Брекети – къде, какви, за колко? -тема 15

• 76 051
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
  • софия
За апаратчето не мога да кажа нищо, но при неправилна позиция на езика е много важно да се направи и консултация с логопед и да се работи по отстраняване на този проблем.

# 331
  • Пловдив
Ходихме няколко месеца на логопед.

# 332
Здравейте, предстои ми ортодонтско лечение при доктор Ивелина Иванова-Койчева.
Щом предстои, значи вече сте го решили? Ако не сте, бих посъветвала да потърсите второ мнение, като нямам предвид форума 🙂

# 333
Щом предстои, значи вече сте го решили? Ако не сте, бих посъветвала да потърсите второ мнение, като нямам предвид форума 🙂
Здравейте, благодаря за препоръката. Имах консултации с 5 ортодонта, които предложиха почти същото лечение 3ма предложиха брекети след които алайнери, един ми предложи да си извадя 1 премолар само от едната страна … другите предложиха или алайнери и после брекети или минимплант за издърпване което не е подходящо за едната страна на челюстта ми.. също и ми предложиха вадене на премолари “за по-лесно” но тъй като съм на границата за място не го препоръчват като оптимално. Засега още обмислям, но със сигурност зъби няма да вадя Simple Smile

# 334
Здравейте! На 25г съм, ходя при ортодонт от общо 11 (от 2010г), носих брекети три години и половина, след което шини, face former и два вида trainer. Причината е дълбока захапка. Сега ортодонтът иска да ми слага брекети на 3 зъба на долната челюст и кукички, за да закачи ластици, защото съм имала и леко кръстосана захапка. Въпросът ми е има ли смисъл, дали може да се коригира нещо, след като вече съм на 25г?

# 335
Разбира се, че може. Тук сме доста по-възрастни с брекети Grinning Аз лично ги  сложих на 31. Друг въпрос е този ортодонт, ако е един и същ, къде е спал досега толкова години, че да не види тази кръстосана захапка. Не съм достатъчно компетентна така или иначе, но все си мисля, че това е можело да се коригира и при досегашното лечение...

# 336
Здравейте! След 10-ина дни предстои да ми сложат брекети. Прочетох много, но само не намерих информация как се отразяват цигарите след поставяне на брекетите?

# 337
Здравейте, благодаря за препоръката. Имах консултации с 5 ортодонта, които предложиха почти същото лечение 3ма предложиха брекети след които алайнери, един ми предложи да си извадя 1 премолар само от едната страна … другите предложиха или алайнери и после брекети или минимплант за издърпване което не е подходящо за едната страна на челюстта ми.. също и ми предложиха вадене на премолари “за по-лесно” но тъй като съм на границата за място не го препоръчват като оптимално. Засега още обмислям, но със сигурност зъби няма да вадя Simple Smile

А защо мини имплантите не са ок? Аз отдавна се каня при Койчева, но нещо се мотая. И ние говорихме с нея за мини импланти, та ми е интересно при вас как стоят нещата.

# 338
  • Варна
Здравейте! След 10-ина дни предстои да ми сложат брекети. Прочетох много, но само не намерих информация как се отразяват цигарите след поставяне на брекетите?
Цигарите по време на ортодонтското лечение са също толкова вредни колкото и преди него.

# 339
От вчера съм с поставени и долни брекети + междучелюстни ластици. Така се надявах поне повдигането на предните централни да махнем, но ОД каза, че трябва още около 1-2 мм да ги приберем и оставам с тях. Стискам зъби и си повтарям като мантра, че всичко е за добро.

# 340
  • Варна
На мен ми оферираха 2500 за една горна челюст днес. Много ми се вижда сякаш ама "детето порастна"

# 341
Здравейте! Имам нужда от съвет, историята е дълга, затова накратко - дъщеря ми е на 13г, носеше две години и половина машинка за разширяване на челюстта, защото нямаше място за двата кучешки зъба отгоре. Единия изникна, чакахме да се покаже другия и да слагаме брекети. Между временно зъбът, втори отпред,  до празното място започна да се клати повече от обичайното при носене на шини. Няколко пъти казах, че това ме притеснява, но ортодонтът ни увери, че всичко е наред. На последния преглед каза да махаме апаратчето и когато се покаже зъба, слагаме брекети. Е, зъбът се показа, но този до него се разклати още повече. Да поясня, ортодонтът не е от нашия град, труден е с часовете и затова реших да потърся второ мнение. Тук идва и развръзката - зъбът се оказва счупен от основата Rage.RageRage.
Утре ще правим снимки и ще слагаме брекети при ортодонт 2  , но трябва да взема решение дали да изместим кучешкия зъб на мястото на счупения или да оставим място за имплант след 18 г.възраст? И как се слага временен зъб, ако този се извади с корен?!? Моля за съвет... все още не мога да се побера в кожата си от яд, как ортодонт 1( с голям опит и много хвален) допусна това да се случи No Mouth

# 342
На 5-6 години рано ли е да се прави преглед при ортодонт? На дъщеря ми зъбите на двете челюсти се срещат точно една с друга (в смисъл - нито едната челюст не е по-напред или по назад). Ръбцова захапка? Не знам това дали е проблем или е нормално за тази възраст. Мисля, че по този начин и се изтъркват зъбките. Може ли да се лекува като все още не са започнали да се сменят млечните зъбки? Възможно ли е при смяната на млечните зъби да се оправи от само себе си?

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 09:46 от Always_Believe

# 343
Не е рано, съвсем навреме е.

# 344
  • пустинята Гоби
Кръстосана захапка?

Общи условия

Активация на акаунт