Сърчице във мен тупти, през НОЕМВРИ 2021 то до мен ще спи!

• 42 088
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета. Има ли някоя от вас, която да се е спряла на някой модел на Cybex? Днес видях една количка на тази марка и майката доста я похвали. Имате ли наблюдения?

# 496
Момичета, искам да ви попитам вашите бебчета колко грама тежаха в 16 г.с моето е 142гр не мога да намеря информация в интернет за тежеста на бебето в различните седмици, притеснено ми е да не би тези грамове да са малко за тази седмица

# 497
Момичета, искам да ви попитам вашите бебчета колко грама тежаха в 16 г.с моето е 142гр не мога да намеря информация в интернет за тежеста на бебето в различните седмици, притеснено ми е да не би тези грамове да са малко за тази седмица
В 16г.с го дават 140гр

# 498
Здравейте момичета. Има ли някоя от вас, която да се е спряла на някой модел на Cybex? Днес видях една количка на тази марка и майката доста я похвали. Имате ли наблюдения?

Аз ги гледах.Харесах в Рая тойс Cybex Balios S,на намаление е около 800 и няколко лева с 2 коша.В олх харесах Cybex Priam много готина,но много скъпа 😆

# 499
И за мен prime е доста по-красива 😀 и стилна, но ще е някоя от по бюджетните. Във форума доста ги хвалят. Общо взето негативно мнение не съм прочела за това реших и вас тук да питам.

# 500
Имам две приятелки с Балиос С и са много доволни, аз лично нямам наблюдение, но ако щях да купувам нова- това щеше да е Simple Smile моята лятна е GB - дъщерна фирма на Cybex и съм супер доволна

# 501
GB предлагат ли се някъде в България? И може ли да ми кажеш модела си?

# 502
  • бургас/софия
Някой да има впечатления от Cosatto woosh xl. Моля да сподели ако имате отзиви. Аз съм се насочила към нея. Много искам да е лека и компактна. Ние постоянно ще пътуваме и ми е важно. Иначе големите гуми са супер за по-груб терен и Бг условията, преди съм ползвала MAXI COSI Mura и беше супер за бутане, с големи помпащи се гуми, но е тежка и голяма и заема мн място в колата. Сега искам нещо компактно, което не е 12+ кг. Харесах Anex l type, която Бочинка препоръча, но и тя е 12 кг..

# 503
GB предлагат ли се някъде в България? И може ли да ми кажеш модела си?
Аз я купих от Рая тойс, моята е GB QBIT All city. Тяхната комбинирана GB Maris е уникална, но ми идва скъпичка. Има я на прилична цена в немския сайт babymarkt.de.
За Косато- аз не съм им фен, една позната има Woosh, но се бута по-тромаво от GB-то. А на комбинираните им са ми неприятни седналите кошове. Но пък са с уникален дизайн. Косато имат някакъв чисто нов модел комбинирана с 4 гуми и седналият кош е с пълно легнало, много яка изглежда, ама пак е цифра Sad

# 504
И още един може би малко глупав въпрос но не ми е ясно изобщо. За количките 2 в 1 ще трябва и столче за кола отделно. Гледам на cybex и на britax. Харесах си един кошници който стават от 0 до 18 или 24м . Тоест може и за изписването и за педиатър да се ползват в началото и за година-две за столче за кола. Тези столчета на отделна седалка ли се слагат един вид на нещо да щракват и да може да се взима кошницата и да се слага по лесно или с коланите на самия автомобил? Имаше бази за столче. Това ли е нещото което ми трябва и задължително ли е?

# 505
  • Варна
В 16г.с го дават 140гр

Моето бебе в 14гс беше 100гр. В интернет за тази седмица пишеше нещо от сорта на 43гр .. Като цяло има доста места в интернет където има такава информация и на всякъде различни неща пише нищо не ми е съвпадало до сега .

