Сърчице във мен тупти, през НОЕМВРИ 2021 то до мен ще спи!

• 42 115
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Не ми се искаше да разводняваме темата допълнително, но явно няма как да си мълча понеже моя пост стана повод за големия проблем...
Първо държа да кажа, че не съм писала тук с идея да ми се назначи някаква терапия, а просто да попитам дали има момичета с подобен опит и да разбера как са процедирали в случая, дали е имало ефект от терапиите им, след колко  време и такива неща... Просто да се успокоя една идея... Мислех че идеята на форума е именно споделяне на опит, който може да е полезен на останалите.
Разбира се, че имам доверие на лекаря, който съм избрала, но не сте ли съгласни, че всяка от нас има съмнения понякога дали прави най доброто. Затова се допитва и до двама, трима, че и повече лекари, затова четем и търсим информация в нета... И на база на всичко взимаме най доброто решение....
Относно тона на Бочинка, еми не бих се засегнала или обидила, напротив... Също така, не съм недоволствала след това, че видиш ли някой ми е говорил назидателно...
Благодарна съм на всеки за споделения опит.
Та това е общо взето.. Много загрозихме темата и наистина съжалявам, че моя пост стана повод... Нека сме живи и здрави всички и да не се дразним на подобни тъпотии..

# 451
Извинявай ако ти се е стрило че ти наливам витамини в устата , или те карам на сила . Имам една молба наистина лична , може ли да ми пишеш лично след като посетиш Сигридов какво ти е казал той относно витамините ти . Понеже го познавам добре като лекар и характер и ще ми е интересно , но за да не въртим тук тая история просто ще се радвам на един смс . Благодаря предварително .
Не ми се искаше да разводняваме темата допълнително, но явно няма как да си мълча понеже моя пост стана повод за големия проблем...
Първо държа да кажа, че не съм писала тук с идея да ми се назначи някаква терапия, а просто да попитам дали има момичета с подобен опит и да разбера как са процедирали в случая, дали е имало ефект от терапиите им, след колко  време и такива неща... Просто да се успокоя една идея... Мислех че идеята на форума е именно споделяне на опит, който може да е полезен на останалите.
Разбира се, че имам доверие на лекаря, който съм избрала, но не сте ли съгласни, че всяка от нас има съмнения понякога дали прави най доброто. Затова се допитва и до двама, трима, че и повече лекари, затова четем и търсим информация в нета... И на база на всичко взимаме най доброто решение....
Относно тона на Бочинка, еми не бих се засегнала или обидила, напротив... Също така, не съм недоволствала след това, че видиш ли някой ми е говорил назидателно...
Благодарна съм на всеки за споделения опит.
Та това е общо взето.. Много загрозихме темата и наистина съжалявам, че моя пост стана повод... Нека сме живи и здрави всички и да не се дразним на подобни тъпотии..

# 452
Още от първата тема ви следя 🙂

Добре дошла тогава, можеш ако искаш да пишеш на Dee_dee данни да те включи в списъка.
За витамините B12 и D го има по целият форум (тъй като повечето дами в България сме с дефицит), ей в бебеправене го коментират тези дни за кой ли не път.

И аз мерси за съветите за кърменето.
[

Благодаря за информацията 🙂 Не мога да следя толкова много теми, тази и темата за тромбофилии са ми достатъчни, минах периода за бебе правене 🙂. Момичетата тук са много мили и свежи(с някои изключения). В близки седмици сме и се вълнуваме от сходни теми.

# 453
  • Am Dorf (BB)
_Dee_Dee_ , обмислям този вариант с OLX , само ми се ще да попадна на някоя, която би изкарала и още едно бебе след това 😁 Обмислям и вариант да взема нова, а кошът за новоредено и столчето за кола да са втора употреба.

