За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 303
  • 776
  •   1
Отговори
# 210
Майчета, на пет месеца, бебетата ви колко мл АМ пиеха?

# 211
Тони, за афти не знам. Но покрай избиването на кътниците нашата имаше млечница.
Както каза Тео, 3 дни температура без никакви симптоми и на 4 ден ако избие обрив е Розеола. Няма нужда да даваш нищо. Макар че аз като говорих с нашата лл - май ми беше казала да дам фенистил капки. Което може би е по-скоро за успокоение на родителя и по-бързото минаване на пъпките.
Нашият лл е отлагала ваксина заради няколко кашляния през деня в комбинация зачервено гърло; и заради хрема. Ян, казваш за хремата и тя да прецени след преглед. Ние няма как да ти кажем да слагаш ли или да отлагаш. При нас уговорката е била след седмица - до 10 дни да звънна да запазя час за ваксина, ако се е оправила.

# 212
И ние април бяхме така само т.три дни и на четвъртия в неделя обрив по гърдите мина за два дена без мазане

# 213
Тони, за афти не знам. Но покрай избиването на кътниците нашата имаше млечница.
Както каза Тео, 3 дни температура без никакви симптоми и на 4 ден ако избие обрив е Розеола. Няма нужда да даваш нищо. Макар че аз като говорих с нашата лл - май ми беше казала да дам фенистил капки. Което може би е по-скоро за успокоение на родителя и по-бързото минаване на пъпките.
Нашият лл е отлагала ваксина заради няколко кашляния през деня в комбинация зачервено гърло; и заради хрема. Ян, казваш за хремата и тя да прецени след преглед. Ние няма как да ти кажем да слагаш ли или да отлагаш. При нас уговорката е била след седмица - до 10 дни да звънна да запазя час за ваксина, ако се е оправила.

Ще се окаже вирус. Вдигна пак 38.8. Покашля леко и леко му е запушен носа.

# 214
Майчета, на пет месеца, бебетата ви колко мл АМ пиеха?
Моя е 4++, пие по 180 с 5лъжички и половина, но днес примерно мрънка често да яде и явно трябва да вдигам. Вижда ми се много, но си е ящен. И мисля да минем на мляко 2ка вече.
Благодаря за мненията за нослето, ще държа утре много внимателно да го прегледа и да преценим..

# 215
  • София
Yan, 2-ката е за след 6м, защото самият състав е различен тъй като тогава се нуждаят от различно количество вещества, не че ще го засити повече. На какво мляко сте? 180мл не е ли с 6 лъжички?

На 5м пиеше около 150-160-170мл. Различно беше. От 6м насам пие 180-190-200мл макс иначе преяжда и почва да връща.

# 216
На всеки 30 мл вода се слага по една мерителна лъжица.
И моето пие по 150-160-170, значи правилно съм се ориентирала.Благодаря!
За сърбящи венци, освен прахчета с Камомила и Калгел нещо друго ефикасно знаете ли? Дентокинд и Анафтин никаква работа не вършат.

# 217
Ми така четох, че ако детето огладнява по-често и не се наяжда се минава на 2ка. А той на 5м сега ще яде по200мл, значи на 6м колко трябва да му правя? Не е ли много?

# 218
  • Пловдив
На 6 месеца вече ще имате и твърда храна и количеството прието мляко ще намалява. Възможно е вече бебето да е готово за друга храна освен мляко и то да не му стига. Наистина двойката е след 6- ти месец заради различния състав, а не че е много по-  хранителна . Ако се зачетете, ще видите , че има само 2 калории повече на съответен грамаж от единицата.

Нашата е на 8++ и вечер преди лягане яде 240 мл с 8 лъжици, не знам къде ги побира. 😊

# 219
Да, аз и преди бях чела, че калориите са почти същите и не схванах логиката Grinning може би наистина в готов за захранване, защото досега не е ял на 3 часа освен  през първия си месец. Имаше железен режим през 4 даже 5 часа. Сега почна през 2,3ч,а не е в скок на растежа.

И тук ще искам да питам да ме ориентирате трябва ли да въведа всички зеленчуци, за да въведа първото месо? Може ли 3-4 зеленчука и тогава месо, за, да мога за 2-3 седмици да достигна цяла порция 180гр и да заместим обяда?

# 220
Yan, важно е не само по колко яде, а и колко хранения има на ден?
Синът ми от 3 месечен яде по 200мл готово мляко, но имаше 5 хранения на ден и нямаше нощно ставане за ядене. Събираше му се м/у 900-1000мл.
Не е имал проблеми с теглото.
Сега е на 11 месеца, 73см и 9.5кг. Simple Smile

# 221
Yan25 ние сме по същият начин . На 3 месеца без ваксини още . Хърка ми гърлото леко и тук таме обирам по някое бяло сопол че . Четвъртък сме за ваксини и се чудя . Ти откъде си ?

# 222
  • Германия
Yan, захранващите по ЗВБ често предлагат месо като една от първите храни - примерно голямо парче телешко месо детето да си го смуче, това при навършени 6м. Така че по принцип може, въпросът е ти каква схема ще следваш. Но ми се струва, че много бързо искаш да заместиш цяло хранене, обикновено това става след месец, не след 2-3 седмици.

# 223
Аз не знам кое е нормално затова се допитвам. Дайте някаква схема.... Имам една, но там примерно има 20 зеленчука и отдолу месо, но не разбрах трябва ли да чакам всички зеленчуци.

Рокет, 5 хранения има по 180мл. Днес са 6,защото орева света да яде.

Сложное, от София съм

# 224
Здравейте мами един бърз въпрос 😃 бебка е на 7+ имам едно кенгуру на лорелли , може ли дс го ползвам от време на време ? Вредно ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт