За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 271
  • 776
  •   1
Отговори
# 270
  • Германия
Моят беше 7кг на 2 месеца, на 8м беше 12,2кг, на 1г 12,4кг. Много, малко, това в положението, детето до 8м беше само на кърма, педиатърът също не видя проблем. Аз си знам, че ще е едър, генът си е ген, но сега като проходи ще се издължи и втали 😂

# 271
Тъкмо и на мен вчера ми казаха, че са едри за възрастта си. На 1г и 4м - 86 см, 13 кг. Сложихме ваксина на едната, днес е с 37,3, но те след ваксина винаги вдигат температура.
Превантивно нищо не давам, само Кул пач. Ако вдигнат над 38,2-3, тогава. Или ако е по-ниска температура, но са много криви. Моята педиатърка също назначава антибиотик след 5 дни, до сега мисля, че само веднъж се е налагало наистина да го купя, иначе най-късно на 4 ден спират да вдигат.

# 272
Утре сме на ваксини .Спешно , някоя мама пускала ли е ПКК на 3 месечно бебенце ?

# 273
Аз научих само, че нормалните стойности не са за бебета, а за възрастни, ето една тема с пуснати стойности за определенаъа възраст: https://m.bg-mamma.com/?topic=702322 🤗

П.с. в повечето случаи дори да има леки отклонения, лекарят може да прецени, че всичко е наред. 👌🏻

# 274
  • Пловдив
сложно@е!, попрочети кое за какво влияе, без да се филмираш. При малки деца знам, че има отклонение.
Моя е с тромбоцити под нормата, след 2 ПКК, педиатърката ни успокои, че е нормално.
Ако ти изскочат допълнителни въпроси и имаш доверие на педиатъра, ги обсъдете.

# 275
  • Пловдив
Ако тук между нас има лекарско лице винаги може да пише едно изречение на питащия.
Наясно сме всички май, че само по така подадени стойности, без да се знае предистория на пациента всичко казано може да не е вярно на 100%

# 276
Сложное, масово изследвания се правят на 6 месеца и се взима кръв и урина.
При бебетата нещата са много динамични и дори няколко месеца разлика, може да окажат влияние на резултатите.
Моето на 6 месеца имаше завишени тромбоцити и MCV, но личната каза, че всичко е наред.
Изчакай се срещата утре.

# 277
  • София
Сложно@е, референтни стойности при деца и възрастни не са еднакви.  Колкото и пъти да му пускаш ПКК няма да може да си я разчетеш, а все ще се филмираш. Аз не бих се притеснила, защото се информирам кое е ок и кое не преди да правя нещо.
Не разбирам защо трябва да ходиш да бодеш и стресираш толкова малко бебе освен ако не е болно. Лично мнение е, че си много стресирана и се паникьосваш за най-малкото. Ако не се успокоиш сега, това после ще влияе и на детето. То затова има една приказка спокойна мама, спокойно бебе. Като почне да е по-активно и почне да се удря, насинява пак ли ще търчиш за всяко нещо за изследвания и болница? Just chill and relax. Ти не успяваш да се насладиш на бебето и моментите с него и само негативното мислиш (поне по постовете ти), а времето лети адски бързо.

# 278
  • Пловдив
сложно е, спокойна бъди, не се шашкай за всяко нещо, те тепърва предстоят притесненията. Моето бебе е на 8+++ и си спомням добре, че винаги съм запазвала спокойствие, защото иначе ако за всяко нещо се панирам, до никъде няма да я докарам.
При бебенца стойностите постоянно се менят, поради което и първите задължително изследвания са на 6 месец и след това чак на годинка. Ние правихме и на 7++, защото бебето имаше инфекция, но иначе не са необходими в нормалния случай.
Ако детенцето ви е добре, чувства се добре, жизнено е, храни се, не се вкарвайте в излишни филми.

ПС: всички имаме проблеми и различни драми и несгоди, не им позволявайте да влияят на най- хубавите моменти с бебето

# 279
От моята педиатърка знам, че лефкоцитите при бебета са завишени. Също хемоглобина играе в зависимост от това дали детето е приемало повече течности преди изследването или не.

# 280
Сложное,първо -дишай!Второ,успокой се малко.Добре ти казаха,не се ходи ей така да бодеш детето за няма нищо.От постовете ти ,явно не само аз ,а и други хора,оставаме с впечатление ,че си притеснителна повече от нужното.Детето ти е здраво,какво повече искаш?
И моето дете е малко,няма значение това .Има значение твоето усещане за нещата,ако ти си паника,ще отгледаш паника Дай го по-лежерно и позитивно.
Аз си гледам детето,сякаш ми е трето,не съм майката орлица ,не мога и да бъда.За никой няма да е полезно това.

# 281
Сложное, като човек обиколил доста болници в детските си години и чийто баща едва оцеля от ковид, напълно разбирам тревогите ти. За съжаление не само тук винаги ще се намерят хора, които нещо ако не им допада, не могат да подминат, а трябва да започнат спор. Знам само, че никой няма право да съди другите за притесненията им, всеки знае себе си, както се казва. Относно стойностите - повечето от тях не са адаптирани за бебета, педиатърът ще ги погледне и ще прецени дали да постави ваксини, според мен няма нищо обезпокоително в резултатите.

# 282
Благодаря за разбирането .
Аз сравних моя ПКК от същата лаборатория . Референтните стойности са различни , тези са за деца . За деца общо явно , няма възрастови групи .
Сложное, като човек обиколил доста болници в детските си години и чийто баща едва оцеля от ковид, напълно разбирам тревогите ти. За съжаление не само тук винаги ще се намерят хора, които нещо ако не им допада, не могат да подминат, а трябва да започнат спор. Знам само, че никой няма право да съди другите за притесненията им, всеки знае себе си, както се казва. Относно стойностите - повечето от тях не са адаптирани за бебета, педиатърът ще ги погледне и ще прецени дали да постави ваксини, според мен няма нищо обезпокоително в резултатите.

# 283
И според мен са окей резултатите. Същите неща и при моето дете почти винаги "играят". Успех 🍀

# 284
Може ли препоръка за бебешки прибори за хранене (да си ги хваща сам малкия)?
Днес се опита да си вземе сам пюре, но деъжката на неговата лъжица му идва дълга.
От кои сте доволни вие?
Не знам дали има значение пластмасови или метални?

Общи условия

Активация на акаунт