Сърчице във мен тупти, през НОЕМВРИ 2021 то до мен ще спи!

• 42 109
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Ние точно вчера правихме събрание на блока и помолихме жената която живее на партера да ни предостави ключ от нейната стая в която децата и си държат колелетата. Обяснихме и че е за количката ни и тя веднага се отзова. На 6 етаж сме и адансьора ни е 90 на 80. Просто няма шанс да влезе разгъната количка с кош за новородено, а да викам таткото или аз да се мъча отдолу не става. Голям проблем ни беше това. Радвам се че жената е разбрана. Не знаехме как ще реагира. Живеем тук от 6м и сме нови. Достатъчно ги измъчихме с ремонта.

Аз сега пиша списък за покупки. Взаимстван от интернет препоръките и виждам, че ми трябват гребенче, четка, ножичка. Има един комплект на авент който доста ми допада. Има всичко. Не знам дали е качествено. И дали си струва парите. Ако може вече мами които са го ползвали или мами с деца които знаят дали ми е нужно всичко в комплекта или да взема по отделно термометър - моля кажете кой е добър и сте ползвали и също така друг комплект с гребенчета и кожички.

Ето това е на авент:
https://www.hippoland.net/avent-sch400-30-komplekt-grizha-za-bebeto

# 466
Има и по-леки комбинирани колички, моята новата е 10 кг със зимния кош, и аз исках лека, че ще слагам платформа отзад за малкия батко и ще влача и него. Даже и по-леки видях като разглеждах, според мен е възможно да се намери 9 кг комбинирана. Имай пред вид, че лятна количка е действително малко по-лека, но заради формата си и малките си гуми на мен ми е по-трудно да изкачвам и слизам стълби (и аз имам една камара пред входа)
Аз бях взела подобен комплект за първото бебе на Томи Типи и от него използвах само нокторезачката, четката за коса и термометъра. На повечето мами им е по-удобно да режат ноктенца с ножичката, но аз предпочитам нокторезачка. Според мен е малко скъпичък този комплект, един електронен термометър в аптеката или в Лидл е под 10 лв, още 10 за ножичка и четка и готово. За термометър има различни мнения, ако е малко бебето меря с обикновен електронен в дупето (за под мишница са нужни поне 5 Мин да се държи за обективен резултат, независимо, че термометърът подава сигнал след примерно 10 секунди). Иначе меря с термометър за ухо, взех го от Лидл и съм доволна, точен е като го сравня. Доста мами предпочитат старите живачни ако имат или новите галиеви. Най-неточни ми се виждат за чело. Моят има и такава опция и показва все различно.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 08:23 от Milk-choc

# 467
Да и аз гледах пъроначално този за челото обаче само негативни мения.. Иначе и аз съм фен на ножичките, но пък таткото предпочита нокторезачка така че и двете да имаме не са проблем.
Имаме електронен в къщи точно като този в комплекта обаче е много неточен. И наистина точно както ти казваш мерим по 5мин. Дори и след сигнала. Имахме живачен, но го счупихме преди година може би.

# 468
  • Am Dorf (BB)
Добро утро 🌺 Присъединявам се към мнението на Milk-choc. Сестра ми едно време ме разубеди за покупката на цял комплект, купих от ДМ отделно ножичка, нокторезачка, четка, термометър на Браун за ухо и аспиратор за нос от тези, които се свързват с прахосмукачката. Използваме всичко с изключение на нокторезачката, но това са си лични предпочитания - на сестра ми й е била удобна, при нас мъжът ми реже ноктите и той предпочита ножица.

# 469
Относно списъците, и аз вече съм направила основния и започвам да проучвам полека-лека. Другото, което гледам, са колички и......... дилемата е голяма. Хем не ми се дават 1000+ лева, хем тези евтините хич не ми вдъхват доверие. Дайте идеи...

# 470
Anex L type . Най леката комбинирана количка , компактна , маневрена , сгъва се на супер малка. 1300 лв .
Най добрите летни са Ерго бейби ( става и от 0 да се ползва има кош за бебета ) и Маст. Тези са различни цени , понякога имат доста добри промоции .

# 471
Количките са нещо като второ висше Simple Smile сподели на какви характеристики държиш - има с два отделни коша или с един трансформиращ се, има с различни типове седнала седалка, гумите може да са помпащи или не. Около мен всички са мн доволни от Cybex , аз карах с една стара и нямам наблюдения, но лятната ми е GB- дъщерна фирма на Cybex и за мен е най-добрата лятна. Всеки има предпочитания и специфики, с които да се съобрази. Аз не държа да се сгъва много компактно, защото ходя пеша, рядко съм с кола. Но пък имам да съобразявам размер на асансьора, рампата пред входа и теглото на самата количка, вида на шасито (ще закачам платформа и ми трябва права ос на задните гуми), искам седналия кош да има пълно легнало, а не като на онези от по 3 Хил лв дето коша само се накланя назад и бебето седи с главата надолу, ама е сгънато Simple Smile ей такива неща

# 472
За мен също не е от голяма важност дали се сгъва много. Искам да е 2 или 3 в 1. Нямам кола и ходя пеша, за това ще ми трябва здрава и стабилна количка с големи гуми, за да се справям с прекрасните градски условия. За сега най-вече съм се спряла на Mutsy Evo, ама си е 1000+ лв.

