Шегата настрана, но четох преди време изследване, че мъжете са по-склонни да изневерят когато имат пари. Не ми се търсят сега линкове. Емпирично доказан факт е, че парите са афродизиак за мъжете. Както и че мизерията им спихва и самочувствието, и либидото, и моженето.
Но не бих казала, че имат оправдание. Може да прави пари и да е пълен за*ник. Жената може да е гледала децата докато той е правил пари, а може и да е по-образована от него, но в област, която не е толкова платена. Обществото, обаче, винаги гледа на мъж с пари по друг начин.
Да де, обаче много често се случва мъжете да еволюират, а жените наистина да изостават (виждала съм го, особено в ранните години на демокрацията). Та, били те и двамата прости селяни, лика прилика и всичко добре. Ама мъжът захванал бизнес, ограмотил се, научил език, среща се с интересни хора, а жената новобогаташка само харчи пари за кичозни дрехи, кичозно обзавеждане и никакво развитие. И по някое време на мъжому става срамно от нея, а в същото време контактува с модерни бизнес дами, с които си говорят за бизнес, икономика, други неща, обличат се стилно... И става то. Винаги съм казвала, че каквито и пари да има в семейството, за една жена е смърт да не работи и да няма кариера. Висенето безцелно и безидейно вкъщи сваля нивото неизбежно.Освен ако не пише активно е бгмама