Когато се подготвяхме за първото ни дете държах всичко да е ново, дори ми ставаше неприятно, когато някой ми обяснява как купуването на нови неща няма смисъл, защото всичко се използва много кратко и няма време да се амортизира. Та, хората не случайно са казали - не питай старило, питай патило 🤣 Понатрупахме опит с дрехите и играчките, с това как се амортизират, каква е цаната на новите хубави неща и запяхме друга песен. Вече купуваме над 80% от играчките втора ръка, доста дрехи доскоро откупувах от приятелка, която е с по-големи момчета. Нови взимаме само книги или играчки ако са на някаква много примамлива промоция, както и обувки, като за тях също гледам да са на намаление (известните марки детски обувки са по 60-70е за чифт ненамалени тук).
Ако със сегашния ми опит пред мен стоеше въпроса дали да купя нова количка или използвана, бих заложила на използвана висок клас. Използвано столче за кола бих взела само от хора, на които имам доверие и ми гарантират, че столчето не е изпускано, удряно или монтирано в катастрофирала кола. При удар вътрешната съруктура на столчето може да се наруши и това да окаже влияние на сигурността.
Шезлонг имах, но не съм фен и не слагах детето в него. Препоръчва се да стои вътре не повече от 20мин някъде, а ако детето заспи вътре или е спокойно човек се изкушава да поудължи времето, тая борба между съвест и удобство нещо ме напрегна и се обявих против 😅 Сестра ми беше страшно доволна от нейния шезлонг, но не знам дали се е вкарвала в такива мисли като мен.

# 454
  • бургас/софия
Коментирахте шезлонга - за мен е от задължителните бебешки пособия, до към 8-9 месец бебето може да си го ползва, не може да е винаги легнало, то се изнервя. много си го ползвахме нашия, освен това беше с вибрация, която винаги довеждаше до пълни пелени, мисля че доста бебета имат запек и това е доста нежен начин за справяне с проблема, поне при нас действаше безпроблемно. Задължително ще си взема пак подобен. Имаше  и песнички и дрънкалки, дори за хранене става инцидентно ако нямате столче..
Края на другия месец мисля да приключа с работата, нямам търпение, много съм обездвижена и се уморявам, по цял ден не ставам от стола. След работа кръста ме боли и съм дроб. Аг я питах и каза че няма проблем за болничния..
Понякога и на мен ми се струва че усещам нещо в корема, но.. прекалено е невзрачно, за да съм сигурна че е бебето. Аз съм почти 15 седм, но по УЗ съм с 9 дена напред, което прави 16та.. не мисля да правя 2ри БХС, на ранния бях с риск 1:800 за Даун, всичко друго беше супер, Др ми каза че на късния БХС най-вероятно ще излезе по-висок риск и че ако се притеснявам мога да направя от тия скъпите пренатални тестове, които тук доста от вас направихте. реших че няма смисъл да правя нито БХС, нито друго. И с първата бременност правих само ранния скрининг. За мен Фм е по-важна. На 17ти съм на преглед и ще ме погледне на УЗ, дано разберем пола със сигурност тогава Simple Smile
Леко и спокойно бременеене на всички!

# 455
И аз с първото дете купих всичко ново с огромно желание (имах тогава и финансова възможност), то пък се оказа, че той не иска да стои никъде- нито в шезлонг, нито на активна гимнастика, нито на бънджи по-късно, нито в люлка, искаше само при нас и така всичко разпродадох. С второто дете викам ако е като първото ужас и нищо не купих, дадоха ми да ползвам някакви много обикновени- то пък милото голям кеф, шезлонг ползвахме до 8 месец, гимнастиката я харесваше, взех люлка втора ръка- и нея харесваше Simple Smile да ама трябваше после да върна нещата. Сега пак нямам нищо, освен люлката и ще взема някакви евтини неща втора ръка, че не се знае на кой батко ще прилича момата Simple Smile

# 456
Здравейтее, днес ни мина втората ФМ. Момчето ми тежи 170гр:hugs: Всичко е 6+

# 457
Нелинна, ти в коя седмица си? И какво се гледа на тази фетална морфология?
Имам въпрос и към опитните мами - гледам, че Lorelli имат доста модели колички, и са по-свежи като цветове. Имате ли отзиви за тях? И ако е светъл цвят, цапа ли се много? Гледам, че повечето марки предлагат модели предимно в черно, сиво и бежово...

# 458
За количка Лорели зависи колко ще я ползваш и къде. Аз не съм ползвала, но познатите ми не са доволни, защото се разскърцват и развалят. Но примерно ако няма да я амортизираш много, може и да ти е добре. От моя опит с продуктите им не бих инвестирала в голямо тяхно нещо, по-скоро някоя играчка и дотам.
Днес пристигна моята количка от olx, марка Joie, английска, супер запазена, взех я за 300 лв с легнал, седнал кош и кошче за кола...лилава Simple Smile Дано да е издържлива Simple Smile че аз мнооого големи разстояния ходя с бебешката количка (макар че с три деца не знам докъде ще стигна 😄).

