Лоши отношения с роднини

• 24 061
  • 523
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Като каква?

# 466
Ти каза, че сте отгледали детето си под похлупак, Равена, не усещаш ли, че ти се раздвоява мнението?

Узрях. Никой не е застрахован от грешки нали? Това не значи обаче, че те не търпят корекция.
Имам позната, която така се раздаваше, както ни съветва Анди. Децата и не са станали по-добри от това.
Напротив, взеха си своето и пак я зарязаха...А тя сега е бедна, болна, сама и...на антидепресанти.
Простете ми, че осмелих да се обичам малко повече и да не желая тая съдба за себе си!
Ще взема да пролея една сълза и отивам да се срамувам в ъгъла! Cry
Не превръщай частните случеи в правило. "Имам позната..."
Има майки, които въпреки грижите си са натирвани и не са уважавани. Има и такива, които децата им ги обичат въпреки, че са вещици. Хората се раждат различни, това не разбра. Може да имат кръвна връзка, но това не значи, че мислят еднакво. Хората в живота се намират по сходни интереси. Може твоята дъщеря да има еднакви виждания за живота с тоя нейния. И тъпан да биеш, хората не се променят.

# 467
  • София
Ох, как като каква? Учила си психология, чела си МКБ-10 и знаеш с каква патология работим в психологията и логопедията. Трябва ли да ги изброявам? Всички патоголии, свързани с когнитивните функции и езикови и говорни. С всички съпътстващи усложнения от основното състояние. Както знаеш, повечето деца имат и поведенчески проблеми, не е като да седят мирно и да правят при първото казване и трябва и по поведенческите прояви да работя, за да свършим необходимите задачи.

# 468
  • София
Айде Анди, пак извърташ. Каква е твоята роля с това дете? Какво третираш ти?

# 469
  • София
Ти сериозно ли ме питаш? Да ти изброя всички диагнози ли? това вече е спам, а не искам да ми правят забележки за оспамване на темата.

# 470
Равена, винаги в дългосрочен план е по-добре да дадеш, отколкото да си го стискаш. Като в религиозните учения е.
Ама аз не съм религиозна. Ще дам. Като умра ще завещая каквото е останало...на кучкарник. Joy
Хората се ценят докато са живи! А не да броиш, колко им остава и какво ще получиш след като си идат. No Mouth
Не превръщай частните случеи в правило. "Имам позната..."
Не превръщам. Това си е разпространена практика в Бул..., пардон България. Joy
Пък и не само там. Blush

# 471
Да разбирам ли от този диалог, че ако ми трябва психолог, следва да ида при логопед?

# 472
  • София
Явно.

# 473
  • here and now
Равена, винаги в дългосрочен план е по-добре да дадеш, отколкото да си го стискаш. Като в религиозните учения е.
В дългосрочен план е най-добре да си давал с мярка и най-вече да направиш така, че да няма нужда да даваш, но ти си знаеш твоето...

# 474
  • София
Разбирай, че полетата в психологията и логопедията до голяма степен се припокриват. Разликата е, че психологът може да си говори  и да играе с детето или да си говори с възрастния, а аз трябва и да го науча да прави конкретни неща, въпреки че може хич да не е склонен да ги прави, защото са му трудни, а заради обективното си състояние да е с негативно отношение или просто да не може към момента. Трябва да го мотивирам, но не като му отнемам, а като преговаряме и го убедя, че може да го направи.

# 475
  • София
Разбирай, че полетата в психологията и логопедията до голяма степен се припокриват. Разликата е, че психологът може да си говори  и да играе с детето или да си говори с възрастния, а аз трябва и да го науча да прави конкретни неща, въпреки че може хич да не е склонен да ги прави, защото са му трудни.

О, Анди, ти сериозно ли?

# 476
 Не е нужно да пишеш от позицията на специалист по нещо, което не си. Можеш да пишеш съвсем спокойно и от човешка гледна точка. Като страничен наблюдател го казвам. Мнението повече тежи.

# 477
Ти какво не си съгласна? На мен ми звучи достоверно това, което каза. А нали знаеш, лъвице, че само слабият психически прибягва до физическа сила. На мен ако някой дойде да ми вземе играчката, щото не съм си изяла супата, ще го хвана и ще измета стаята с него.

# 478
Ти какво не си съгласна? На мен ми звучи достоверно това, което каза. А нали знаеш, лъвице, че само слабият психически прибягва до физическа сила. На мен ако някой дойде да ми вземе играчката, щото не съм си изяла супата, ще го хвана и ще измета стаята с него.
Какво прибягване до физическа сила има в отнемането на любимата играчка? Ще биеш човека, които ти е отнел играчката? Сбъркана работа!

# 479
  • София

Интересно, предвид предното изречение, в което казваш, че само слабият психически, прибягва до физическа сила.

А разликата между работата на логопеда и на терапевта е океани, но не мога да говоря за конкретни случаи, по етични причини. В крайна сметка, какво вече казах, човек няма нужда да размахва експертна власт, ако може да се аргументира. Аргументите на Анди са, аз съм майка и логопед. И многогодишните трудове на психолозите в областта не важат пред това, явно.

Общи условия

Активация на акаунт