# 506
  • Am Dorf (BB)
Тоест може и за изписването и за педиатър да се ползват в началото и за година-две за столче за кола. Тези столчета на отделна седалка ли се слагат един вид на нещо да щракват и да може да се взима кошницата и да се слага по лесно или с коланите на самия автомобил? Имаше бази за столче. Това ли е нещото което ми трябва и задължително ли е?
Темата със столчетата за кола е малко като тази с количките - сложна и индивидуална.
Накратко - има два начина за закрепяне на столчета - с наличните колани на колата или чрез исофикс (шините/скобите на задните седалки). При столчетата, които могат да се закрепят чрез исофикс, за исофикс се закрепя или директно столчето или при модели с база - базата на столчето. При моделите с база столчето е или с клик-система подвижно закрепено върху базата (и приметно купуваш 2 бази за 2те коли, но столчето преместваш според това с коя кола ще пътувате) или е свързано с базата и не може да се използва отделно от нея.
Конкретно за кошчетата за новородени - трябва да си изясните как ще се ползва, дали ти сама ще си в колата с детето или ще сте семейно в повечето случаи напът и ти ще стоиш с бебето на задната седалка. Защо? Ако си сама с него е по-практично детето да се вози на седалката до теб, така винаги ще можеш да го наблюдаваш, да му дадеш биберон и тн. Стресът да караш, а ревящото до посинявяне бебе да е на задната седалка и да не можеш да го погалиш или набързо да се увериш дали всичко е наред, не е за подценяване. Базата при кошчетата е за улеснение, но може да се ползва само отзад. Кошчето като такова (тези, които съм виждала) може да се монтира и само с колани, на предна и задна седалка.
Иначе независимо за какво закрепяне се решите - и това, което се захваща с колани, и това, което е на база, могат за секунди да се освободят (чрез махане на колана или съответно чрез клик-системата на базата) и бебето да се изкара от колата (за пазар, за посещение при лекар, за транспортиране към вкъщи) заедно с кошницата.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 21:16 от tan_nia

# 507
tan_nia Само мъжът ми е шофьор, (сам си е шеф и го ползвам за такси от време на време) аз дори нямам книжка. Smile Общо-взето съм домошар човек и не обичам много много пътуванията. Не виждам и малката като се роди това да се промени.
Колата я ползва само ММ, както бях писала и в преден пост, аз я ползвам само когато ходим на пазар заедно 1-2 пъти седмично след работа за 10-на минути, колкото да ни закара до даден магазин и да ни върне.
Хубавото е че живея в центъра и всичко ми е или на 25-30 мин. пеша или 10-15 с кола. Не живея и в София, където за да стигнеш от един квартал до друг ти трябват едно 2 часа. Паркът е на 5-10 мин. от вкъщи.
Пътуваме 1-2 пъти месечно за 30-40 мин в посока до съседния град за да видя наще. 2-3 пъти годишно уикенда ходим я до Русе, Пловдив, Стара Загора за разходка и "Джъмбо" Smile Това ни е пътуването на нас. По планини и морета не обичам да ходя, т.к. избора на място и хотел зависи от мен. После се пътува едно 2-3ч, а това ме напряга - дали ще стигнем навреме, дали хотела ще ми хареса и т.н. Както и споменах - домошар съм Simple Smile
Точно и поради тази причина не се нахвърлям на скъпи колички и столчета, т.к. не виждам смисъл. Даже мисля, че си харесах столче - Чиполино -Тракс нео , т.к. има пълно легнало положение, а това било важно. Ще видя все пак и като отидем в магазина дали има други подобни.

# 508
Съжалявам , че прекъсвам темата за количките, но минавам да се оплача - при последната ФМ в 17 седмица измериха малко нослето на бебето и пуснах Пренатест. Уж всички друго е в норма, опитвам се да не се шашкам, но ми е трудно. Резултатите излизат най-късно другият понеделник - стискайте ми палци.
Иначе другите новини - потвърдиха че е момиче. Повечето големи неща ( колички, кошари) ще ползвам от племенницата. Въпреки че ми е първо дете нямам желание всичко да е чисто ново. Решила съм като излязат резултатите и видя че всичко е наред да купя една музикална играчка да я пускам, бебето да свиква с мелодиятя

# 509
Съжалявам , че прекъсвам темата за количките, но минавам да се оплача - при последната ФМ в 17 седмица измериха малко нослето на бебето и пуснах Пренатест. Уж всички друго е в норма, опитвам се да не се шашкам, но ми е трудно. Резултатите излизат най-късно другият понеделник - стискайте ми палци.
Иначе другите новини - потвърдиха че е момиче. Повечето големи неща ( колички, кошари) ще ползвам от племенницата. Въпреки че ми е първо дете нямам желание всичко да е чисто ново. Решила съм като излязат резултатите и видя че всичко е наред да купя една музикална играчка да я пускам, бебето да свиква с мелодиятя

Стискам палци всичко да е наред ! ☘

Общи условия

Активация на акаунт