Сърчице във мен тупти, през НОЕМВРИ 2021 то до мен ще спи!

• 42 118
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Аз също имах помпа още в болницата и добре че. Първите два дни въобще не можех да кърмя от мен, гърдите ми станах два огромни камъка и с помпата потръгнаха нещата и започнах да цедя и давам вместо АМ изцедена кърма. Чак на осмия ден вкъщи намерихме пози удобни за директно кърмене и ми останаха и двете опции. Вкъщи кърмех от мен, през деня цедях за разходка навън. Но и след кърменията цедях, особенно нощем за да стимулирам кърмата. Може да е било излишно, но на мен ми беше ок за начин да увеличавам количеството и да имам резерви.

# 436
Някоя от вас смята ли да посети Бебемания, видях, че ще има сега м. юни и били ли сте на предишни издания? Обмислям да ида и да разгледам, за да се ориентирам основно в модели колички. Дали има реални намаления?

# 437
Здравейте, аз искам да дам и различно мнение за постовете на Bochinka. На мен лично ми бяха много интересни и полезни нейните коментари, личи си, че е дама с много опит и познания. Не мисля, че е искала да навреди на никой, или, че се е карала, а само да помогне. Когато някой пита за изследвания, въпреки, че е получил терапия от лекар и въпреки това пита във форум, това за мен означава, че по някакъв начин се съмнява в проследяващия си лекар и иска да чуе и друго мнение. Не мога да разбера щом го получи, защо после се мрънка. Никой насила няма да ви сипе витамини в устата, все пак сме големи хора и всеки може сам да направи преценка, базирана на четене и повече мнения, кое ще е най-добре за нея. Просто не смятам, че мнения тип "слушай си лекаря" при положение, че питаш за наложено ти лечение за особено полезни... И не на последно място, за съжаление има лекари и лекари и не смятам, че абсолютно всеки лекар обръща нужното внимание на пациентите си, камо ли за въпроси като витамини и тромбофилия, които ги третират като излишни излседвания масово. Просто исках да кажа, че на мен Bochinka ще ми липсва!

# 438
Ми отворете си тема и си пишете -  много е просто. Но нека тази остане отчетна тема за дами с термин Ноември. Хубаво е и другите дами да могат да се изкажат, за някои знаем вече всичко - даже каква леща са яли, а за други като теб - например - нищо не знаем, а ти през това време си лежала в болница (гуш, просто давам пример)

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 16:42 от Одри ♡

# 439
Ми отворете си тема и си пишете -  много е просто. Но нека тази остане отчетна тема за дами с термин Ноември. Хубаво е и другите дами да могат да се изкажат, за някои знаем вече всичко - даже каква леща са яли, а за други като теб - например - нищо не знаем, а ти през това време си лежала в болница (гуш, просто давам пример)
Здравей, Одри,
Не мога да приема подобно изключване на някой от темата, понеже споделял повече, отколкото някои членове смятат за удачно. Всеки споделя и пише, колкото и когато смята за необходимо. Аз лично не споделям, понеже нямам нито опит кой знае какъв, нито съм се оправила все още, за да мога да бъда полезна. Лична преценка си е. Ако не ми се четат коментари за дрешки и колички, просто ги пропускам, не бих си позволила да давам насока на цялата тема, предвид, че е много обща като заглавие. Поздрави и всичко хубаво желая!

# 440
Аз не знам нищо за изключване, съжалявам.
Само казвам, че разбирам недоволството. Само казвам, че не одобрявам да отговаря все един и същи човек, където питат, пък и където не питат.
Просто това не е темата "Да зададем въпрос на Х" или пък "Личният блог за бременността на потребител Х". Може да ти е било полезно, ама може и други хора да биха били по-полезни, ама да няма как да се изкажат.
Погледни съседните отчетни теми и виж как вървят.
Ако мнението на потребител Х ти е важно винаги може да питаш, дори на лично.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 17:06 от Одри ♡

# 441
Аз не знам нищо за изключване, съжалявам.
Само казвам, че разбирам недоволството. Само казвам, че не одобрявам да отговаря все един и същи човек, където питат, пък и където не питат.
Просто това не е темата "Да зададем въпрос на Х" или пък "Личният блог за бременността на потребител Х". Може да ти е било полезно, ама може и други хора да биха били по-полезни, ама да няма как да се изкажат.
Погледни съседните отчетни теми и виж как вървят.
Ако мнението на потребител Х ти е важно винаги може да питаш, дори на лично.
[/quote

Използвах думата изключвам, понеже всеки себеуважаващ се човек би се оттеглил, при подобни нападки. Не виждам на някой друг потребител тя да му е забранила да се изказва. Както и да е, исках само да помоля за повече толерантност, всеки човек е различен и общува по негов си начин.

# 442
Ами тука хората бяха толерантни на първата седмица, Криси (от колкото е твоята регистрация в бг-мама) Simple Smile
Че и на втората. Че и много повече.
И завидно търпение проявиха бих казала.

