Лоши отношения с роднини

• 24 133
  • 523
  •   1
Отговори
# 360
Мама и тате винаги се лишават. ОК! А, когато щерката и възлюбения станат мама и тате, без да са готови финансово, тогава кой ще се лишава? Баба и дядо нали? Къде ще са мама и тати в картинката тогава? И най-вече тати, защото мама ще е 2 години вкъщи по майчинство.

# 361
  • София
Хич не ми дреме дали някой ще се съгласи с "моята теория". За мен е важно първо и основно моите деца да са добре, а няма как да ми се услади хлябът, ако зная, че  детето ми не е добре и си брои стотинките. Ако ще трябва да избирам при така представените от теб заучена безпобощност или безнаказаност - предпочитам и двете, отколкото детето ми да е в мизерия. В това отношение нито в моята рода, нито в родата на баща им има случаи някой да си е оставил детето да мизерува заради  някакви младежки  избори.

# 362
  • София
Скрит текст:
Хич не ми дреме дали някой ще се съгласи с "моята теория". За мен е важно първо и основно моите деца да са добре, а няма как да ми се услади хлябът, ако зная, че  детето ми не е добре и си брои стотинките. Ако ще трябва да избирам при така представените от теб заучена безпобощност или безнаказаност - предпочитам и двете, отколкото детето ми да е в мизерия. В това отношение нито в моята рода, нито в родата на баща им има случаи някой да си е оставил детето да мизерува заради неодобряеми или критикувани избори.

От "мизерията" ще излезе, трябва само да се хване на работа. И ще вземе и да научи нещо, да изгради характер. От заучената безпомощност и чувството за безнаказаност много трудно се издрапва. Наркоманските центрове и затворите са пълни с такива.

Не че в казуса става дума за мизерия, по-скоро за отказване на глезотийки. Ама това не звучи толкова драматично.

# 363
Мама и тате винаги се лишават. ОК! А, когато щерката и възлюбения станат мама и тате, без да са готови финансово, тогава кой ще се лишава? Баба и дядо нали? Къде ще са мама и тати в картинката тогава? И най-вече тати, защото мама ще е 2 години вкъщи по майчинство.

И да, не знам какво бих направила, но знам, че от както станах на 18 нашите не са ми дали един лев извън таксата за университета. Дрехи, обувки, почивки, коли - всичко сама си купувах. А съм със заможни родители. За една от колите не ми достигнаха 700 лв. - взех на заем от баща ми и после му ги върнах да стотинка. И съм щастлива от този факт. А сестра ми вече е почти на 35, има мъж и дете, и баща ми още им плаща тока и парното, веднъж седмично им пълни торбите с пазар и е поел издръжката на внука си - от дрехите, през курсовете, та до лекарствата, когато е болен.  И, ако искат да си купят нещо за вкъщи, киснат при него с дни и мрънкат, като някакви просяци, докато се смили да им даде.
Ами не, не искам децата ми да са такива - искам да си се справят сами. Затова пак казвам - бих помагала, но не и да издържам някого цял живот

# 364
  • София
Не всяка работа си заслужава. А като цяло по-добра работа и по.-добре се справят младежите, които могат да разчитат материално и емоционално за подкрепа на родителите си. Защото не се хващат на каква да е работа, не правят компромис под определено ниво на отношение. Тосет няма да се хванат на кофти работа за кофти пари, защото нямат избор, а наемът и сметките чакат. Мерси, дет се вика, на такова измъкване и на такова учене! Който ще да си бута детето там да се доказва колко корав и принципен родител е!

# 365
С моя позната се случи нещо подобно: Работеше на морето години наред всяко лято и изкарваше не лоши пари. Намери си един там, взеха се, той започна да живее на практика от нея. Взимаше й телефона и навърташе сметки в чужбина за по минимум двеста кинта, харчеше нейните пари, а когато мама и тати  започнаха да пращат, харчеше и техните.
Сгодиха се, омъжиха се. Мама и тати, които са изключително добри хора си хлипаха и захранваха, докато не знам какво стана, тя ли го остави или той нея, сега мама и тати продължават да захранват, само че този път момичето и детето й.

