Литературен клуб

• 53 624
  • 546
  •   1
Отговори
# 150

Виждам, че и Блажка, и Мика живеят извън България... Аз пък съм си тук, а и никъде не ми се ходи.
Дали различното ни възприятие произтича от местоживеенето ни?... Определено има нещо общо.
Може би. Мисля, че четем различни книги. Което е нормално, и не омаловажава книгата. Доколкото знам, Джумпа Лахири е по-добре приета в Америка, отколкото в Индия, което също е нормално.

# 151
  • Кацнала на едно дърво.
Е, разгеле, най-после си купих "Името".  Mr. Green Отидох за нововизлязла допечатка на (как се казваше, де, втората книга излязла у нас) на Лаура Ескивел (не се отказвам лесно, Лаурита!). Нямаше я. Затова пък най-после се докопах до Джумпа-та.  Grinning
Също така, купих си и една забавна книга - "Дневникът на една нова рускиня 2". Първата част беше много добре написана и много ме разсмя.
Сега ще си чакат реда, обаче. Умберто Еко не обича да го пререждат, много е докачлив.  Wink
П.П. Анда, ще ти дам "Малинче", когато кажеш - тогаз. Събота няма да сме на приказка, защото ще ме мерят и описват на консултация, а това ще отнеме време.  Laughing

# 152
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Само Тони и Василиса ли четат "Името" ?

Започвам "Златния Храм " на Юкио Мошуми......от колекцията на Труд.......или да си взема нещо от Орхан Памук ( все си мисля, че съм го чела някога........или спечелилата Букър, ако има издадена книга, млада авторка  newsm78

# 153
Киран Десаи не е издавана.
За "Златния храм" и аз бих се зачела...
а за писането препоръчвам "Граматика на фантазията" на Джани Родари.

# 154
Май ще е най-добре да определим поне няколко книги за четене, нали...
За бързочетящите, за чудещите се в книжарницата, за тези, на които не им се чете определена книга...

Предложения?
Този път аз ще пасувам...

# 155
  • София
аз още се боря с името - почти не съм чела тези дни, че много ми се спииии Embarassed

# 156

Защото е пубертет и мрази различието си......иска да е като другите, не го интересува кой е писателя Гогол и др. глупости от семейната му история, празници и т.н........като всеки от нас

.......
Защото изведнъж разбира, че е абсолютно сам на тази земя...няма други близки, освен майка си и сестра си........няма други роднини........започва да разбира поведението на родителите си, страховете им.........

....това накратко.......

Ето това за мен е онази обреченост и самота,която ме смрази докато четях книгата,а и сега.Според мен това е някаква част от всяко израстване,независимо дали човек е далече от родина и близки.Самота,която осъзнаваш с годините,която съпътства дните ти.За да установиш в крайна сметка,че дори вещите,които носят духа ти,дори близките,които се вълнуват от детството ти,са нещо преходно и загубимо(това ми е точната дума).И накрая остава самотата.Подтискаща работа.

# 157
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Абонамент.
Поръчах си Името.

# 158
Темата - нагоре.

Предложения за следващите книги, теми, автори?

# 159
И аз минавам на Амели Нотомб. Ще поръчам туй онуй и ще пиша после. Едната и книга е криминална, само някой да е издал убиеца newsm66

# 160
  • Mediterraneo
...а за писането препоръчвам "Граматика на фантазията" на Джани Родари.

И аз  smile3521 Страхотно книжле  Peace

# 161
  • София
  Тъй, никога не ме е бивало по- групово организирани дейностти. Вчера специално ходихме да Славейков, да купя на Димана англ.-бг./бг.-англ. речник и за себе си "Името" та по сергийте  не я намерих, но си купих "Дяволът носи Прада" (знам, че е развлекателна не особено претенциозна книжка, но бичам да чета и такива). Търсейки "Името" се заприказвахме с тези по сергийте и се взех още две книжки- "Кратка история на тракторите" на Марина Левицка и "Орли и ангели" на Юли Це.Ако ми харесат ще ви ги препоръчм, а "Името", ще си го поръчам он-лайн.

Развалям строя, май, ако не ставам за член на литературн клуб направо ми го кажете, не ме жалете Mr. Green(лигавя се)

П.п. Момчил пък намаза, тази книжка , много добра идея е и с голям ентусиазъм се ползва Grinning.

Ха-ха не е истина! Аз отидох и си купих "Името", ама реших и нещо развлекателно и аз си взех "Дяволът носи Прада". Кифлее, подушвам, че сме от една порода Wink

# 162
Някой да каже нещо за "Анатомия на илюзиите" на Людмила Филипова?

# 163
Здравейте четящи мами,

някои може ли да ми даде адрес на он-лайн бг книжарница, на който мога да си купувам български книги с кредитна карта от чужбина?  newsm78

Благодаря предварително!!!!

Поздрави,
Клео.  Hug

# 164
  • Mediterraneo
Истина- неистина, аз Дяволът... си я купих още преди месец, ама още не съм я прочела. Който я прочете, да сподели става ли за четене  Mr. Green От време на време ми се чете само такава литература  Peace

Общи условия

Активация на акаунт