Съпругата ми иска развод

• 10 050
  • 228
  •   1
Отговори
# 90
Да бе. Аз на маникюр не ходя точно заради тези цени. Това да не е фризьорката с 10 лв за каре и 25 боядисване?

Сега, когато вече има професия, не иска да седи с него - това ни казва всичко.
Това е и моето мнение. Носи пари, не пие и не бие реално не са нещо впечатляващо. Гадая, разбира се, но ми се вижда странно една държанка-домакиня да поиска курс за професия ей така изневиделица. Силно ми се струва, че проблемите в тази къща са отпреди курса, самият курс само е дал криле и зъбки.

# 91
  • София
Въпросът е, че има потенциал. Дали ще се реализира и колко, времето ще покаже, ама според мен хич няма да й е трудно да излезе на квартира. Ех, авторе, за какво ти беше да й плащаш на таз курсовете Joy

# 92
  • Сф
Тази история е много странна. Допускам, че ,може и да е вярна, въпреки че мъжа тогава е бил доста млад, на 21 и не узрял за подобно начинание. Иначе има много подобни, чичко с ученичка.
Тя ще си тръгне щом е решила. Защо веднага я ожалихте,как ще плаща квартира, как ще гледа дете,  че и него дете присъдихте на мъжа, не знам. Сигурно, защото той пише разумно, но това не променя нещата.
 Вероятно си е направила сметката тя, а може и да разчита вече на някой нов или на роднини. Ето , развива се, маникюристка иска да бъде, това не означава автоматично че е тъпа, проста или объркана.Даже може да се окаже и че е по отракана от мнозина, като се има предвид как се е хвърлила в дълбокото на 16.  Нито пък значи, че ще прави достатъчно пари от маникюра.Под път и над път има маникюристки.
Но това нейното е желание за промяна! Т.е. тя не иска да продължава както до сега и с настоящия.
Остава да се разберат цивилизовано. Лично аз не виждам нещо за спасяване, при положение, че единият е съвсем наясно какво НЕ иска и го е заявил явно.

# 93
  • Агент под прикритие
... и е нормално да иска да си върне изгубеното.
Нормално е да мислиш какво би "загубил", преди да предприемеш подобна стъпка.
След това, при вече свършен факт, не знам дали е нормално или не, но със сигурност е неадекватно, както всяко нещо, което не се прави когато му е времето.
Всеки житейски избор води до някакви последствия, за които някой трябва да поеме отговорност (кой ли...).

# 94
И още нещо ми направи впечатление и смятам да го коментирам. Назад пише авторът "Какъв човек съм, че не мога да си опазя семейството" - цитирам по памет. Според мен е грешно мислене, въпреки че и аз така мислех. Първо - похвално е това мислене и показва, че човекът има доза самокритичност и осъзнава, че за разпада на една връзка винаги, ама винаги има 2ма виновни. Но не трябва да изпада в чувство на вина и срам. Понякога просто хората се разминават. Да, пак си остават и двамата виновни за разпада на връзката, но това не означава да агонизират до край във дисфункционалната връзка. Та, авторе, хубаво си самокритичен, но не затъвай в чувство на вина. Нито за теб, нито за детето ти е полезно това, да не говорим, че отсрещната страна може да се възползва от тази слабост.

# 95
И аз мисля, че трябва да я пусне да си чупи главата. Само така ще се научи, пък ако не, поне няма да му губи времето и къса нервите още няколко години.

Стрейджъре, тия съвети са за хора 40+, не са добри за двойки на по 30, които не са били и с други партньори сигурно преди брака.
Това не е ли начин жената да се пробва с други мъже без да се развеждат?

Жената не е казала, че иска да пробва с други мъже, а че не обича този. Може да се окаже и хомосексуална. Що за глупав съвет? Да задържиш жена си със салама на съседа.

