Съпругата ми иска развод

• 10 042
  • 228
  •   1
Отговори
# 60
Именно? Оставил я до печката 10 години и сега какво стана, тя не домакинства и се нервира.

Ама не останах с впечатлението да я е връзвал с верига за печката, тя, струва ми се, съвсем доброволно си е избрала такава роля. Едва ли някой й е пречил да учи, да работи, да се развива. Решила по някое време да става маникюристка, ОК, мъжО вади пари и плаща. Не е ли малко прекалено да се прехвърля отговорността на поразглезената женица (все пак пълнолетна и неосвидетелствана, и неподложена на домашно насилие) върху някой друг?

# 61
Е, кой не е имал период, в който е бил раздразнен? Аз като те чета бая раздразнено звучиш. Допускам и да бъркам ест, нито желая да те обиждам. Не я оправдавам, нито защитавам, разбирам я просто.

# 62
А чия отговорност е да бъде информирана?
Това, че се е осъзнала, че е изпуснала всичкото е.... на света, не я прави умна. Да хваща баира, като иска, той не може да я спре. Да види само как ще уредят нещата с къщата и кой къде ще живее.
А, много моля, това за еването си е твоя интерпретация. В живота на 20годишната с акъл алтернативите не са само секс до разпаряне и готвене. Това, че тя се е светнала късно за този факт, не е повод да се смята, че само между тези двет може да избира.

Каква точно е драмата с развода всъщност? За ЛГ е жилището. Ами тя е безработна, той вади много пари. Слабо вероятно е детето да остане при нея, пък ЛР да го изгонят. Жената повече трябва да се притеснява, защото няма един ден трудов стаж.

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 20:15 от -Narcissa-

# 63
Това, че тя се е светнала късно за този факт, не е повод да се смята, че само между тези двет може да избира.

Всъщност като за жена без един ден трудов стаж и с мечти за кариера като маникюристка, която бърка отношението си към детето с отношението към мъжа си, не си представям някакви особени стремежи да духовно усъвършенстване извън споменатите.

# 64
Това все пак не е причина да се кефарка на живота си.

# 65
  • София
Няма да ти отговоря с откровен пост, защото не искам бан. Злоба в моите постове аз не виждам, цинизъм обаче има.

Ще пробвам да съм по-културна. Хич не ми дреме как и защо са се бракували толкова млади и двамата. Също изобщо не ми дреме кой какви домакински задължения е поемал, кой се чувствал недооценяван, необичан, неудовлетворен. Като й се живее на жената, не се прави така. Връща се вкъщи, сяда като човек и казва кратко и ясно на мъжа си - наситих се на семейния живот, искам развод, не те обичам вече, дай да се разберем какво и как ще стане. След което го правят.
Скрит текст:
Много я защитавате тая жена, но някой обърна ли внимание на това:

Това го отдадох на умората от курса и нищо не казах, но след това тя взе да става раздразнителна, взе да се държи грубо и с малкия, на мен никакво внимание не ми обръщаше, все едно беше някъде другаде. Реших да попитам какво става, защо се държи така с нашето дете и с мен? От което започнаха и скандалите, но като цяло никакъв адекватен отговор и всичко си продължаваше така.

Според вас така ли става? Започвате да нагрубявате околните, докато им светне, че вече не ги обичате? И какво е виновно шестгодишното, че майка му не си е поживяла преди да го роди?!

Това може да го направи една зряла жена. Съпругата на автора не е такава, тя в голямата си част е останала едно недорасло и неизживяно 16-годишно дете. Това не е оправдание, а просто реалността. Израстването идва с определен опит и развитие, които на нея й липсват. Сега се е сблъскала с чужди реалности и изведнъж е осъзнала какво точно й се е случило. Нейният капацитет вероятно стига да продължи оттам, откъдето едно време е спряла - 16-20 годишна девойка, която иска тръпки, купони и да живее за себе си.

# 66
А чия отговорност е да бъде информирана?
Това, че се е осъзнала, че е изпуснала всичкото е.... на света, не я прави умна. Да хваща баира, като иска, той не може да я спре. Да види само как ще уредят нещата с къщата и кой къде ще живее.
А, много моля, това за еването си е твоя интерпретация. В живота на 20годишната с акъл алтернативите не са само секс до разпаряне и готвене. Това, че тя се е светнала късно за този факт, не е повод да се смята, че само между тези двет може да избира.

Каква точно е драмата с развода всъщност? За ЛР е жилището. Ами тя е безработна, той вади много пари. Слабо вероятно е детето да остане при нея, пък ЛР да го изгонят. Жената повече трябва да се притеснява, защото няма един ден трудов стаж.

Както е твоя интерпретация, че тя е била вързана за печката, и че цялата домашна работа тя я изнася на гърба си... Много съм далеч от представата, че въпросната жена е била робиня и сега видиш ли, събрала смелост да надигне глава. Като гледам и желанията й за развитие не са особено големи, всяка втора е маникюристка. Дано поне да е добра в това, че в последно време попадам само на абсолютни трагедии.

# 67
Елунария, за безработна, омъжена от 10ти клас и родила на 20 , по-важното е, че е решила все пак да действа.
Не съм твърдяла, че е била робиня. Твърдя, че не е взела информирано решение, а ЛР послъгва (или не осмисля реално) за перфектния им живот.

