоционално хранене и др.)

# 241
  • Down Under
Natka, аз си спазвам точно кето режима, не съм имала за цел да обсъждаме менюто ми, просто го нахвърлих за пример. Темата на разговор беше съвсем друга. И да, храня се абсолютно режимно с достатъчно мазнини. Не се ограничавам или гладувам. Имам едно основно хранене и така ми е добре.

# 242
Е нямаше как с така описаното да не предизвикаш дискусия. Прочети го пак и виж как звучи това примерно меню като не е посочено на кое наблягаш а само са изброени неща, половината от които не са основна храна при ВМ хранене.

# 243
Преди няколко поста пуснах статия за кетото и това, че само 5% от твърдящите кето хранещи се са действително такива.
Кетото не е необходимо за отслабване.
Гладуването също не е необходимо в началото, както и броене на калории или по-точно ОГРАНИЧАВАНЕ на калориите. Ако ви се брои бройте, но за информация да не ядете прекалено много или прекалено малко.
Ще отслабвате с ограничени калории, но тялото няма да се научи да гори мазнини, отначало от храната и след това собствените.
А и става въпрос за друг вид хранене, май имаше тема "Калориите броим...." или нещо подобно.
Трябва време за да се научи тялото най-напред за споменатото по-горе горене на мазнини за енергия и след това за поправяне на повредите, нанесени му с безразборно хранени или калорийни ограничения (простете за използване на това странно и безсмислено понятие,  явно необходимо за някои).
Или с други думи не очаквайте чудеса, ако сте гладували с малко храна.
Всичко зависи от диетичното минало, причините за килограмите (хормони, болест, прекаляване с храна и напитки, емоционално хранене и др.)

Благодаря! Не гладувам в никакъв случай, именно затова подчертах, че се храня с нормални порции. Цитирах ви директно какво казва приложението, за да разбера дали все пак не правя нещо грешно. Основното ми притеснение беше, че мазнините са ми малко. Но според него не е така. Ще пробвам да изключа нещата, които споделиха и другите и да видим какво ще стане.

# 244
Здравейте, може би се е споменало някъде, но искам да попитам при започване на режима имахте ли проблеми с често ходене до тоалетна? Аз съм втори ден вече, и ходя по голяма нужда три пъти на ден, а преди ходих по веднъж на ден. Възможно ли е да се появят и други странични ефекти?

# 245
Уейв, ний се молим за такъв страничен ефект бе:)
Възможно е повечето мазнини да ти действат така. Или да е провокирано от някой вирус.
Напиши какво си яла вчера.
Може да имаш кето грип, но отминава за някоко дни. Вероятно ще се наспиваш по- бързо.

# 246
Аз изкарах първия месец с лаксативи.

# 247
Може да ви се стори глупав въпросът, но все пак - грешно ли е да се яде само месото от готвено ястие месо с картофи например?

# 248
Аз бих яла, просто картофите ще ги оставя за другите вкъщи. Явно има кой да ги яде, щом са сложени в манджата.
Други май също са споделяли че така правят, когато готвят за цялото семейство. Алтернативата е да си готвят отделно, а кой има винаги време за това?

# 249
Благодаря.  Понеже сме на гости на село и няма как за мен да готвят отделно. Преди бях на друг режим и там не се позволяваше.
С една трошичка не съм прегрешела, въпреки вкусните манджи. Гордея се със себе си. Може би марко прекалих с месото и салатите - само агнешко и зелена салата, днес ще пропусна вечерята и реално ще съм на равила само 4 часов прозорец за хранене със закуска и обяд. Постепенно опитрам да махам и междинните закуски, последните 3 дни ми се получава. Ще видим мерките как ще са като се приберем Grinning

# 250
ако е печено месо с картофи - може
но готвените картофи пускат нишесте
ама не си разваляй празника, нищо няма да стане за ден-два

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 20:43 от Herzen

# 251
ако е печено месо с картофи - може

За който сега влиза в темата - може месото (ако се чудите дали е ок ако е готвено заедно с картофите), а не е ОК да ядете картофите.

Старите пушки, говорете недвусмислено, че всеки може да се обърка!

# 252
Имали ли сте проблем с нередовен цикъл при кето в продължителен период?
Какво е мнението ви за общ холестерол 8?

# 253
При достатъчно мазнини не съм имала никога проблем с цикъл, при малко калории - да. Малко значи около и под 1200 тогава ми спира.
Сметни си по формулата, за да видиш дали си застрашена.
Ако някой я е запзил, моля са я сложи.
Даже е добре да е на първа страница.
Моят беше 6.8, но по формулата се оказа, че не съм застрашена от ССЗ.

# 254
Уейв, ний се молим за такъв страничен ефект бе:)
Възможно е повечето мазнини да ти действат така. Или да е провокирано от някой вирус.
Напиши какво си яла вчера.
Може да имаш кето грип, но отминава за някоко дни. Вероятно ще се наспиваш по- бързо.
Не се усещам болна, но изпитвам постоянен глад, въпреки, че се чувствам заситена. Както и липса на енергия.

Вчера за закуска бъркани яйца с бекон, а за обяд и вечеря пиле в масло и чесън. Междувременно си похапвах сирена и кашкавали, че нещо не се чувствах заситена.

Иначе днес менюто не беше много разнообразно, че станахме късно, но за "закуска" ядох малко орехи, а за обяд и вечеря свински ребърца, айсберг, домати и дресинг с кисело мляко, чесън, зехтин и оцет. И за деня съм ходила 4 пъти след това хранене. Извинявам се ако на някого му е гнусно, просто не знам дали да се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт