Литературен клуб

• 53 230
  • 546
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Лили чудото я захванахме преди няколко месеца с големи очаквания(даже купихме две от поредицата),но се оказа нищо особено.Има някакви претенции за вълшебност,но нито е смешна,нито е хитра,нито поучителна,нито пък завладяваща.Няма за какво да се хванеш.

Синът ми прочете вече няколко книги от поредицата за "Лили Чудото". Simple Smile Книгата е елементарна и е далеч от нивото на класическата детска литература, но все пак му беше доста забавна.

# 421
Като говорим за детска лит., дали вашите деца четат / четете им Хъкълбери Фин??
Мисля, тя засяга по-сериозни теми от Том Сойер.. може би е за по-големи.

Бих я прочела пак, а преди я знаех почти наизуст  Laughing

# 422
  • София
Я да помоля за малко помощ - да имате идея от къде да купя книгата на Литвиненко Blowing Up Russia: Terror from Within . Ама не от амазон, където трябва да чакам 6 месеца или да платя 150 паунда... Sad

# 423
И аз много обичах "Маншон, полуобувка и мъхеста брада" макар, че не знаех какво е маншон.  Laughing

Сега да ви кажа първи впечатления от "Името ми е Червен" , малко е като приказките от "1001 нощ", пренасяте в един такъв вълшебен свят. Освен кучето и умрелия, сега говори и едно дърво и каза доста интересни неща, ама ша ви кажа утре точно какви бяха, че книгата остана в спалнята.  Laughing

# 424
  • Boston, MA
Да избутам темата напред....

Открих една нова (за мен де) авторка - Зейди Смит (Zadie Smith). Взех от библиотеката книгата й White teeth на запис и я слушам в колата. Много е увлекателна, още съм сравнително в началото, но накратко се разказва за две семейства в Англия - едното от индийски (бенгалски) произход, а другото, карибско-английско. Действието започна с несполучилото самоубийство на 47 год. Арчи Джоунс след разпадането на първия му брак. Скоро след това той среща 19 год. красавица Клара, отгледана в религиозно семейство (свидетели на Йехова) и набързо се женят (нейната мотивация ми е малко мътна). Алсана, съпругата на Самад Икбал, който е изключително образован и нещастно работещ като сервитьор в ресторанта на братовчед си, също е много по-млада от него.
Арчи и Самад са били заедно войници през Втората Световна, в момента съм точно на отклонение в миналото им, как са си станали близки, докато са се "загубили" в едно българско село, където пиели "самбука" (някой рисърчър не си е свършил работата Mr. Green).

Доста е хумористична историята на моменти, но не по евтин начин. Образите наистина "говорят".

Интересно е, че с този ми начин на "четене", не ми се губи ефекта. Досега се бях ограничавала само с биографии и подобни нон-фикшън книги, но съм приятно изненадана.

Иначе вечер препрочитам "Зла", друго си е да си легнеш с книжка в ръка.

Хайде казвайте кой какво къде защо...

# 425
ха, тази я отпочнах преди няколко месеца, ама нещо не ми задържа дълго интереса, а бях чела само суперлативи за авторката, при това от любими мои писатели. Май трябва да си я взема пак от библиотеката. Четох някъде до пубертета на Клара.

# 426
Бубка, винаги ми е било интересно какво ли е да слушаш книга на запис. Все си мисля, че ще се отнеса някъде и ще изпусна набързо нишката на действието.

А с четенето, както и с всички останали що годе смислени занимания, различни от служебните, аз съм доникъде. Не мога да чета, когато съм изморена и затормозена и това е. Вчера, когато Вики заспа, гледах "Кварталът на богатите" Whistling
Вие имате ли нужда от определени "условия", за да четете?
Аз - очевидно да Confused

# 427
офф, Тони, аз се отчитам с Барнаби вечер тия дни  Embarassed
(нема ли некой друг фен на Мидсъмър)  Mr. Green
Не мога да се концентрирам, вечер се прибирам към 8.30-9.00.. Кофти седмица, че и другата се очертава такава.

Но съвсем да зарежа четене, не, сутрин все пак отделям няколко минути с кафето за Тери Игълтън, и дотам.

Ааа, филмът е сниман изключително, ако си забелязала, започнах да го гледам заради някак готическия му дух, англ. провинция, режисурата, колко естествени са актьорите, и музиката, леле, колко ми е любима! Освен това си е една добра промивка на мозъка  Mr. Green

Извинете за офф-а Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 ное 2006, 15:15 от Чесън

# 428
Най-накрая да открия фен на "Убийства в Мидсъмър" Hug  Мъжът ми непрекъснато ме бъзика за детективите-абитюренти, защото били винаги изрядно облечени, нито се изкаляли, нито дъжд ги мокрил! Аз си ги харесвам, а най-любими са ми английските баби-клюкарки! Grinning

# 429
  • Boston, MA
Тони, да, веднъж-дваж се заблях и се наложи да връщам записа.... но иначе е доста по-добре, отколкото очаквах. Актрисата, която чете книгата, е британка, и ми отне малко време първоначално да свикна с акцента, но пък "прави" и карибския, и индийския акцент и е малко като радиотеатър, не е лошо.

А какво е Мидсъмър Embarassed? ТВ нещо?

# 430
Бубка, а дали не може да се качи нещо от тези аудио-книги в нет-а?
"Един приятел пита" - аз с такива работи не се занимавам Joy

# 431
http://www.audiobooksforfree.com/screen_main.asp?gg=1&mg=1

http://www.audiobooks.org/

http://www.free-books.org/download.php
Има го дневникът на Самюел Пепис, препоръчвам на всеки, който има интерес към елизабетинската епоха. Действително е дневник  на един царедворец, описва както големите събития по онова време, така и собствената си суета, похождения и пр.

Има A Room with a View, различни неща на Бронтетата, на Дикенс, Джойс, Данте (на английски)... не са четени твърде изразително. Уф. Ще проверя другите си линкове, за да видя къде как четат.

Последна редакция: пт, 01 дек 2006, 09:15 от Анда

# 432
Анда, благодаря!  bouquet

Легални записи на нови книги обаче едва ли могат да се намерят Confused

# 433
Могат обаче да се слушат, ако си направиш карта в Британския съвет. Имат приятна колекция, която може да се взема за вкъщи.

# 434
Момичета чак сега видях че има вече и литературен клуб, към който се присъединявам веднага. Аз също съм от книжните плъхове и много обичам да чета.
Наскоро четох много неща, но горещо мога да препоръчам "Оризовата майка"

Книгата описва живота на една забележителна жена от Малайзия. Едва четиринайсетгодишна Лакшми напуска родния Цейлон и отпътува за далечната Малайзия, където се омъжва за много по-възрастен мъж. Ражда всяка година, докато навърши деветнайсет. Въпреки крехката си възраст тя поема грижата за голямото семейство. С необикновена сила на волята Лакшми оцелява от ориенталския кошмар на японската окупация, причинила големи страдания на всички.
“Оризовата майка” е пленителна и екзотична история за смешни и тъжни неща, за любов и предателство. В нея религия и предразсъдъци, богове и духове се допълват и сглобяват мозайката на един необикновен свят.
Дано ви хареса.

Общи условия

Активация на акаунт