За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 234
  • 776
  •   1
Отговори
# 390
Нямам опит още и съжалявам, ако се изказвам неадекватно, но в ръководството ми за бременни пише, че това дишане и спиране на дишане било нормално, казвало се периодично дишане.

А пише ли до коя възраст се счита за нормално?

Ами в книгата ми не конкретизират, но в Гугъл като пишеш periodic breathing in infants излиза доста.
Зависело дали е недоносено, от теглото при раждане (при по-ниско тегло  и недоносеност трае по-дълго), някъде до 6 месец, но при някои и до по-късно. Не трябвало да се бърка с плитко дишане, което едва се чувало, но е ритмично. Важно било спирането на дишането да е до 15 секунди и да не посинява.

# 391
Oryon, много благодаря. Мен всъщност ме е страх да чета в интернет, защото лесно влизам във филми, и заради това директно ще споделя на педиатърката. Моят син е на 1година и половина, ама го прави още това нещо. За секундите ми беше много полезна информацията, която сподели, за да се ориентираме. 🍀

# 392
Разбирам те, Тони, няма проблем. Винаги е хубаво да се изкаже педиатърът, той има последна дума.

# 393
  • София
Кажете ефектвен начин шапката да се задържи на главата на детето. Взела съм му от онзи тип шапки идиотки, ама само я дърпа от главата, а сега в горещите дни ми се иска да носи.

# 394
Тъкмо и аз взех днес такива шапки, даже баща им не успя да ги види с тях. Веднага се свалиха. Има едни такива, но с връзки, може би трябваше да взема от тях..

# 395
  • Несебър
Ние имаме такава с връзки, като я вържа пак я дърпа и се опитва да я махне, ще се удуши, ама дърпа.

# 396
Същата работа с връзки е,даже не смея да я вържа,че ще я дърпа ....с козирка дядо й купи от Пепко малко повече я държи на главата,странно хаха засега само вкъщи ...

# 397
И аз ще взема бебешка капела от лен гледах че има 😬 надявам се да задържи шапката😄 иначе постоянно ходи с лента. Сложим ли лентата на главата знае че излиза вънка. Щом махнах зимната шапка почнах с лентите🤭

А да питам нещо вече сме на 7++ с летния кош обаче нещо така и не ми допада този кош. Не знам защо мисля че и на бебето не й удобно. Просто май е много голям и подложката  е мека много и не може да се задържи стабилно. Дали ще стане да сменя подложката?
Някой с такъв кош Junama да сподели мнение моля?

# 398
Pinky, нашият летен кош също е по-широк и малкият в началото направо се губеше в него.
Взехме такава подложка и ни пасна много добре.
Нашата е черен цвят, но доста студно го намерих. Simple Smile

# 399
И аз ще взема бебешка капела от лен гледах че има 😬 надявам се да задържи шапката😄 иначе постоянно ходи с лента. Сложим ли лентата на главата знае че излиза вънка. Щом махнах зимната шапка почнах с лентите🤭

А да питам нещо вече сме на 7++ с летния кош обаче нещо така и не ми допада този кош. Не знам защо мисля че и на бебето не й удобно. Просто май е много голям и подложката  е мека много и не може да се задържи стабилно. Дали ще стане да сменя подложката?
Някой с такъв кош Junama да сподели мнение моля?

От къде взимате лентите за глава? И нашия трябва да е с ленти, че ушите му винаги са възпалени.... И аз бях така като малка

# 400
Някой да е купувал кехлибарено герданче или гривна ...и от къде ..доволни ли сте?(Майка ми си купила за себе си и спяла спокойно.)

# 401
Майчета, с какво измивате слънцезащитата от лицата на бебето? Все ми се струва, че е достатъчно или че много я третирам.

# 402
Някой да е купувал кехлибарено герданче или гривна ...и от къде ..доволни ли сте?(Майка ми си купила за себе си и спяла спокойно.)

Взех гривничка от Амберлино. Вече 6-7 месеца я носия малкия. Много добра изработка е, закопчава се сигурно, между всяко мънисто има възелче. Не знам благодарение на нея или просто детето е спокойно, със зъбките не сме имали големи драми Simple Smile

# 403
Pinky, нашият летен кош също е по-широк и малкият в началото направо се губеше в него.
Взехме такава подложка и ни пасна много добре.
Нашата е черен цвят, но доста студно го намерих. Simple Smile

О благодаря ще видя със сигурност да поръчам , и на мен ми трябва черен цвят. Ще проверя че много неудобна ми се вижда така количката

# 404
И аз от амберлино взех суров, неполиран. Не помня - някъде между 6-8 месец й я сложих. Като цяло за 16 зъба не е имало големи драми. Единствено кътниците бяха няколко дни мрънкане преди да пробият. Не знам дали е от колието или е от детето. Grinning да вметна не съм я мазала с гелове и не съм давала обезболяващи лекарства за зъбите до момента.
Да питам - период от развитието ли е какво е?.. Все си удря устата като пада кофти. Наби й се горният резец в костта вчера. Някакъв ужас е. Зъболекарят каза, че ще се следи само. Я излезе, я не. Нормално ли е все така устата и зъбите да заминават за дете на 1г10м. Ако падне на равното няма проблем. Ама някакви по засукани падания и все устата. Sad Cry
Преди месец някъде затворих малката в спалнята с баща си /спи/. Ключът е от вътрешната страна. Веднага я чух след мене, че отиде да си играе на вратата. Излизам от банята - спалнята заключена. Grinning махнахме ключа след тази случка. Иначе не може още да си отваря. Но стига с върха на пръстите дръжката.
И от мен съвет - по-добре без кортикостероиди. Супер лесно се натрупват в организма и супер бавно се изчистват - с години. Освен това оправят само козметично проблема.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 22:19 от Miya_73

Общи условия

Активация на акаунт