Това последният ми пост по темата.
И е лично мнение.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 17:41 от Одри ♡

# 443
Благодаря ти за подкрепата.Аз се отказах защото просто няма смисл , някои хора не оценяват факта че има кой да им отговори бързо , по гадното е че се включват да плюят не тия които са искали съвета и това не се случва за 1 ви път , Те и Одри я оплюха ама сега понеже и казах че се махам реши да си изказва мненията като в предната тема с въпросната тромбофилия . Аз лично до сега се включвах с съвет само в 3 теми и това са витамини , тромбофилии , скрининг ( и то само за да кажа че е глупаво да пишем че е математика и да подкукоросваме другите да не го правят даже ако решат ) , и витамини . Както и коментирах темата с ваксината и само относно случаи като моите . По всички тия теми съм си патила доста и мислех че ще е от ползва ,но винаги добавях в коментар те си «Избора е твой » . За това нека си говорят каквото си решат . Много дами от тази тема които не пишат тук са ми писали лично с молба за съвет и помощ , не съм лекар но успявах да ги насоча на правилното място и да им спестя куп пари и нерви думите им в смс започваха с «Не ми се пише в темата защото ще се развие спор » особенно от хора които нямам никакви компетенции по въпроса . Така че няма смисл да се занимавам да споря. Все съм си мислила че човек търсеш съвет на база изследвания го споделя за да намери подобни случаи и да му помогнат Simple Smile но тук явно се говори само за приятни колички , и бебешки дрехи , всичко друго нее част от бременноста . Благодаря ти . Много ми е приятно . Да може някой да смята тона ми за груб понякога , но е само с цел помощ . Ще я окажа на тозм който има нужда от нея но лично ❤ Всички останали моля да спрят да ме коментират особено Одри ! Защото имай малко съвест ! И ти беше тази която спореше в предната тема и се дереше и говореше разни неща и беше оплюта !  ПС да добавя , разбрах че тук се приемат съвети само когато те са по протокол и общи понятия . За това се извинявам че съм била нахална с моята помощ . Лека бременност на всички жени . Няма да си тровим нервите .
Здравейте, аз искам да дам и различно мнение за постовете на Bochinka. На мен лично ми бяха много интересни и полезни нейните коментари, личи си, че е дама с много опит и познания. Не мисля, че е искала да навреди на никой, или, че се е карала, а само да помогне. Когато някой пита за изследвания, въпреки, че е получил терапия от лекар и въпреки това пита във форум, това за мен означава, че по някакъв начин се съмнява в проследяващия си лекар и иска да чуе и друго мнение. Не мога да разбера щом го получи, защо после се мрънка. Никой насила няма да ви сипе витамини в устата, все пак сме големи хора и всеки може сам да направи преценка, базирана на четене и повече мнения, кое ще е най-добре за нея. Просто не смятам, че мнения тип "слушай си лекаря" при положение, че питаш за наложено ти лечение за особено полезни... И не на последно място, за съжаление има лекари и лекари и не смятам, че абсолютно всеки лекар обръща нужното внимание на пациентите си, камо ли за въпроси като витамини и тромбофилия, които ги третират като излишни излседвания масово. Просто исках да кажа, че на мен Bochinka ще ми липсва!

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 17:33 от Анонимен

# 444
Благодаря за мненията за помпа и насоките за лекции относно кърмата. Чувала съм, че понякога е трудно в началото, но при повече инат и желание, мисля, че ще се получи. Аз твърдо съм решила да кърмя, дай Боже всичко да е наред, разбира се.
_Dee_Dee_ , обмислям този вариант с OLX , само ми се ще да попадна на някоя, която би изкарала и още едно бебе след това 😁 Обмислям и вариант да взема нова, а кошът за новоредено и столчето за кола да са втора употреба. Общо взето, като тръгнем по магазините ще го решим.
Относно шезлонг/люлка, не мога да кажа нищо. Май зависи от самото бебе. Четох, че има доволни мами. Братовчедка ми имаше люлка за малкия и каза, че вършила добра работа. Беше доста доволна, но вече я е продала и не мога да се възползвам ☺ Мисля, че тази покупка може да те вземе и месец след раждането примерно.

# 445
Момичета здравейте, следя темата с интерес, до сега не съм се включвала. Бременна съм в 15 г.с. В нас бушуват хормони и всички сме чувствителни и докачливи 🙂 .Не разбирам драмата с bochinka. Момичето се опитва да “светне червена лампа” за някои проблеми, с които се е сблъсквала. На мен лично ми беше полезна, защото покрай нейните писания открих, че съм под долна граница на вит Д и Б12, а лекарка ми беше казала никакви витамини да не пия, когато отидох с изследванията ми отново при нея веднага назначи терапия, която следвам! Всяка средно интелигентна жена знае, че по време на бременност не се пие никакво лекарство и дори витамин, ако не е предписано от лекар.
Друг е въпроса, че bichinka има назидателен тон, но може би това е просто начин на общуване, хората сме различни, с различни интереси, образование и възпитание, но в крайна сметка тя се опитва да помогне, защото за съжаление е натрупала опит в сферите, за които пише.

С много от коментарите в темата не съм съгласна, но не мисля, че трябва да споря с някого. Каквото и да се пише тук всеки взима сам решение за себе си, но най-важното е всякакви терапии да се предписват САМО от ЛЕКАР.
Нека всеки, който не харесва bochinka да не чете написанито от нея, но аз ще продължа да я следя. Не знам да има ограничение за броя коментари, които могат да се оставят. Нека всеки пише каквото го притеснява или радва! Това е целта на този форум.
Наистина е неприятен целия този персонален хейт. Нека се наслаждаваме на бременноста си и дори да не разбирате bochinkа да подминавате с усмивка написаното от нея!

# 446
Още един нов профил Simple Smile

# 447

Още от първата тема ви следя 🙂

# 448
Здравйте момичета, някой случайно да има впечатления от тези колички

http://kasida.bg/product/47914/milu-kids-bebeshka-kolichka-2-v-1 … -standard-17.html

И дали някъде се предлагат в комплект със столче за кола, което да става и за количката?

# 449
Още от първата тема ви следя 🙂

Добре дошла тогава, можеш ако искаш да пишеш на Dee_dee данни да те включи в списъка.
За витамините B12 и D го има по целият форум (тъй като повечето дами в България сме с дефицит), ей в бебеправене го коментират тези дни за кой ли не път.

И аз мерси за съветите за кърменето.

Общи условия

Активация на акаунт