Лоши отношения с роднини

• 24 046
  • 523
  •   1
Отговори
# 450
  • София
О, хич не съм работила, къде ти! Аз такива деца само в статии съм чела!
О, да, това за отнемането на привилегии го знам, много е популярно при американците и изобщо модерните и не толкова модерни психологически и възпитателни подходи. Е, да, ама тая работа работа не върши!

# 451
Не знаем дали е мекушав. Не знаем и дали изборът на дъщерята е "паразит". Как приемате на доверие думи на жена, която казва за дъщеря си: "Изгоних я, няма да ми липсва"?
Кои са "мекушави" = емпати, състрадателени, изпитващи слабост към други, демек "не обичат себе си най-много". Срамно е да си мекушав. Прецаквация отвсякъде.

# 452
Естествено, че съм пристрастна и необективна, когато става въпрос за моите деца! Суперсубективна съм и така трябва да бъде.
А обективно - досега в практиката си не съм видяла случай дете да бъде възпитано и научено на нещо положително с подход като отнемане на любима играчка и прочие санкции. Единственото, което се постига е родители и деца взаимно да се изнервят и започва една война на инат и власт.

Явно не си работила с дете, при което е необходим такъв подход. Което е хубаво, но е просто извадка.

Ето и малко инфо, да не съм голословна:

https://www.verywellfamily.com/taking-away-privileges-to-discipl … -children-1094759

Чакай малко, дефинирай, моля, "твърда ръка" и "такъв подход"?

# 453
  • София
О, хич не съм работила, къде ти! Аз такива деца само в статии съм чела!
О, да, това за отнемането на привилегии го знам, много е популярно при американците и изобщо модерните и не толкова модерни психологически и възпитателни подходи. Е, да, ама тая работа работа не върши!

Е ако ти се свива сърцето при вида на големите, молещи, детски очи, да, няма да проработи.

С какви деца си работила? С какви проблеми?

Тюлита, понеже сме подхванали темата с отнемането на привилегии, първо да може да му вземе (телефона примерно), и после като е казал, че няма да го върне 24 часа, да го изпълни, а не да се пречупи на първата сълза. Или общо казано, да издържа емоционално и да не го е страх да излезе лошия, разрушавайки дисциплината с нерешителността и мекушавостта си.

# 454
  • София
По-лесно е да ме питаш с деца с какви проблеми не съм работила.

Не съм казала нищо за молещи очи, а за онези очи, които вероятно почти всяка майка вижда, когато бебето й за пръв път отвори очи и се опита да се фокусира върху нейните очи. И това е цял живот, дори когато натвори някоя велика глупост.

Само като говориш за дисциплина, да не се пречупва при първата сълза... Хай де де, да те видим, да е живот и здраве, ти как няма да се пречупиш при първата сълза и няма да позволяваш да ти пречупва дисциплината. Понятия си нямаш от нещата, сори. Като му отнемеш телефона за 24 часа, ще му дадеш и 24 часа да се разгневи и да натрупа гадни мисли и накрая като нищо ще ти каже, че хич не му дреме, че си му взела телефона, защото е по-важно да стане на неговото. И така ще сте две деца, които си мерят ината.

# 455
Равето и може да вирее само с мекушав мъж...моят няма и една минута да я трае...както и 9/10 от бг мамите Grinning
Така, така... Аз само с такъв мога да вирея в симбиоза. Само че го тресна и него андропаузата и реши да ми се доказва на дърти години.
Нали опитах и другия вариант. 2 месеца мълчах, а вътрешно ми идеше да го убия.
Мачовци тип-дървен философ при мен не виреят!
Състраданието най-добрият приятел на паразита!
Не ми говорете за състрадание и любов към ближния, че от мои скорошни пък и на мои близки примери направо ми се повръща!
Прекаленото обгрижване разваля човека, защото той получава всичко без да положи и най-малко усилие за това.
Говоря за млади, здрави и активни индивиди, не за болни и стари.
На 23 години е всичко друго, но не и дете. А мама си е изпълнила дълга и има нужда от дълга заслужена почивка.Blush

# 456
  • София
Само като говориш за дисциплина, да не се пречупва при първата сълза... Хай де де, да те видим, да е живот и здраве, ти как няма да се пречупиш при първата сълза и няма да позволяваш да ти пречупва дисциплината. Понятия си нямаш от нещата, сори.

