Сърчице във мен тупти, през НОЕМВРИ 2021 то до мен ще спи!

• 43 755
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Аз тояно това и казах че все пак аз не знам всеки как яде тия яйца , аз обичам сурови яйца които са забранени при бременност , можеби просто не се изказах съвсем точно . Сготвени в всичко без суровост ( като при някои бисквити и такива яйца на очи каквито ям аз , пашот , или рохко сварени , нее ок да се ядът ) аз не обичам преварени яйца Simple Smile за това не мога да ги консумирам сега .

# 106
Съгласна съм, че по време на бременност не бива да се консумират сурови, недобре сготвени рохки яйца, иначе ако са добре приготвени са много полезни. За свежите, меки сирена също.

Болничен не съм заплащала досега. Първият ми беше от личния за 14 дни, след което от държавна АГ болница за 30 дни, но стоях 3 дни в болницата. Другата седмица съм на лекарска комисия и ще пиша дали съм заплатила нещо.
Иначе на мен ми искат пакет за проследяване на бременността в размер на 400 лв. в държавна болница с направлението за ЖК. При вас как е?

# 107
Добре де колко случая на салмонела от яйца в магазини е имало? Аз се сещам за 1 случай и предупредиха за марката и веригите магазини. За домашни яйца - ок ще се мият и варят твърдо. Но все си мисля, че купешките яйца са контролирани малко или много и дори без да ги мием старателно, ако са сготвени добре са ок.
И в никакъв случай не бих си причинила да чета в гугъл за бременни със салмонела. Още колко рискове има по света и не само за бременни.
Малко се получава тук една черна станция. Вместо да четем и хубави неща, само се повтарят някакви страхотии.

Аз си мисля за това как ще усетя бебето скоро, какво име да изберем и такива други хубави мисли.
Дали ще родя успешно, божа работа. Следя се и правя каквото е по силите ми да се случи най-хубавото, а ако трябва нещо друго да се случи - това е живота.

# 108
Хайде да приклбчим темата с Яйцата , не съм казала да четете колко случая има с салмонела , казах че може да се хвана , факта си е факт и няма какво да го обсьждаме просто не сме уточнили че аз консумирам само сурови яйца а други хора ги варят , за това още в втория коментар уточних това нещо . И не виждам какъв е смисъла да продължаваме този глупав спор като казах няколко пъти че сурови яйца не се ядът и са забранени , и който не вярва може да прочетете ща това в гугл . Който си яде хубаво сготвени да си яде , Съжалявам че направо сте се почернили от едни яйца , и витамини които Суити сама си е назначила и нее знаела колко са опасни за нея , другия път ще и пиша лично за да не се засягате вие .

# 109
Момичета, наспоследък забелязах, че доста лесно ми прокървяват венците при миене, и то не само на един зъб да кажем, а на наколко места. Като изжабуря с вода за уста спира кървенето. Преди не съм имала такъв проблем. Явно ще се откажа от електрическата четка и ще минавам на обикновена за чуствителни зъби. При вас такива проблеми?

# 110
При мен няма, но четох, че за началото на втори триместър това е обичаен бременен симптом, така че предполагам е в рамките на нормалното.
Препоръчва се чистене на зъби с конец и използване на вода за уста със стягащ венците ефект Simple Smile

# 111
Ох, аз редовно чистя с конец, но сега е почти невъзможно, веднага кървят. Unamused
При мен няма, но четох, че за началото на втори триместър това е обичаен бременен симптом, така че предполагам е в рамките на нормалното.
Препоръчва се чистене на зъби с конец и използване на вода за уста със стягащ венците ефект Simple Smile

# 112
Аз също съм с много чувствителни венци и тези дни доста ме болят. Много добре за венците се отразява жабуренето със Сандрин с билков екстракт - взима се от аптеките и се разрежда според описанието. Доста добре стяга и дезинфекцира, почиства отлично и междузъбното пространство, но има малко стипчив послевкус. Аз я ползвам за профилактика 1-2 пъти седмично, напоследък обаче я забравих, а само Paradontax не ми върши работа. Иначе и пастата ми за зъби е стягаща, ползвам Лакалут.

# 113
И аз съм така с венците, вече трета бременност. Предните пъти се оправиха буквално в родилния дом като родих Simple Smile изведнъж спряха хахаха. Аз искам да си почистя зъбния камък, чудя се дали е удачно точно в този момент

# 114
Млечен шоколад, едва ли зъболекаря ти ще е очарован, ако му се презентираш бременна за чистене на зъбен камък, щом ти кървят венците. Най-много да му докараш стрес. Grinning
И аз съм така с венците, вече трета бременност. Предните пъти се оправиха буквално в родилния дом като родих Simple Smile изведнъж спряха хахаха. Аз искам да си почистя зъбния камък, чудя се дали е удачно точно в този момент

# 115
😄😄 То и аз трябва да си правя един имплант, че много нелепо счупих зъб през януари, но се чудя дали изобщо е ок сега, предвид, че ще се слага и упойка. И без това съм му труден пациент, сигурно сега съвсем ще изкрейзи 😄😄

# 116
С първата бременност трябваше да ми правят нещо по зъбите не помня какво но тогава моя доктор каза че упойката е напълно безопасна за бременните , сега искам да ходя да чистя зъьния но го отлагам за 4-5 месец когато спре да ми се гади защото това мирише ужасно като го чистят. Пс , местна упойка де , не такава дето те приспиват че има и такива хора при зъболекарите

# 117
Не са ми кървели венците, но е нормален симптом, не се притеснявай. Също се оказа нормално и да ти тече кръв от носа(което ми се случи с първата бременност, а не ми е текла кръв от дете, та се стреснах) Tака че ако и това ви се случи - да знаете, че и това е "нормално" Grinning Grinning Grinning

# 118
Излезе ми вижъна , всичко е наред , рева си от щастие . И пола е Женски . Така че съм в клуба на принцесите 🌸

# 119
Йеееееее, ноември ще е розов!!! Браво, Бочинка, много се радвам за теб!!!

Общи условия

Активация на акаунт