# 96
... и е нормално да иска да си върне изгубеното.
Нормално е да мислиш какво би "загубил", преди да предприемеш подобна стъпка.
След това, при вече свършен факт, не знам дали е нормално или не, но със сигурност е неадекватно, както всяко нещо, което не се прави когато му е времето.
Е, хайде сега, нито ще е първият, нито последният развод в земната история. Лирическият герой да си направи и една равносметка на личните грешки, защото ако легне на кълката какъв е грижовен пич, пък жената - неблагодарна използвачка - е вероятно още такива внезапни нелогични раздели да преживее.

# 97
  • София
И аз мисля, че трябва да я пусне да си чупи главата. Само така ще се научи, пък ако не, поне няма да му губи времето и къса нервите още няколко години.

Стрейджъре, тия съвети са за хора 40+, не са добри за двойки на по 30, които не са били и с други партньори сигурно преди брака.

Ами не, не е това начинът. Както казах, това е за хора на години, минали през семейния живот, отгледали си децата, писнали си с партньора, които търсят разнообразие и преоткриване на тръпката. Не за младо семейство с ненаживяла се жена и мъж в небрано лозе. Само погроми ще последват. Повечето мъже не харесват да гледат как друг шпаклова жена им.

# 98
Скрит текст:

Ами не, не е това начинът. Както казах, това е за хора на години, минали през семейния живот, отгледали си децата, писнали си с партньора, които търсят разнообразие и преоткриване на тръпката. Не за младо семейство с ненаживяла се жена и мъж в небрано лозе. Само погроми ще последват. Повечето мъже не харесват да гледат как друг шпаклова жена им.

Остави другото, ама жената е казала, че иска развод. Представям си как авторът се прибира и вика СКЪПА, ХАЙДЕ ДА СЕ ТРАЛАЛА СЪС СЪСЕДИТЕ?! Ще хвърчат тигани и пили за нокти. Вместо да намерят проблема между тях си, ще ходят да се... забавляват.

# 99
А относно парите, само аз ли си мисля, че една маникюристка може доста добре да заработи? Тва са си 30-40 лева на клиент. Първоначалната инвестиция в лакове, инструменти, лампа и т.н. не е чак пък толкова голяма и бързо ще си я избие. Щом е минала курс, значи е понаучила някоя завъртулка и има с какво да привлича клиенти.

30-40лв у квартала. Особено ако почне да лепи камъчета Сваровски - един маникюр стига 200-250 лв. Тя да го прави на 50% от цените в центъра, 100лв на клиент. 15 клиентки седмично - ей ти ги 6 бона месечно.

На такива бизнес сметки много съм се нагледал. Толкова по толкова равно на толкова, парите потичат така, че се чудиш какво да ги правиш. И като си повярват, а в един момент се окаже реалността много по-различна, се почва оле-мале. Маникюристки много, докато я научат, докато тя се научи да работи качествено.... В това време трябва да са яде, ще трябва да плаща квартира, да гледа дете, финиша е много бърз. Освен ако не се е хванала вече за другия клон, както пишем вече много страници.

# 100
А относно парите, само аз ли си мисля, че една маникюристка може доста добре да заработи? Тва са си 30-40 лева на клиент. Първоначалната инвестиция в лакове, инструменти, лампа и т.н. не е чак пък толкова голяма и бързо ще си я избие. Щом е минала курс, значи е понаучила някоя завъртулка и има с какво да привлича клиенти.

30-40лв у квартала. Особено ако почне да лепи камъчета Сваровски - един маникюр стига 200-250 лв. Тя да го прави на 50% от цените в центъра, 100лв на клиент. 15 клиентки седмично - ей ти ги 6 бона месечно.

На такива бизнес сметки много съм се нагледал. Толкова по толкова равно на толкова, парите потичат така, че се чудиш какво да ги правиш. И като си повярват, а в един момент се окаже реалността много по-различна, се почва оле-мале. Маникюристки много, докато я научат, докато тя се научи да работи качествено.... В това време трябва да са яде, ще трябва да плаща квартира, да гледа дете, финиша е много бърз. Освен ако не се е хванала вече за другия клон, както пишем вече много страници.