Анди, стига вече си спекулирала с това, че е срамно.

# 457
Ти каза, че сте отгледали детето си под похлупак, Равена, не усещаш ли, че ти се раздвоява мнението?

# 458
  • София
може ли да поясниш с кое спекулирам и кое е срамно?

# 459
  • София
Срамно е да прибягваш до "ще видиш ти като имаш деца". Ако имаш аргументи, няма да ти се налага да изкарваш отсрещната страна некомпетентна. Докато самата ти избягваш удобно въпросите за твоите компетенции.

# 460
може ли да поясниш с кое спекулирам и кое е срамно?
" Ти нямаш деца, нищо не знаеш. Пък ааааааааааз!" Laughing
Ама не е срамно. Комично е.

# 461
  • София
Срамно е да прибягваш до "ще видиш ти като имаш деца". Ако имаш аргументи, няма да ти се налага да изкарваш отсрещната страна некомпетентна. Докато самата ти избягваш удобно въпросите за твоите компетенции.

Ако това е срамно, е поне също толкова срамно човек, който няма деца, да говори за твърда ръка, отнемане на любима играчка, обясняване как не трябва родител да се пречупва при първата сълза на детето си и да не се страхува да е лошото ченге. Децата са може би най-личното нещо и най-скъпото, което се случва на една жена. Знаеш ли колко нямащи деца познавам, които раздават акъл за твърда ръка? И по ирония в момента, в който взеха, че родиха, не само не са с твърда ръка, а дори минават в другата крайност - ходят по акъла на детето и изведнъж стават супер-дупер-свободолюбиви-хепи-ню майки.  

Кои въпроси избягвам? Задай ги отново.

# 462
Ти каза, че сте отгледали детето си под похлупак, Равена, не усещаш ли, че ти се раздвоява мнението?

Узрях. Никой не е застрахован от грешки нали? Това не значи обаче, че те не търпят корекция.
Имам позната, която така се раздаваше, както ни съветва Анди. Децата и не са станали по-добри от това.
Напротив, взеха си своето и пак я зарязаха...А тя сега е бедна, болна, сама и...на антидепресанти.
Простете ми, че осмелих да се обичам малко повече и да не желая тая съдба за себе си!
Ще взема да пролея една сълза и отивам да се срамувам в ъгъла! Cry

# 463
  • София

Ако това е срамно, е поне също толкова срамно човек, който няма деца, да говори за твърда ръка, отнемане на любима играчка, обясняване как не трябва родител да се пречупва при първата сълза на детето си и да не се страхува да е лошото ченге. Децата са може би най-личното нещо и най-скъпото, което се случва на една жена. Знаеш ли колко нямащи деца познавам, които раздават акъл за твърда ръка? И по ирония в момента, в който взеха, че родиха, не само не са с твърда ръка, а дори минават в другата крайност - ходят по акъла на детето и изведнъж стават супер-дупер-свободолюбиви-хепи-ню майки.  

Кои въпроси избягвам? Задай ги отново.

С какви деца си работила? С какви проблеми?

# 464
  • София
С всякакви. Може би само с деца с ДЦП не съм работила и с деца със сензорни увреждения, защото там работят сурдопедагози и рехабилитатори основно. Иначе всичко почти, което ще го прочетеш в МКБ-10 съм работила.

Равена, винаги в дългосрочен план е по-добре да дадеш, отколкото да си го стискаш. Като в религиозните учения е.

Общи условия

Активация на акаунт