В един момент на дъщерята ще й писне от него, или не, не се знае. Изборът си е нейн. Има компромиси, които всеки сам е достатъно кадърен да направи за себе си - да храниш ли дъщерята и зетя, или да не ги. Ако тия пари, идващи от бащата ги няма, ако наистина е паразит, той ще изяжда нейните пари. Ако тя не е на място, ще продължи да живее с него въпреки това. Може да се тръшкаме вкупом тук, тя е решила да бъде с този човек и отговорността е нейна.

# 366
  • София
Не всяка работа си заслужава. А като цяло по-добра работа и по.-добре се справят младежите, които могат да разчитат материално и емоционално за подкрепа на родителите си. Защото не се хващат на каква да е работа, не правят компромис под определено ниво на отношение. Тосет няма да се хванат на кофти работа за кофти пари, защото нямат избор, а наемът и сметките чакат. Мерси, дет се вика, на такова измъкване и на такова учене! Който ще да си бута детето там да се доказва колко корав и принципен родител е!

И кога да се махне похлупака? Щото след ученето, следва първа работа, лоши шефове, ниска заплата, дълги смени... пък после деца ще се раждат, гледат, образоват... Абе то защо изобщо да тръгват да се мъчат с такива неща? Много богати и дълголетни родителя трябват, иначе по-добре да не правят деца.

# 367
  • София
Това не е похлупак. Това е да знаеш, че можеш да се качиш един етаж нагоре с асансьора, отколкото да те върнат два етажа надолу и да трябва да катериш три етажа пеша.  Няма да спечелиш от катеренето пеша друго, освен болки в краката и ужасна умора.

# 368
Ама разбира се! Най си заслужава тази, при която работиш над себе си! Joy
И аз искам така, ама няма кой да ме издържа.
Само като си спомня, колко ме критикуваше заради неподходящия ми избор на мъж...
Какво е по-различното в случая, давай обясни Професоре?! Joy

# 369
  • София
Не разбирам. Какво искаш да обясня?

# 370
Само дето в този случай щерката не катери стълбите сама, а е качила на гърба си и търтея. А въжетата на асансьора ги тегли баща й.
Аз съм 99,9 % сигурна, че татенцето спре ли парите, скандалите ще започнат и до 3 месеца този е изчезнал от живота й. Няма на нея да й се налага да го издържа - той ще изчезне веднагА. А после татенцето може пак да си й помага, докато си устрои живота. И в това няма нищо лошо. Тъкмо и тя ще си научи урока и занапред ще бъде по-предпазлива

# 371
  • София
Това не е похлупак. Това е да знаеш, че можеш да се качиш един етаж нагоре с асансьора, отколкото да те върнат два етажа надолу и да трябва да катериш три етажа пеша.  Няма да спечелиш от катеренето пеша друго, освен болки в краката и ужасна умора.

Ооо, ще научиш. Ще научиш, че не винаги има бърз, пряк път до всичко. Ще си потренираш малко физиката и сърцето. Може да разгледаш другите етажи и да придобиеш малко перспектива. И накрая ще оцениш това, че си стигнал до върха, и то сам. Защото ще си го усетил, и ще си си го заслужил.

# 372
  • София
И като носи на гърба си търтея какво, да я оставят да припадне на стълбите само и само да не качи и търтея на асансьора? По-скоро самият търтей трябва да бъде поставен в условия да решава дали да се пусне и да си ходи или да поеме отговорност. Атакуваш кърлежа локално, а не тръгваш да мориш магарето.  Ако бащата спре канчето ще накаже дъщеря си, а не търтея. Не се знае дали дъщерята няма да се вкопчи още повече в избора си само и само да докаже на родителите си, че тя е правата и че ще отстоява решенията си с цената на всичко.

Лъвица, няма как да научиш детето си на нещо като го оставиш да страда само и само да му дадеш урок. Всъщност ще го научиш - че си жесток.

# 373
Може и да спре. Но ако тя е влюбена в него, или по някаква си друга причина не го напусне, ще живее в нищета заради него и е много вероятни ни да завърши, ни дом да си има като хората. Просто ще е без пари за себе си и с търтей.

# 374
Равена, чие беше решението да следва медицина? И от кога се познава с наркоманчето-преди или след като влезе да учи?

Общи условия

Активация на акаунт