За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 304
  • 776
  •   1
Отговори
# 195
За миглата , ако капнете изкуствена сълза мисля ще излезе по-леСно

# 196
Ех, момичета за 1 год. и половина малкия нв се беше разболявал, нито вдигал темп дори след ваксина. Снощи преди сън го целувам за челото, викам лелее гори...меря - 38.6. А буквално минути преди това си играхме, хапна и т н. Няма други сиюптоми за сега. Избиват кътници, но идея нямам дали е от тях. Спа супер спокойно цяла нощ, сдга му измерих 38.2. Стискайте палци Sad

# 197
Тони,при нас беше същото.Никога не беше вдигала температура.И на 1.6г вдигна от кътници 38.5 до 39.Избиваха 4 едновременно.Дадох еднократно нурофен и веднъж панадол и край.На сутринта й нямаше вече нищо.Въпреки това я водих на лекар,че и изследвания пускахме. Абсолютно здрава си беше.

# 198
Тони,при нас беше същото.Никога не беше вдигала температура.И на 1.6г вдигна от кътници 38.5 до 39.Избиваха 4 едновременно.Дадох еднократно нурофен и веднъж панадол и край.На сутринта й нямаше вече нищо.Въпреки това я водих на лекар,че и изследвания пускахме. Абсолютно здрава си беше.

Това е, че той пак вдигна има сега 38.3. Явно не е от зъбите Sad ще звъня на педиатъра да го водим.

# 199
  • Германия
Момичета, ползвате ли триколки? Бихте ли споделили, кой модел сте купили и дали сте доволни? Ако има такава, която се сгъва, ще се радвам да я видя.

# 200
Момичета, ползвате ли триколки? Бихте ли споделили, кой модел сте купили и дали сте доволни? Ако има такава, която се сгъва, ще се радвам да я видя.
Мели,сгъваща има на SmartTrike.Лично на мен никак не ми харесаха моделите.Взехме някаква Lorelli Jet май и беше най-неудобното нещо на света.Излязохме с нея веднъж и я продадох 😂Нашата госпожица категорично отказваше да се вози в нея,а за бутане са кошмарни всички 😂Покрай наши познати пробвах и други модели да бутам-еми не е моето нещо.Така,че най-добре да отидеш в магазин и да пробваш.
Нашата госпожица е на 1.7г и излизаме с бутачка,тротинетка или лятната количка.Сега й взехме и мини триколка с педали и си я кара.

# 201
Аз ще търся тротинетка че много й харесва и взима чуждите ...не че може да я кара,ще се учим 😃

# 202
  • Германия
И мен това ме притеснява. Освен количката 3в1 взехме и лятна, седят си в мазата. Май, ще се откажа от триколката. Идеята беше, вместо само малко колело, да вземем триколка и хем да я бутам, хем тя да се научи да кара. Но вече нямам място, а и колата ми е малка. Едва ли, ще се събере в багажника, а винаги излизаме с кола до центъра.

# 203
Утре сме на ваксина, а малкия хърка с нослето и сякаш назад към гърлото.. Като се има предвид нашата педиатърка каква е... да питам тук това опасно ли е и дали трябва да се отложи? Вече е 4++,а няма ваксини и вече доста закъсняхме

# 204
  • Германия
toni1189, да не сте с розеола? Това винаги е първото, което ми хрумне като чуя температура без други симптоми 🤷🏻♀

Yan25, мисля че ние не сме най-подходящите съветници, защото първо не сме лекари и втори това е твоето дете и аз дори да ти кажа, че не е проблем и да ваксинирате, не аз нося отговорността. И в този ред на мисли, според мен не е проблем да ваксинираш, но знам ли.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 10:48 от TeoM83

# 205

Yan25, мисля че ние не сме най-подходящите съветници, защото първо не сме лекари и втори това е твоето дете и аз дори да ти кажа, че не е проблем и да ваксинирате, не аз нося отговорността. И в този ред на мисли, според мен не е проблем да ваксинираш, но знам ли.
И аз съм на същото мнение. Чета, че в чужбина не се притесняват да ваксинират дори и при някакви дребни неразположения.
При нас лекарят и майката решават. Обмислете добре, обсъдете с педиатъра.

# 206
  • Пловдив
Аз не бих ваксинирала в този случай.

Гледам триколка на smart trike, но на живо в Пловдив не предлагат, харесаха ми, че са от ранна възраст и мислех да взема една вместо да мъкна количката на морето.

# 207
  • София
Аз също бих пропуснала ваксина в такъв случай.

Мислих за триколка, ама май само ще събира прах и няма да се ползва особено. Засега ще си караме само с лятната количка, а после може направо тротинетка някаква.

# 208
Нашата педиатърка ми е казвала, че задната хрема не е проблем. Но също така е отлагала ваксина точно заради хъркащ нос.. Аз мислех че е едно и също, но явно има разлика...

# 209
toni1189, да не сте с розеола? Това винаги е първото, което ми хрумне като чуя температура без други симптоми 🤷🏻♀

ЛЛ видя вфта на езика му, аз не я еиждам оф Sad каза, че е вид херпес и се е получило от спад в имунитета (явно зарадк зъбите), леко зачервено гърло. Левкоцити малко под нормата, ЦРП е окей. Ама си поддържа температура. Изпида някакви неща, да видим. Нещо обаче ми се стеува, че му е запушен носьт не знам. Sad

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 12:59 от toni1189

Общи условия

Активация на акаунт