Съпругата ми иска развод

• 10 022
  • 228
  •   1
Отговори
# 45
Аз бих попитала къде са били майка й и баща й в този момент, и как са позволили толкова рано да се омъжи или събере с някой за семеен живот?
И аз това се чудя.

# 46
Ако работата действително се дели, няма как да спихнеш , че временно си поел и двете половини.
Само ако това е единственото, с което се занимаваш.
Но явно и половинката от домакинството се е видяло прекомерно на госпожата, която си няма друга работа - нито изплаща кредит, нито се грижи за текущата издръжка, а и детето е по цял ден в детската.

# 47
  • Варна
Между другото, от описанията не личи да си делят грижите по домакинството, щом след нейното отстъпване от домакинските задължения изведнъж става трудно за сам човек да поддържа чисто и сготвено. Това значи, че нейната част е чувствително по-голяма и той не смогва да я свърши.

Аз не видях някъде да го пише това.

Първоначално ми направи впечатление, че тя спря да помага в домакинството, защото ние си го разделяме, общо взето гледаме да си подържаме да ни е чисто и когато го правим двамата, нещата се случват по-бързо.

За това аз спрях да помагам с домакинската работа за малко, защото всичко аз трябваше да върша, пък тя дори когато можеше не си помръдваше и пръста. /Което го отчитам като моя грешка в момента/.

Това са нещата, които е написал и са свързани с домакинството.

# 48
Може би не смогва, защото трябва и да работи, за да плаща ипотеката? При положение, че тя не работи, детето не е толкова малко, не мисля, че е невъзможно тя да поема по-голямата част от задълженията вкъщи.
А чувствата могат да си отидат, дори да си в ролята на "кралицата" и "богинята".
Не знам защо търсиш жертва в тая история.
Това към мен ли? Не търся жертва. Хич не съм фен на жени, които си вдигат краката и после са като във вица за кифтетата. Но темата е абсолютно нереална. Брак на 16, ипотека на 21, ЛГ кинтите с лопата ги рине, а златното му птиче решава да стане маникюристка след 10 години домакинстване. Да бе да. Затова питах какъв доход е декларирал за ипотеката на крехката възраст от 21, питах дали някога жената е работила и какво. Забравих да питам откъде и колко самоучастие е извадил и как така такъв интелигент на 21 не е втори курс , ами се жени и тегли ипотеки. Айде, за работата му няма да питам - не е невъзможно да вади хиляди, ама и там ме съмнява.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 20:15 от -Narcissa-

# 49
  • София
Не е видяла алтернативи, защото вероятно не е искала да ги вижда в този момент. Била е влюбена, омъжила се е, родила е дете. Не е нужно да има повече от това.

Била е на 16 и не е знаела къде се намира. Сега е започнала да се усеща.

Да се усеща за какво?
И на 16 не е било по-различно от обикновен гаджилък. Родила е на 20. 6 години не е работила нищо, носили са я на ръце. Мъжът й работи, издържа всички, носи половината от домакинството, плаща кредита, не изневерява, не бие, не пие, гледа детето. Де всекиму тоя късмет...

Мъжът й не е по дефиниция виновен, и той може би не е знаел много в какво се забърква, но поне е бил 5 години по-напред с материала от нея. И сега просто е стигнал до естествените последствия от действията си.

Иначе не знам колко са я носили на ръце, но на нея хем й се е наложило да порастне изведнъж и да стане отговорна за чужд живот, хем всъщност избщо не е порастнала, защото е пропуснала тон развитие. Аз познавам жени, които на 30+ се усетиха, че от тийнейджърки са под опеката на съпруга си и не са разбрали много какво е живот. Това обвързване без време не е за всеки и обикновено избива, рано или късно.

# 50
  • Варна
Всъщност не пише конкретно ипотека. Пише "на кредит". А и авторът не е длъжен да се обяснява тук за финансовото си състояние, нито пита как да печели повече за да вържат двата края.

# 51
Той не пише, че е взел къщата, когато е бил на 21, а само, че е купена след като вече са имали брак, т.е. не е лично негова.

# 52
Именно? Оставил я до печката 10 години и сега какво стана, тя не домакинства и се нервира.
За нервите има причина. Дали припината ще му допадне и ще поработи за елиминирането й, зависи от него. Обаче не съм съгласна да вкарвате идеята за друг мъж, защото така ЛГ ще реши, че не зависи от него. При някаква маникюристка много по-вероятно е да няма мъж,а да й е писнало от живота.