# 473
  • до най-прекрасния мъж
Milk-chok, на мен идеята ми е да я нося до втория етаж, не да я дърпам на задни гуми. Затова загледах леките.
Ако стигна до идеята за комбинирана, вероятно ще вземем от приятелка. Ще я държа в колата и ще нося бебето или на ръце, или с кошчето за кола. Пък като стане на 6 месеца, като за седалка, ще купим хубава и лека лятна. Тамън живот и здраве, ще е около това време на годината и вече ще е топло.

# 474
Здравейте. На някоя от вас да са назначавали електрофореза на хемоглобина?

# 475
blue.angel, в такъв случай хич и не инвестирай в някакви скъпи колички. Мисля че има някои, които се сгъват що-годе компактно и с коша, не съм сигурна. Моята се сгъва добре с летния кош, но не и със зимния. Може би трансформиращите се, знам ли. И на мен голямата драма ми е да изляза от вкъщи, веднъж като съм свалила всичко вече е лесно Simple Smile

# 476
  • до най-прекрасния мъж
За мен плюсът в момента е единствено това, че имаме две коли и едната винаги е при мен. Това ме успокоява, че имам вариант някакъв къде да я държа. Зимата вероятно ще е по-лесно да се пренасяме с кошницата за кола, поне за нея място в апартамента ще намеря и ще е по-лека за носене, барабар с бебето вътре. Да оставям бебето в колата с нея и през това време аз да извадя и сглобя количката. Хамалогия, ама искам ли разходки през деня, трябва да измисля вариант. ММ се прибира към 18 ч от работа, зимата абсурд да извадя бебе по това време на разходка.

# 477
Не знам с тези колички какво ще правим.. Бях харесала Adbor avenue. Току що я гледах. Ами кравива ми е обаче е страшно тежка е сравнение със cybex s line и дори една Чиполино Електра, която ако не ми бяха казали, че на последак отново е нашумяла нямаше и да я погледна. Еми да има всичко, удобна е. Гумите не се помпят 3в1 е обаче ми е много грозна. Изобщо не ми харесва. На мъжът ми много му допадна. Не знам може би ще видим и anex. В магазина имаше само една отново кожена, отново доста тежка и голямата обаче пък много красива. 😂 Няма ли някоя количка с красив летен и красив кош за новородено. Аз сега гледам само коша ми за новородено да е красив и удобен обаче пък летните не стават на тези колички. Наистина са тежки..

# 478
Кали, гледам в OLX има разни "Муцита" (как звучи Grinning) точно твоя модел под 1000 лв. или ти държиш да е нова?
Забелязах, че точно на този модел, който си посочила, кошът за багаж ми се вижда много ниско и при дъжд, сняг, според мен ще се морки багажът вътре.

Иначе аз все още си държа на Чиполиното и ми се иска тия дни да почна да говоря на мъжа ми да ходим да гледаме колички, та да дебна офертите в ОЛХ Smile
Иначе съм от късметлийките с асансьор, на 4 етаж съм и две майки- съседки си качват количките по асансьора. Имаме и на всеки етаж тераска, която служи на едното семейство за склад на количката, сега на триколка, колело, тротинетка и някакъв шкаф Smile Най-вероятно и аз ще си съхранявам количката там на тая тераса, ще се разберем със съседката.

Аз нямам кой знае какви изисквания към количката, но съм в чуденка дали има смисъл от коша за новородено който се слага и в колата или направо да взема количка 2в1 без такъв кош.

Да не говорим, че периодът декември, януари и февруари като завали сняг изобщо няма да ми се излиза всеки ден и то на това кошче ще му мине "срока" Grinning

Допълвам: Marchelsi, една приятелка има Adbor Nemo и много ми я хвали, обаче тежи бая (и хч не ми харесва на външен вид), а аз каквато съм слаба..да не говорим като сложа бебе 4-5 кг + багаж, сигурно ще стъпи едно 20кг.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 11:47 от _Dee_Dee_

# 479
Аз също разглеждам колички,иска ми се да е от по-високите класове.Но взех да се замислям зимата къде ли ще ходя толкова с тази количка...Мисля в началото да си взема само кошче за кола и една чанта за нужните неща когато излизаме(искам да са комплект)...Ще се придвижвам с кошчето,като е студено не ми се вярва много да обикалям.След 6 месеца точно като започне да става топличко,ще си взема по-лекичка и лятна количка.Като гледам и какви цени са с тези зимни кошове за новородено🙂.

Общи условия

Активация на акаунт