За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 259
  • 776
  •   1
Отговори
# 360
Аз само преварена давам,и сега правя млякото с такава.
Но зависи и от района и каква ви е чешмяната вида
И аз така. Лекарката каза до годинката да преварявам. В Пловдив като бяхме преварявах изворна. До сега не преварена вода не съм давала, било то бебелан или не

# 361
  • Несебър
Момичета, ако можете да ограничите бутилираната вода ще е супер. Аз давам вода от нашата филтрираща кана, не преварявам.

# 362
Преварявах вода само първата седмица,две като се роди синът ми.После само Девин изворна без да преварявам,а след годината направо филтрирана от чешмата.

# 363
  • Благоевград
и ние не вземаме играчки навън , един път цяла чанта взех 😂😂е на малчо му е интересно да скубе , тревата , дръвчета , обикаля по колите пипа ги .Да питам едно въпросче , сина ми се научи да отваря вратите в нас , и много ме е страх , докато спим да не отвори и да отиде в кухнята , какво мога да взема или да направя , че да не може да ги отваря . Благодаря

Аз си поръчах това чудо : https://www.aliexpress.com/item/1005001868951324.html?spm=a2g0s. … .0.27424c4dEJ4KNp. Ще го ползвам за врата на тераса, която води до външна тераса с двор, но мисля, че и за Вас върши работа. Не съветвам да оставяте ключове по вратите - моето дзверче схвана как се заключва и отключва с ключ и ако остане сам в стая и се заключи отвътре ще стане интересно.. 

За кашлицата може би мед, и чай джинджифил, с босилек, но в малки дози да не се прекалява и промивки с физиологичен, тъй като и на моя син гърдите са чисти, но пък има едно откашляне ту влажно, ту сухо винаги след сън, вече се принудих и си поръчах инхалатор, надявам се той да сложи край на това чудо Simple Smile

# 364
  • Пловдив
Преварявах чешмяна вода първите два месеца. След това ползвам Девин розова / изворна/.
Като бяхме на планина направо и давах водата от чешмата непреварена. Тя беше толкова чиста и свежа, че беше грехота да преварявам.

# 365
Аз минавам през филтърна кана и после преварявам. Преварената съхранявам в чашки за кърма с капак.

# 366
Аз ще си я преварявам до годинка. Не ми пречи толкова, а опасността която крие е голяма. Доверявам се на педиатъра ни, защото тя е доста 'мъжката' за стерилизация ми се накара, че детето трябвало да живее с бактериите и така се получава алергията - като стерилизираме всичко. Обаче за водата каза да преварявам, аз слушам и изпълнявам.

# 367
  • София
Моята е на 3,6 и преварявам.
Аз за моето кафе си я,та за децата Grinning

# 368
и ние не вземаме играчки навън , един път цяла чанта взех 😂😂е на малчо му е интересно да скубе , тревата , дръвчета , обикаля по колите пипа ги .Да питам едно въпросче , сина ми се научи да отваря вратите в нас , и много ме е страх , докато спим да не отвори и да отиде в кухнята , какво мога да взема или да направя , че да не може да ги отваря . Благодаря

За кашлицата може би мед, и чай джинджифил, с босилек, но в малки дози да не се прекалява и промивки с физиологичен, тъй като и на моя син гърдите са чисти, но пък има едно откашляне ту влажно, ту сухо винаги след сън, вече се принудих и си поръчах инхалатор, надявам се той да сложи край на това чудо Simple Smile
Не разбрах на колко е детенцето, но мед преди навършването на годинка, е категорично противопоказен. Колкото до кортикостероидите, те се делят на четири групи според своята сила, на бебета изписват обикновено "Елоком", който е от най-слабите. Хубаво беше да спомене какъв е, за да знаем за какво става дума. Кортикостероиди не е непременно равносилно на облъчване с радиация. Понеже кърмя, по схема ми изписаха кортикостероид от втората група - Дермоват. Майката нека да поиска и второ мнение, накрая само тя ще реши как да постъпи.

# 369
Благодаря ви за отговорите, момичета.
Педиатърът ни по ЗК каза да изчакам и само да промивам за сега, и ако до няколко дни не се оправи, ще мажем вече с тежката артилерия.. с едно наум да не претоплям повече детето, та.. приказката "Облечи се дете, защото на мама й е студено, трябва да приключи при мен.. Grinning " Добре, че идва лято.

Относно водата, въпреки че съм още "зелена" майка отскоро - взимам на Бебелан или преварявам, обаче при нас водата е с ужасно много варовик, който остава по канчето, като преваря и я виждам вътре, колкото и пъти да филтрирам с Аквафор-а та... не знам колко е ОК да преварявам чешмяната честно казано.
Не се бях сещала, че Девин розова може да свърши същата работа. Може да пробвам, като минат коликите и порасне още малко.

Хубав следобяд  и спокойни бебчета от мен. Simple Smile

# 370
За махане на котления камък препоръчвам варене на каните с оцет

# 371
За махане на котления камък препоръчвам варене на каните с оцет

Много е ефективно, а също и с лимонтузу - с него е описано да се почиства стерилизатора, който ползвам и ако се вари 5-10 мин съдът, в който се преварява вода, ефектът също е на лице, но мирише по-поносимо, поне да мен. Simple Smile

# 372
Искам да си споделя тук, защото много се филмирах и усещам, че за първи път от както съм майка съм недоспокойна. Забелязах смущение в дишането на детето си и попитах в една група, една дама ми прати информация, че състоянието е познато и нормално и до към 6 тия месец се израства. И сега се усещам как след тежки дни съжителство със свекървата вместо да се отпусна и да си почина аз съм се надвесила над бебефона и гледам дали диша и как му се вдига гръдния кош.
Иначе разбира се, и на педиатъра ми се обадих, тя каза, че не ни трябвало да има такова дишане на пресекулки и да го следя. Ето тук е описано какво се случва.
https://myhealth.alberta.ca/health/AfterCareInformation/pages/co … aspx?hwid=abr3128

# 373
  • Несебър
И моята дишаше така. По-спокойно го карайте, хора. Нещо всички сме тръгнали с много тревоги. Ако усещаш, че нещо не е наред, пак се консултирай.

# 374
Дух, видях ти поста във ФБ и се зачетох. Аз от няколко дни наблюдавам такова дишане при дъщеря ми (1г и 4м), но дакото спи и е с биберона. За сега се надявам, че е от запушен нос, от 2 седмици се запушва докато спи или поне през останалото време не ми прави впечатление. Видях, че ти бяха писали, че е нужна консултация с невролог. Би ли споделила повече подробности..

Общи условия

Активация на акаунт