За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 264
  • 776
  •   1
Отговори
# 345
Не всички розови са трапезни. Някои са изворни. Аз давам на малкия каквато пия аз - розова - Михалково, Айсберг, Жива вода и по-рядко Девин. Давала съм и Бебелан, BabyLove, детска Девин. Някои препоръчват само Бебелан или такава с изрично упоменато, че става за приготвяне на бебешка храна. Също е хубаво да се сменят на 2-3 седмици изворна с трапезна (аз май не съм много редовна в това 😐). А и преварена не мисля, че е лошо. Ето какво открих преди време - може да ви е полезно - https://vm.tiktok.com/ZMetKDYQx/ (ако не е удачно, нека да се изтрие линкът) 🤗

# 346
  • София
Преварена съм давала 2-3 пъти, ако в момента по някаква причина няма вкъщи. Обаче като виждам какъв котлен камък се отлага в каната и това ми е последен вариант за екстремни случаи.
Никога не съм редувала с трапезна, не знам дали стават за бебета, никъде не пише, че е подходяща. При нас я редувам иначе.

# 347
  • Германия
Момичета, ще кача снимка на съдържанието на една вода. Кажете ми, дали става за деца. Много е трудно при нас, купувам от ДМ, но много бърза свършва и доста обикаляме и търсим. Отделно, че ги има само в бутилки по един литър, че и бутилките събираме и ги връщаме. Никъде не пише, дали съдържа флуорид.

# 348
Натрий < 20 mg/l
Нитрати <= 10mg/l
Нитрити <= 0,02 mg/l
Флуориди <= 0,7 mg/l
Сулфати <= 240 mg/l
Манган <= 0,05 mg/l
Арсен <= 0,005 mg/l

Аз да питам - от вчера бебе на 1г.7 месеца кашля,той си влачи тази кашлица от един месец и нищо не му дават за нея. Беше спряла, но пак започна, сигурно е настонал. За сега няма да го водя на лекар. Или е от гърлото или е от носа.
Първият ми въпрос е как лекувате кашлица в домашни условия (давате ли мед, джинджифил, лимон, или само на чай и физиологичен разтвор да го караме) ? Вторият е- трябва да го водя на кръвни изследвания, които нямат връзка с кашлицата, дали да ги отложа или едното не пречи на другото?

# 349
От раждането купувам само вода от детски магазини, най-често на Свежина, като пак я преварявам. До годинката, така ще продължавам.

# 350
Доста време влачите кашлица,моята се закашля и веднага на същия ден зв на педиатър,изписа ни сироп...като продължи три дена я заведох на преглед,кръвни не са правили,изписаха друг сироп,капки и Аб защото беше с бронхит за около седмица до 10 дни мина всичко.

# 351
Здравейте, с бебе на месец и малко съм и съм в чуденка.
Вчера ми казаха, че един малък (още) обрив по врата е в следствие на претопляне, но можело да се развие инфекция и ми предписаха кортикостероиден крем за няколко дни.
Вие ако сте имали такива случки, давали ли са ви да мажете бебче с кортикостероиди?
Аз самата до сега май съм ползвала веднъж в живота и ми е притеснено дали това не е крайна мярка или е стандартен подход. Simple Smile
Това се случи на преглед в частна практика, за която се записахме на абонамент за спешни случаи особено през нощта и празници/почивни дни. Изчаквам да се свържа и с педиатъра ни по ЗК, преди да намажа детето.

# 352
Доста време влачите кашлица,моята се закашля и веднага на същия ден зв на педиатър,изписа ни сироп...като продължи три дена я заведох на преглед,кръвни не са правили,изписаха друг сироп,капки и Аб защото беше с бронхит за около седмица до 10 дни мина всичко.

Тука (за съм в чужбина) никакъв сироп не са ни давали. Дадоха ни някакви свещичка в дупето да слагам, ама се оказа, че основната съставка е от семейството на морфина и има научни доклади, че подобни лекарства за подтискане на кашлицата не е добре да се дават на деца под 3 години... Но педиатрите продължават да ги изписват... Та изобщо не знам какво да правя. Слагам физиологичен разтвор в носа и това е

# 353
Вчера ми казаха, че един малък (още) обрив по врата е в следствие на претопляне, но можело да се развие инфекция и ми предписаха кортикостероиден крем за няколко дни.
Вие ако сте имали такива случки, давали ли са ви да мажете бебче с кортикостероиди?
Аз самата до сега май съм ползвала веднъж в живота и ми е притеснено дали това не е крайна мярка или е стандартен подход. Simple Smile
Това се случи на преглед в частна практика, за която се записахме на абонамент за спешни случаи особено през нощта и празници/почивни дни. Изчаквам да се свържа и с педиатъра ни по ЗК, преди да намажа детето.
Спокойно, толкова бебета има, които заради атопичен дерматит ги мажат с кортикостероиди. Аз имам АД, който след раждането ужасно се обостри и ми предписаха кортикостероиди, въпреки че кърмя. И дерматолог, и неонатолог бяха на мнение, че няма проблем. Щом лекар го е изписал, той е преценил.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 11:59 от Atamagaokashii

# 354
  • Несебър
Отидете при друг лекар за второ мнение. Кортикостероидите са като крайна мярка. Ако могат да се избегнат, го направете. Към тях трябва да се подхожда изключително внимателно и по схема.
Дъщеря ми беше с много обострен АД и успяхме да избегнем употребата на кортикостероиди.

# 355
Моето дете беше с температура, тя мина. От днес е с течащ нос +ужасна кашлица. Назначиха ни инхалации.

# 356
Ех, тия лекари. Можело, ама може и да не, нали? АКо се развие, тогава ще слагате кортикостероид. Не може с тежката артилерия да се стреля по пилци.

# 357
Мале, това с водата било голяма драма. Аз мислех, че само минерална не може.
Но с каквато и да правя я преварявам в каната.
Сега трябва да почна да следя етикета за съдържанието. Оф, че сложно.

# 358
  • София
Аз само преварена давам,и сега правя млякото с такава.
Но зависи и от района и каква ви е чешмяната вида

# 359
И аз само преварена вода давам по принцип.Сега като не сме в града ,купувам изворна,понеже тук не е хубава водата и никой не пие от чешмите.

Общи условия

Активация на акаунт