Всъщност не пише конкретно ипотека. Пише "на кредит". А и авторът не е длъжен да се обяснява тук за финансовото си състояние, нито пита как да печели повече за да вържат двата края.
Не е, но е хубаво да обясни как така са се оженили толкова рано например.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 20:15 от -Narcissa-

# 53
  • Варна
Понеже цитираш мои постове ще кажа, че аз не допускам наличие на друг мъж. Допускам наличие на желание да живее и да пробва с други мъже. Различни неща са.

И какво значение има как са се оженили толкова рано? Няма да промени нещата към сегашния момент. Женени са, имат дете. Маникюристката не знам дали е завършила курса и вече изкарва пари, но явно я пере сачмата. Да ходи да живее. Като я пона@бе живота, а и няколко мъже междувременно, може и да реши, че до печката не е било толкова зле, а бившия мъж си има и предимствата.

# 54
  • София
Ами то в повечето случаи, докато не те пона*бе животът, и няколко мъже (понякога едновременно Joy) не научаваш кое е ценното. Просто е хубаво това да дойде преди семейството, че и след не пропуска.

# 55
И какво значение има как са се оженили толкова рано? Няма да промени нещата към сегашния момент. Женени са, имат дете.
Има значение, защото никоя с акъла си не се жени и ражда толкова рано.
Иначе сега става така - давате акъл на автора да я остави да си троши главата, той кво е виновен - нали 10 години я издържа, златно мъжле е той, пък тя неблагодарница. Съгласна съм, че и тя си е направила избора, но много силно се съмнявам, че го е направила информирано. Хубаво, жената е виновна, че е била тъпа 10 години, но това не е причина да тъпее и след като се е осъзнала.

# 56
High speed, защо толкова озлобено и с цинизъм коментираш?
Самият автор не е озлобен към жена си. Честно не разбирам хора, озлобени към другите.
Авторът не отговаря на въпроси, но ако чете, ще му дам един съвет. Каквото и да става, да не се озлобява срещу нея или живота като цяло. Нищо не пречи и разделени да си гледат детето. Интелигентните хора това го могат. На озлобените с или без деца, мъж, жена, с ипотека или без, животът им е кофти.

# 57
А чия отговорност е да бъде информирана?
Това, че се е осъзнала, че е изпуснала всичкото е.... на света, не я прави умна. Да хваща баира, като иска, той не може да я спре. Да види само как ще уредят нещата с къщата и кой къде ще живее.

# 58
То пък и голяма драма. Няма да са първите и последните развели се. На никой не му се е провалил животът конкретно от една раздяла. Животът си го проваля сам индивидът със своите дефицити и недостатъци. Очаквано е браковете на млада възраст да се разтурват в днешно време. В други времена, друго е било. Успешни са сключените бракове на по-късна възраст или по сметка.

# 59
  • Варна
Няма да ти отговоря с откровен пост, защото не искам бан. Злоба в моите постове аз не виждам, цинизъм обаче има.

Ще пробвам да съм по-културна. Хич не ми дреме как и защо са се бракували толкова млади и двамата. Също изобщо не ми дреме кой какви домакински задължения е поемал, кой се чувствал недооценяван, необичан, неудовлетворен. Като й се живее на жената, не се прави така. Връща се вкъщи, сяда като човек и казва кратко и ясно на мъжа си - наситих се на семейния живот, искам развод, не те обичам вече, дай да се разберем какво и как ще стане. След което го правят.

Много я защитавате тая жена, но някой обърна ли внимание на това:

Това го отдадох на умората от курса и нищо не казах, но след това тя взе да става раздразнителна, взе да се държи грубо и с малкия, на мен никакво внимание не ми обръщаше, все едно беше някъде другаде. Реших да попитам какво става, защо се държи така с нашето дете и с мен? От което започнаха и скандалите, но като цяло никакъв адекватен отговор и всичко си продължаваше така.

Според вас така ли става? Започвате да нагрубявате околните, докато им светне, че вече не ги обичате? И какво е виновно шестгодишното, че майка му не си е поживяла преди да го роди?!

Общи условия

Активация на акаунт