# 68
И кво сега, да не би на сила да я е вързал за печката? На 20 години е достатъчно голяма да знае, че бебчето не иска само гушкане. Също от тогава са минали 6 години, това дете на 6 вече от много време е на градина, а жената едва сега се е сетила да става маникюристка, курсът отново е заплатен от мъжа и. Което означава, че най-вероятно изобщо не е работила през цялото време, но пак по думите на автора, домакинството се е деляло, той започва да се усеща едва когато всичко ляга на него- и работа, и домакинство. Като добавим и осигурения от него дом (по какъвто и да е начин, в случая няма значение), въпросната жена е гледана като принцеса.
И тук идва проблема, както някой беше написал на скоро в една друга тема- принцесата иска принц, не слуга, в какъвто се е превърнал автора.

А в същото време като се сетя колко често четем теми на момичета и жени по абсолютно същата схема- на 20-22 с дете, с мъж лентяй, алкохолик и женкар, който я тупалка от време на време, но тя мисли как да го промени...

# 69
Дам, както казах, златно мъжле. Пари носи, жилище осигурил, не пие и не бие, домакинства, дете гледа. Как да се разведеш с такъв!

# 70
Е да ама някои ги влече схемата бой, е*не и сръбска музика.... Simple Smile

# 71
Здравейте,  благодаря ви много за мненията и съветите, извинявам се, че не отговарям бързо на въпросите ви. Сега ще се постарая да отговоря, ако някой съм пропуснал се извинявам, и моля да си зададе въпроса отново, за да мога да му отговора.

Elunaria
" Тя как смята, че трябва да се реши този проблем (с къщата)? Дори разведени,
 тя си е наполовина твоя, това не може да се промени. "
HighSpeed
" А тя като ти изсипа всички тия приказки как не те обича и иска развод,
спомена ли как вижда за в бъдеще жилищния въпрос на двама ви, къде ще бъде детето? "

Vasudevaya
 " Конкретика по отношение на детето и общия дом, как точно го смята девойката -  Как вижда в стъпки раздялата?
И как смята да се отрази тая раздяла на детето и на мъжа - местене ли някъде от нейна страна или излизане на мъжа от дома им? "

- Според нея /поне по нейните думи/ след разговор, тя се вижда да работи и да живее на квартира с детето ни. Аз се опитах да и обесня,че не е редно да се сменя средата на детето в тази възраст и е добре то да си остане в семейния дом. До колкото тя твърди, че няма претенция за дома ни, но единственото условие е в бъдеще да бъде на нашето дете - с което аз съм съгласен разбира се, винаги съм искал нашия дом да остане на детето ми.

Allwewant
" Звучиш и като мил и отдаден на семейството човек, обаче аз не разбрах
кое ти е по-важно? Жената ли да задържиш или къщата? "

- Разбира се,че искам да си запазя жената и семейството. Домът ми не ме интересува, но проблема е, че аз нямам друго жилище или собственост, само това в което живеем в момента. Нямам възможност за мометна да отделя пари за квартира, защото реално всичко което изкарвам отива за сметки, храна и нуждите на детето ми и жена ми.

-Narcissa-
" Страничен въпрос малко, ама какъв доход декларира на 21 години за тази ипотека на цяла къща? "

- Жилището не е взето на ипотека, а на кредит. Няма да навлизам в подробности, но на кратко изтеглих кредит с който да си помогна за закупиването на сегашното ни семейното ни жилище.

-Narcissa-
" А какво е работила? Тя за да е родила на 20, значи си я изчакал да завърши гимназия (от години това се случва при навършени 19)
и тогава си й направил бебе. Майчинство откъде? Професия има ли? Трудов стаж има ли? "

- В момента няма трудов стаж, защото след като детето тръгна на градина, аз не съм я карал да започва работа, но не съм я спирал, това си зависеше от нея, защото аз смятам,че в едно семейство един от двамата трябва да има възможност да избира какво иска да работи и да го прави с удоволствие.

-Narcissa-
" Авторчето обаче си копи-пейстна разказа и духна. "

- Да, темата съм я публикувал и в друг сайт, защото имам нужда от мнения и съвети. Както написах, че нямам с кой да споделя, приятелите ми са несемейни, няма да ме разберат, плюс това ме е срам,че това ми се случва честно казано, защото какъв човек съм като не мога семейството да си опазя?

Ще се радвам на още мнения и съвети, много ми помагате наистина.

Благодаря!

# 72
Когато нямаш алтернативен пример в главата си, вероятно можеш да се разведеш и с качествен човек. Не е нужно да е лош човека, за да си отидат чувствата.
И ако нещата са такива, каквито ги описва той, тя вероятно ще го оцени. Но имайки предвид липсата й на опит, това оценяване вероятно ще стане след десетина години, като види какво представлява живота през по-голямата част от времето.

# 73
- Според нея /поне по нейните думи/ след разговор, тя се вижда да работи и да живее на квартира с детето ни.
Съветвам те да се бориш за родителските права.
Тази женица съвсем не ходи по земята.
Самото дете ще се обърне срещу нея, когато го извлече от познатата среда и рязко му намали жизнения стандарт. А нищо чудно и тя сама да го доведе, защото едно дете в тясна квартира определено не се връзва с желанията за свободен ергенски живот.

# 74
  • Варна
Авторе, къде живеете? Не конкретно с име, а примерно - голям областен град, малък град, село? Тя хубаво се вижда да живее на квартира с детето, но е добре първо да види колко печели, колко разходи ще има и дали може да ги покрие, както и дали ще успява времево да се справи със скорошен първокласник. Моето дете сега е втори клас и чудесно виждам за какво става дума откъм пари и време. Предложи й да пробва 2-3 месеца сама на квартира и да види дали ще се справи, а след това вече може да говорите за това къде ще бъде детето. И разговорът е хубаво да стане с адвокати.

Общи условия

Активация на акаунт