Литературен клуб

• 53 211
  • 546
  •   1
Отговори
# 450
Смайли, защо нямам такъв "погнусяващ" спомен от Последната любов... Запомнила съм я като много умиляваща книжка.. Обичам Уортън. А как ме кефят описанията му на ежедневни, банални неща.. В Татко беше описал миенето на чинии.. как метеше мелницата във Франки Фърбо (май беше). А, бе, знае да чисти човекът Mr. Green

Май не ми хареса само Гордост - ужасен край, отчайващ, смазващ, ужасен.

Хм, явно съм я позабравила, щом не се сещам за "мили обръщения"..  Да, сякаш не са от този свят - богат човек, изоставил всичко "светско", и да се ръгне при клошарите.. защото му е писнало.. Брррр. Не бих го прибрала в къщата си Mr. Green Mr. Green

За всеки случай, преди да решиш, че Уортън е изкуствен, прочети още нещо.. освен Пилето (предполагам, поне филма си гледала Simple Smile ).. може би - Франки Фърбо, май защото не завършваше зле.

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 13:47 от Чесън

# 451
Нямам представа, Чесън.  Описанията му наистина са твърде детайлни дори и когато описва колко суха и тясна била Мирабел Simple Smile Може и да съм им завидяла на хората за редовния полов живот и то на такава преклонна вързаст Simple Smile А книгата е умиляваща, вярно е, трогна ме, но просто не можах да й повярвам. Твърде изкуствено ми звучаха диалозите, постоянното им възхищение един от друг, милите думи, жестове, липсата на каквито и да било съмнения, поводи за недоверие. Сякаш не са от този свят. А може би това е идеята ...

# 452
# 453
  • София
Откакто открих темата, изписах цяла страница с автори и заглавия (повечето абсолютно непознати за мен), които да намеря. Чета много и не подбирам, но като че ли вкуса ми е доста комерсиален. Няма значение. Радвам се, че ви открих. Иначе сега съм на предпоследната част от Тъмната кула на Ст. Кинг. Фен съм му.
Искам да ви споделя за практиката в кварталната ни книжарница (може да има такава и на други места, не знам). Тук е възможно когато си купиш книга, да я върнеш или замениш (само състоянието и да е запазено). Примерно, книгата е 10 лв. и когато я върнеш ти връщат 8, а ако искаш да я замениш, разполагаш с 8,80 ( нещо като под наем).

# 454
Коя е тази книжарница??? За пръв път чувам.

# 455
Искам да ви споделя за практиката в кварталната ни книжарница (може да има такава и на други места, не знам). Тук е възможно когато си купиш книга, да я върнеш или замениш (само състоянието и да е запазено). Примерно, книгата е 10 лв. и когато я върнеш ти връщат 8, а ако искаш да я замениш, разполагаш с 8,80 ( нещо като под наем).

Това е супер идея!Къде е наистина?Обясни по подробно системата.моля те!

# 456
  • София
Става въпрос за Овча Купел  (днес разбрах, че има същата и в Младост). Книжарницата е на първия етаж в Търговския център. Можеш да върнеш или замениш книга закупена от тази книжарница. С всяка книга получаваш и талон, на който са вписани две суми - за връщане и за замяна. Това е. Може би изборът е по-ограничен, но все пак винаги може да се намери нещо интересно. Днес, обаче не успях да намеря там Сняг и затова си взех нещо на Кърт Вонегът - Безотечественик и Бог да те поживи Доктор Кеворкян. Стори ми се интересна и забавна. Ще споделя по-нататък.

# 457
Дарра, а дали ще ти е удобно да попиташ къде в Младост има такава книжарница. Има ли си име?
Предварително благодаря.

# 458
Самоподарих си, значи, за Коледа "Дона Флор и нейните двама съпрузи" ма Жоржи Амаду. Още не съм я разгръщала обаче, чакам си Коледата  Simple Smile Ама поне ми кажете хубава ли е, или съм се прецакала със самоподаръка  newsm78

# 459
  • Boston, MA
Доне, не съм я чела.

Значи, тези "Бели Зъби", по едно време нещо ми дотегнаха. Що така? Спряха да ме теглят героите, нещо по много тангенти едновременно май се пусна авторката. Но продължих, и сега съм на около 2/3 от книгата и се появи ново семейство - еврейско. Стана ми интересно отново.

# 460
Покрай срива на сървъра ми е изчезнал постът за "Войната на таралежите"... Ами минавам нататък, следващата прочетена книга е

Силвия Плат
"Под стъкления похлупак" и поезия
(Sylvia Plath - The Bell Jar)

"Под стъкления похлупак" ме натъжи, защото този ритъм на преживявания ми е твърде познат.

Книгата е до голяма степен автобиографична, отразява лятото на едно младо момиче като стажантка в Ню Йорк през 50-те; лято, чиито натрупвания водят до самоунищожение. От отличен ученик и студент, печелещ награда след награда за литературни постижения, през стажант, към пациент на психиатрични заведения и лечение с електрошок - падане със завихряне по стесняваща се спирала...
 Поезията не успях да издържа да прочета - преводачите ли са виновни, на мен ли не ми влиза в тиквата - отказах се.

# 461
Покрай срива на сървъра ми е изчезнал постът за "Войната на таралежите"... Ами минавам нататък, следващата прочетена книга е
Нищо, аз го прочетох.   Wink

Силвия Плат и "Под стъкления похлупак"  ме подсети за "Стъкленият охлюв" на М. Павич, за "Стъклената река" на Емил Андреев и за "Играта на стъклени перли" на Херман Хесе (която издирвам).

Но днес си купих "Дона Флор и нейните двама съпрузи".
И това няма нищо общо с доня Дона.  Grinning

# 462
  • София
Днес си получих и аз коледния подарък:
Името на Джумпа Лахири
Първият крал на Шанара на Тери Брукс - обичам фентъзито
Тайният живот на Беки Б.: Маниашки роман на Софи Кинсела
Това са ми приготвените книги за Коледната и Новогодишната ваканция - една сериозна, една несериозна и една приказна.
А на тази Дона Флор от кога и се каня... Айде, ще чакам отзиви и тогава.   bouquet

# 463
А на тази Дона Флор от кога и се каня... Айде, ще чакам отзиви и тогава.   bouquet
Ми... не издържах и я почнах снощи по късна доба  Simple Smile Обаче някак... многословна ми се струва. На моменти чак се затлачва от думи и започнах да прескачам цели пасажи. Но може просто аз да съм била изморена  Rolling Eyes

# 464
Стига бе, Доне!

Така се борих с "Към фара" и В. Улф.
Страхотни, вълшебни изречения, по половин страница, задъхвах се обаче ... пък уж бях млада! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт