Съпругата ми иска развод

• 10 049
  • 228
  •   1
Отговори
# 75
Пусни я да си заминава, нищо не можеш да направиш. Опитай се да се разбереш с нея детето да остане с тебе на първо време, щото ще се вкара в голям филм - тя още е без доходи, без стаж, на квартира- с две думи пак ще я издържаш ако не се е хванала вече за другия клон.
Според мен бързо ще се наиграе, но зависи и кой и мъти главата. Не е трябвало да я оставяш толкова време да не работи- скучаеща жена, обгрижвана и издържана по принцип започва да си мисли глупости, особено ако не се наживяла когато е трябвало.

# 76
Личи си колко е наивна и неопитна. Не е толкова лесно да тръгнеш от нулата и да стигнеш до работа, която да осигурява квартира, сметки, дете. В крайна сметка, има свободата да опита.
Аз също мисля, че трябва да се бориш за родителските права.

# 77
Проблемът не е новата й работа, а просто, че е осъзнала, че рано рано живота й се е превърнал в една поредица от чистене, готвене, гледане на дете и мъж. Жените на 26 раждат първо дете, твоята вече има 10 годишен опит като домакиня. Много, много сте бързали.
Вариант 1, да пробваш да станеш част от това, което си мисли, че е изпуснала. Отидете на почивка за няколко дни, ако е възможно оставете детето при някой близък. Предлагай през седмицата да излизате, вече времето се оправя, разходки, вечеря, предложи някакво разнообразие на тази жена, не само тенджери и пране. Покажи й, че държиш на семейството и искаш да сте заедно. Не забравяй, че въпреки това, може да не ти даде шанс. Но все пак опитай.
Вариант 2, разделяте се, но без да е официално за момента. Изчакваш да видиш дали е само някаква фаза, дали няма да осъзнае, че това, за което бленува, свобода, да живее сама всъщност няма да й се хареса толкова. Понякога човек идеализира това, което няма, като го получи обаче разбира, че не го иска.
Положи усилия, дори и да се разделите, ще знаеш, че си опитал.
  Вариант 3, започвате да се срещате с други двойки. Това може да ви хареса и да ви сплоти, но ако не стане, брака ви така или иначе си заминава.

# 78
  • София
И аз мисля, че трябва да я пусне да си чупи главата. Само така ще се научи, пък ако не, поне няма да му губи времето и къса нервите още няколко години.

Стрейджъре, тия съвети са за хора 40+, не са добри за двойки на по 30, които не са били и с други партньори сигурно преди брака.

# 79
Авторе, за 2ри път пишеш нещо, което недоумявам. Защо те е срам да споделиш с приятели? Според мен няма нищо срамно, те ви познават, дори и да са несемейни, това не означава, че не могат да дадат адекватен съвет. Тука, ние непознатите, не познаваме положението ви в детайли и е много възможно да си доукрасяваме на база личен опит. Питай родители, брат, сестра и приятели за съвет. Повярвай ми далеч повече ще тежи мнението им, далеч по-обективно и обхващащо цялата картинка. Нищо не губиш и няма нищо срамно. Тука вече те разведоха, пратиха те на битка с адвокати и прочие. Да питам: ти имаш ли желание изобщо да ставаш самотен баща, ако не успееш да спасиш семейството си?

# 80
Васко, смятам, че жена ти си е намерила друг.
За това виждам  два признака: единият - че рязко си е изменила поведението към семейството, включително към детето. Очевидно в главата си тя вече ще гради ново бъдеще, с друг.
Вторият признак - че толкова смело иска да се изнася. След като даже не работи още като маникюристка, тази жена просто си е намерила спонсор.

Не виждам причина да се притесняваш за жилището. Не се съгласявай да го прехвърляте сега на името на детето (ако това стои зад предложението й да остане за  детето), защото като негов настойник тя може да се разпореди с жилището, без да се съобрази с твоите нужди.
Даже ако тя никъде не се изнесе,  но се разведете, не е необходимо ти да се изнасяш. Все пак е къща, не знам колко е голяма, но все ще има отделно помещение за теб.

Не мисля, че можеш да я разубедиш, а и не трябва да го правиш. Тя си има право на своите избори, които ти не е задължително  да одобряваш. Но не е изключено да се разколебае, ако животът "навън" не  се окаже толкова привлекателен, колкото й изглежда сега.
Във всеки случай, разводът не  е драма. Но се погрижи за интересите си,  в това число и за контактите си с детето, ако то остане  с нея.

# 81
  • Най-красивата страна
Щяла да работи като маникюристка и да живее на квартира с детето?
Ами как ще плаща наем,сметки и разходи за детето със заплата на маникюристка?Защото не съм чувала маникюристките да печелят много добре.
Тези,които познавам имат мъж зад гърба си и работят за удоволствие.

А дали би се съгласила да излезе сама на квартира,а детето да остане при теб в къщата?Даже и да не може да ти дава пари за издръжка....
Ако се съгласи-остави я да пробва да поживее и да се справя сама...ама после може да иска да се върне..

# 82
Всъщност не може да се разпорежда с жилището ако е на детето- за продажба трябва съдебно решение, което се дава изключително трудно дори да има приемлива причина. Може да живее там с детето докато навърши 18, мисля може да го дава под наем, но не и да го продаде.

# 83
При всяко положение може да направи някоя мизерия, в резултат авторът  да си изгуби покрива над главата.
Аз познавам едни хора, които се разведоха и мъжът остана в семейното жилище, но условието на жената беше жилището  да се прехвърли на името на двете  деца. Но те са пълнолетни, привързани към двамата  си родители и не биха направили на баща си мизерия.  Обаче  една жена с прясно образувано самочувствие  може да измисли нещо подмолно и не в интерес на автора, докато сега никой не може да го пипне.

# 84
Много тралала и гадаене. Момичето е "взето", като е било на 16 и досега е било издържано от мъжа си - без значение дали е седяла с него по любов или заради левче-кефче. Сега, когато вече има професия, не иска да седи с него - това ни казва всичко.

Не знам какви са тези призиви да седят заедно - ТЯ НЕ ИСКА! Ако вие искате да се разделите със съпрузите си, ще ви бъде ли готинко да не дават развод, щото други жени така му казали?

ПС. Нека не забравяме, че това е неговата страна от историята. Всеки има своя истина.

# 85
  • София
И аз започвам да си мисля, че има намесен друг. Във всеки случай, колкото повече се опитваш да я спреш, толкова повече ще се настрои срещу теб. Защити си интересите, защити си детето, тя да си чупи главата.

А относно парите, само аз ли си мисля, че една маникюристка може доста добре да заработи? Тва са си 30-40 лева на клиент. Първоначалната инвестиция в лакове, инструменти, лампа и т.н. не е чак пък толкова голяма и бързо ще си я избие. Щом е минала курс, значи е понаучила някоя завъртулка и има с какво да привлича клиенти.

# 86
А относно парите, само аз ли си мисля, че една маникюристка може доста добре да заработи? Тва са си 30-40 лева на клиент. Първоначалната инвестиция в лакове, инструменти, лампа и т.н. не е чак пък толкова голяма и бързо ще си я избие. Щом е минала курс, значи е понаучила някоя завъртулка и има с какво да привлича клиенти.

30-40лв у квартала. Особено ако почне да лепи камъчета Сваровски - един маникюр стига 200-250 лв. Тя да го прави на 50% от цените в центъра, 100лв на клиент. 15 клиентки седмично - ей ти ги 6 бона месечно.

# 87
Всичко зависи от населеното място и конкуренцията, от разходите за салона и най-вече от личните й умения.

# 88
  • Варна
Лъвица, комшийката ми по офис е маникюристка, способна, работлива, а и сме в голям град, не е като да няма клиентела. Може да се заработва добре, но не е изобщо правило в тази професия. Опитва се момичето, хем не е на квартира, а в собствено жилище и няма дете. Миналата година вдигна ръце и се записа да учи висше. Смята да смени попрището.

Сигурна съм, че има и много успешни.

# 89
И аз мисля, че трябва да я пусне да си чупи главата. Само така ще се научи, пък ако не, поне няма да му губи времето и къса нервите още няколко години.

Стрейджъре, тия съвети са за хора 40+, не са добри за двойки на по 30, които не са били и с други партньори сигурно преди брака.
Това не е ли начин жената да се пробва с други мъже без да се развеждат?

Общи условия

Активация на акаунт