Литературен клуб

• 53 220
  • 546
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Да, не е лоша книгата. За абонатите на библиотечен фонд мкр - имам я, за тези, които я пожелаха  Wink

# 436
  • София
Като стана дума за Оризовата майка, в която действието се развива в Малайзия, се сетих за една книга за Китай, която мен много ме разтърси:

“Джеймс Клавел остави широка пропаст в жанра на епичните романи за Далечния изток. С романа на Адам Уилямс очевидно най-накрая се е появил неговият наследник. Уилямс смесва любовни истории, опасности и убийства на фона на древен Китай, подсладени с емоции и приключенски дух. Наистина божествена наслада!”

“Дворецът на небесната наслада” е триумфално завръщане на традиционното разказваческо майсторство с голям размах, представено от талант с бъдеще, чието име тепърва ще се появява в класациите с бестселъри.

Китай, 1900 г. Когато избухва въстанието на Боксьорите, група невинни, фанатици, грешници и любовници се събират в Двореца на небесната наслада, където гневът на Изтока ще се срещне с идеалите на Запада и всички ще срещнат съдбата си в един вертеп с изглед към мястото за екзекуции.

# 437
Да, не е лоша книгата. За абонатите на библиотечен фонд мкр - имам я, за тези, които я пожелаха  Wink
Пожелавам си я веднага!!! Предреждам всички!!!

Прочетох "Името". Ефросина, благодаря! Намерих много за себе си в нея. Снощи я прилючих, препрочетох любими абзаци, а вече ми липсва.
На теб как ти се отразява "Ловецът на хвърчила"?

От Пингвините ме мотаят. Поръчах Уортън, Шевалие и Кристин Димитрова, а чак в понеделник ще ги донесат. До тогава ще се задоволя с "Мъртвите сибирски полета".

А къде в София има действаща библиотека с книги на български, от където да мога за взимам за в къщи?

Последна редакция: пт, 01 дек 2006, 14:38 от Смайли

# 438
Да се абонирам и аз Laughing

# 439
Оризовата майка и Дворецът... ги имам и аз, това към моите книгоменители Grinning

Отивам да разгледам аудиокнигите.

Чесън, мн ме кефи Мидсъмър, постоянно гледам и повторенията по Холмарк Crazy

# 440
А къде в София има действаща библиотека с книги на български, от където да мога за взимам за в къщи?
Столична.

# 441
не само там, бе, систъра си взима от кварталната, т.е. - юрка майка ми да й взима, разбирайте: аз не знам къде е тази квартална  Crazy

Изводът ми е, че още има квартални библиотеки, по всяка вероятност - в читалищата!?

Като културна дъщеря, взех, та й звъннах на жената Simple Smile Да, ама не е в читалището.
Ако някой е от към-то Слатина - Редута, да свирка да му кажа.

# 442
  • Пловдив / София
Тази тема едва сега я откривам. Абонирам се. Crazy
Мн. обичам да чета, но нещо не си падам по съвременни автори. Предпочитам т.нар. класика. Има сума неща, които не съм прочела от нея. В момента чета "Спасителят в ръжта", но нямам кой знае какви впечатления, тъй като съм в самото начало.
Иначе поради факта, че нямам пари за нови книги, купувам антикварни. На месец по 2-3. Wink

# 443
  • Пловдив
Страхотна тема. Обичам много да чета, макар че покрай малката нямам много време. Ще следя с интерес.

# 444
Започнах "Сняг" на Орхан Памук. В цялата книга вали сняг, дано и навън завали! Wink Не е моята книга, но продължавам да я чета. Описанията са доста дълги и тенденциозни, ислямът е застъпен в стил "дай да обясним на европейците, какво се случва в Турция", но още съм в началото и чакам развитие.

# 445
Ух, толкова отдавна не съм писала в темата..
Купих си "За писането" на Стирън Кинг и "Парфюмът" на Зюсканд.
Сега не мога да реша с коя да започна  Mr. Green

А за Коледа очаквам "Сняг" на Орхан Памук.

# 446
  • Пловдив
Защо ми се струва че някои мнения са се позагубили  newsm78
Момичета, нека организираме някава размяна на вече прочетени книги. Ако някой се навие да продава някое от заглавията дискутирани тук, може да ми пише на лични тук или в Продавалника, с удоволсвтие бих си купила нещо интересно.

# 447
  • София
Здравейте, при мен се завърна от пътуване (виж постинга ми за Буккросинг :lol)  вторият ми екземпляр на "Черната книга" от Орхан Памук. Понеже останах с впечатление, че тук доста хора се интересуваха от нея, предлагам я за четене. Ако има повече желаещи, ще направим списък и ще си организираме един bookray (читателски кръг). Уточнявам,че не я продавам- да речем, че я освобождавам.  Sunglasses
Който се интересува, да пише. smile3523

# 448
Идеята за списък за читателски кръг ми хареса. Ще се включа!

Преди няколко дни завърших Последна любов на Уортън. Книгата започна много добре, но да си призная накрая ме изнерви и прескачах редове и абзаци. Не можах да свикна с мисълта, че той е на 50, а тя на 70. И подробните описания на сексуалните им преживявания на всяка страница меко казано ме погнусиха. "Проглеждащите оргазми" ми дойдоха в повече. Сигурно аз не съм в такъв период в момента. Не можах да повярвам на автора, че такава любов е възможна - и то без нито ама наистина нито една дума на криво. Не може да е толкова идеално! Като във вакуум! Страница след страница очаквах най-после Жак да се озъби на бабето и да й гепи наследството Simple Smile Грешката е в мен!
Книгата е страхотна!
sweetkids_mama, можеш да я прибавиш към списъка на читателския кръг Wink

# 449
Аз приключих с "Невинен до доказване на противното" на Скот Търоу. Хареса ми. Ще допадне на тези, които си падат по съдебните трилъри. Книгата е увлекателна и добре написана.

Историята разказва за Ръсти Сабич - прокурор, който разследва убийството на своя колежка, с която няколко месеца преди смъртта и е имал връзка. В хода на разследването обаче той се превръща в главния заподозрян. Историята продължава със съдебния процес и... Повече няма да разказвам заради тези, които ще прочетат книгата Wink.

Лично на мен ми беше невероятно интересна и от професионална гледна точка - защитни стратегии, отношения между обвинител-обвинен-адвокат-съдия.  Не знам доколко един страничен наблюдател може да вникне в нюансите на тези отношения, но авторът го е направил, и то много майсторски.

Общи условия

Активация на акаунт