# 459
Нелинна, ти в коя седмица си? И какво се гледа на тази фетална морфология?
Имам въпрос и към опитните мами - гледам, че Lorelli имат доста модели колички, и са по-свежи като цветове. Имате ли отзиви за тях? И ако е светъл цвят, цапа ли се много? Гледам, че повечето марки предлагат модели предимно в черно, сиво и бежово...

Влязох вече в 18 г.с вече се вижда пикочния мехур и вътрешните органи. Пак се мери колко е дълго, как е сърцето, дали всичко е наред като цяло. Една приятелка е с количка на лорели римини е модела и е доволна, аз работя в детски магазин и от там също ми я одобриха и най- вероятно ще взимам такава цената и е малко под 500лв. Поне на този модел амортисьорите ,,работят" не са като на по- евтините модели

# 460
  • до най-прекрасния мъж
И моя приятелка е с Римини, ползва си я ежедневно вече година и половина. По-натам ще я питам доволна ли е, защото не е лоша на вид, а не е и скъпа.
Аз искам да взема хубава лятна, с покривало за крачета и порт бебе, но ме разубеждават в темата с количките. Още се чудя, щеше ми се да е лека, че имам етажи да катеря с нея, пък и седалката се ползва най-дълго, до почти 3 години. А комбинираните са масово тежки. Но ще видим. Приятелка ми предлага нейната, някаква гръцка била, да я ползвам и да й я върна после. Тя я ползва 2 години за нейното дете и е здрава. Но и тя е 12 кг и не знам. Ако взема комбинирана, трябва да я държа в колата, иначе не се виждам. Но пък зимно бебе да го нося на ръце до долу...не знам. На мен ми е рано още, но се замислям вече. Ще видим наесен, като тръгнем по магазините, какво ще измисля. До тогава ще събирам мнения и впечатления.

# 461
И на мен ми се ще да е лека и маневрена, и да е здрава, за да не ми създава излишни проблеми. При нас входа е със стълби, така че това ми е голямо опасение как ще го бъде. Иначе се готвя и аз за дълги разходки с малката, живот и здраве, понеже обичам да ходя пеша. Аз се записах за втора фетална морфология в 20-та седмица и се чудех дали няма да е рано.

# 462
  • Am Dorf (BB)
Нямате ли възможност за съхраняване на количката във входа или в някое малко обслужващо помещение (знае, че в някои блокове има такива за чистачка, често неизползвани) във входа? Ние живеем на 4ет без асансьор и аз държах количката в мазето ни, сега бъгито го държа или под стълбището във входа или в колата. Детето придвижвах до година и нещо в ергораница, така хем ми беше спокойно, че няма са го изпусна, хем ръцете ми бяха свободни за багажи, покупки, ключове и тн. Съчувствам на всички момичета без асансьор, надявам се да намерите удобни решения.

# 463
Ние асансьор имаме, но входа така ни е направен, че и от двете страни има по десетина стъпала до тротоара и алеите, както и до паркинга. Лично аз обаче ще се въздържа от ерго раница и слинг, защото много се натоварва кръста, а при мен това е проблем.

# 464
  • до най-прекрасния мъж
При нас няма опция за обслужващо помещение, мазето ни е много голямо, но има гризачи, които влизат, въпреки устройството, което сме сложили. Аз съм на 2-ри етаж, не е толкова високо, но стълбището е тясно. Освен тътрене на задни гуми не виждам как бих могла да сваля или кача нещо, което ще тежи поне едни 16-17 кг още от първия месец (12 кг количка+3 бебе+1-2 кг багаж).
Харесала съм Cam Curvi, която е 6 кг, лятна, с покривалце за крачета, облегалката пада до пълно легнало, с падащ доста надолу сенник е и е 350 лв. Отделно едно порт-бебе или дебел зимен чувал е макс 200 лв от скъпите. И ще си я ползвам дълго. Обаче, летните не се въртят към майката и това май е проблем за малко бебче.

Общи условия

Активация на акаунт