Лоши отношения с роднини

• 24 133
  • 523
  •   1
Отговори
# 195
Равена, много пъти съм те чела какво споделяш за дъщеря ти. Какво се е случило, че да я зачертаеш от живота си?
Не съм я зачертала (де да можех!)
Тя ме зачерта заради чужд човек.
Не само това, ами развали тотално семейството ми. Разведох се с баща и заради нея.
Опитва се да настройва и брат си срещу мен.
Няма да и го простя никога това!

# 196
  • София
И докога така?

# 197
Forever!
Покаяние му е майката, но не от моя страна!
Да плюеш на този, който те е създал...Има ли по-голям грях на тази земя?

# 198
  • София
Какво ще спечелиш?

# 199
Forever!
Покаяние му е майката, но не от моя страна!
Да плюеш на този, който те е създал...Има ли по-голям грях на тази земя?

Мисля, че има и по-големи грехове.
А нещо за майчина обич, прошка и милосърдие? А да уважаваме децата си? Защото никой не ги пита искат ли да ги създаваме. И защото създаваме хора, отделен индивид - със своя съдба, карма и уроци, които да научи.

# 200
Нищо. Тя обаче ще загуби много. Това е важно за момента. Глупостите ти да не останат ненаказани от съдбата.
Мисля, че има и по-големи грехове.
А нещо за майчина обич, прошка и милосърдие? А да уважаваме децата си? Защото никой не ги пита искат ли да ги създаваме. И защото създаваме хора, отделен индивид - със своя съдба, карма и уроци, които да научи.
Ти се опитваш да ме поучаваш ли?JoyJoyJoy
За да е това, което е в момента не е само до създаване и след това неуважение.
Единствената ми грешка е, че не съм съумяла да я науча тя да ме уважава, затова съм оставила на живота възможността да поправи грешката ми.
Тя имаше вече своите шансове и ги пропусна.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 18:34 от Ravenna

# 201
Това е чисто и просто бяс.

# 202
  • София
Равенче, ще ме извиняваш, ама кой я отгледа и възпита тая дъщеря? Същите тези родители, които не можаха да се разберат, и се *оставиха* детето им да ги разведе? Нещо ми е непълна тая история. Как се стигна до всичко това?

# 203
  • София
Тоест искаш детето ти да загуби. Това ще е твоята печалба. В момента не съдбата наказва детето ти, а ти го наказваш.
Нито е първото момиче, нито ще е последното момиче, което си изгубва ума по момче или мъж дотолкова, че да обърне гръб на родителите си. А ако майката продължи да наказва порасналата си дъщеря, със сигурност още повече я тласка към този мъж и на практика този мъж или момче имат контрол върху момичето. Докато майка и дъщеря са в лоши отношения печели той.

# 204
Никога не бих си позволила да критикувам човек, който е стигнал до този момент в живота си, когато е решил да зачеркне някого от него - било то майка, баща, дъщеря, син, сестра, брат и т.н. Всеки сам за себе си преценява колко висок е прага на неговото търпение, колко може да понесе, какво може да прости и кога е настъпил момента да каже "Край!" В крайна сметка децата ги раждаме, отглеждаме и ги изграждаме, като личности. Но това не значи, че трябва да поддържаме връзка с тях до края на живота си. Понякога нещата просто не се получават. И всеки си продължава живота по своя път. Когато те вече са големи, зрели хора имат право да продължат живота си далеч от родителите си и да прекъснат връзките си с тях. Родителите имат същото право. Няма правилно и грешно в подобни отношения.

# 205
Именно затова попитах, какво се е случило, за да се стигне до тук. Какви са обстоятелствата, явно нещо много тежко се е случило. Сигурно дъщерята чрез връзката си е изпокарала родителите си, нагнетила е положението вкъщи.

# 206
Всъщност се скара с мен. Баща и взе нейната страна (а не трябваше) и това доведе до развода ни.

# 207
Когато децата са вече самостоятелни, тогава родителите са тези, които повече имат нужда от тях - дори и просто емоционално. Мисля, че така един родител наказва по-скоро себе си. Младите си следват по-важните житейски проблеми - работата, партньора, деца малки ако имат и т.н. Но за родителя е голямата тежест да не може да бъде част от живота на детето си - дори и от разстояние да е, да го има контакта...

# 208
  • here and now
Не всички родители са еднакви, с еднакви нужди потребности и т.н.
Сега, знам че на Ravenna и е все тая за моето мнение, но да си кажа.
Аз не бих прекъснала отношения с детето си заради кофти избор на партньор. За мен е важно детето ми да има път назад към мен.
Ако по някаква случайност се окаже в ръцете на насилник, да не стои и търпи защото няма къде да отиде, защото си мисли, че щом родната ѝ майка се е отрекла от нея(образно казано), значи е щастлива, че някойситам я обича, пък било то и с по-особена обич.

Отбелязвам, че не съм била там и не знам фактите, но това е моята позиция.
Ние сме били деца и би следвало да знаем, че  мъдрост и зрялост се постига с опит, който неизбежно включва и грешки. И ние не сме вярвали на възрастните докато не се опарим. Децата обаче не са били възрастни. Редно е да ги разбираме, пък дори и да не ги оправдаваме.

# 209
Всъщност се скара с мен. Баща и взе нейната страна (а не трябваше) и това доведе до развода ни.
Равена, май пак се опитваш да изкараш, че ти си го разкарала мъжа ти, защото взел страната на дъщеря ти.
А всъщност само преди дни си призна, че той е поискал развода, а ти си се опъвала до тогава,  докато не се е съгласил да ти остави по-голям дал от общото ви имущество.

Истината е, че съпругът ти толкова се е отвратил от неадекватното ти поведение и отношение към собстветното ти дете, че не е могъл да си представи как може да живее за в бъдеще с човек като теб.

Общи условия

Активация на акаунт