Точно щото съм се нагледал на такива сметки и смея да твърдя - от 30 познати маникюристки, 30 изкарват над 5к месечно. Сега, ако са в село НякаквоСи с 200 човека - то е ясно, че и 100лв ако изкара месечно, ще трябва да е хепи.

# 101
  • София
Прекалено добре написано е за човек, оженил се на 21 за жена на 16...
Разрешение за женитба на непълнолетен не се ли дава, ако е бременна, но тя явно не е била?

# 102
Де го тоя маникюр за по 200 лева? Направо си ги пишете ей тъй, колкото да не заспите. Живея в един от столичните квартали с най-много маникюристки на глава от населението. Ходила съм при поне 10 от тях, правили са ми какви ли не сложнотии и повече от 60 лева не съм плащала. Ходила съм и при маникюристка, която има школа и не знам си колко награди от международни конкурси, дори тя не взима по 200 лева. Даже и в центъра маникюр не е 200 лева. И правете разлика между оборот от 5К и печалба от 5К, моля ви се! Консумативите в тази професия хич не са евтини. И никой не плаща 60 лева за маникюр при някоя, която ей сега е започнала да работи.
Относно проблемът на автора, не знам какво е очаквал като се е оженил за непълнолетна. Винаги в даден момент се светват, че са се прецакали сериозно и искат да наваксат пропуснатото. Ако едно момиче на 16 тръгне да се омъжва, явно не блести с кой знае колко умствен багаж. Същото се отнася и за мъж, който е тръгнал да се жени за 16 годишна. Имам доста познати, които се омъжиха на по 18-19 години и всички до една се разведоха като разбраха, че има живот и извън мръсните чинии и памперсите и той е доста прекрасен.

# 103
  • Далечният изток
И на мен малко скалъпена ми се струва историята...
Иска да си запази къщата, страхува се да не остане на улицата, а в същото време, тя самата му казала, че ще се изнесе на квартира. Тоест до тук какъв е проблемът? Проблем с имота няма.
Тя вече не го обича, взела е решение и иска развод... И тук проблемът къде е?  Нормално е човек да иска да си запази семейството, но в този случай, ако тя е категорична, няма как да я задържиш.
Авторе, на първо време раздяла, тя щом иска на квартира, да се изнася. Аз не разбрах дали вече е започнала работа или все още ходи на курс, но щом е решила, остави я да отива на квартира. Предупреди я, че от тук нататък можеш да даваш колкото и каквото трябва само за детето, а тя за себе си както иска, така да се спасява.
Когато се изнесе, все в един момент ще стане ясно дали има друг мъж или не. Мисля, че в момента нямаш много алтернативи..

# 104
Скрит текст:

Точно щото съм се нагледал на такива сметки и смея да твърдя - от 30 познати маникюристки, 30 изкарват над 5к месечно. Сега, ако са в село НякаквоСи с 200 човека - то е ясно, че и 100лв ако изкара месечно, ще трябва да е хепи.

Маникюристките, които знам изкарват далеч по-малко, познавам и няколко фризьорки, вкл. и такава от елита, също са далече от този доход. Но както и да е, дори да е вярно това, което казваш, много, ама много малко вероятно е тези 30 маникюристки да са почнали още на следващия месец след курса да изкарват такива пари. Това е професия, която изисква време- да я научат клиентките, да усвои тънкостите, да натрупа опит, също и упоритост да премине първоначалния етап, на който окапват масово начинаещите бизнеси. Тия работи не стават с едномесечен курс и хоп на голямата софра.

Като добавим, че точно тези дами ползващи камъни Сваровски са доста капризни, едва ли някоя би се навила да даде 200 лв на начинаеща маникюристка да се учи на нея. С точно такива сметки много са си счупили главата, така че да не заблуждаваме хората.

Общи условия

Активация на акаунт