Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 974
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
И на мен ми е бая грозничък в каквато и дамаска да е. Както и останалите модели на Нани.

# 151
Диванът го има показан и изцяло в кафяво на същия линк. Изглежда по-добре от двуцветния. Ако го направите с тъмнно-сиво с някакъв контрастен цвят възглавнички, например горчица, тюркоаз или каквото ви се връзва на интериора, може да стане и доста свежо. При всяко положение е добре да се види на живо и то в едноцветен вариант. Може да разпитате къде има такава мостра и да отидете.
Мен ме притеснява страничната част на лежанката, която е с височината на гърба. Предпочитам модел, в който там е подлакътник, който е по цялата дължина на лежанката - много по-удобно е - човек може да си сложи книга, лаптоп или просто да си подпре ръката. Никой не сяда на тази лежанка с гръб към тази страна, освен ако няма някакво събиране с повече хора, но и тогава този ъгъл е неизползваем за сядане.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 10:09 от Анонимен

# 152
Аз за тези пари съм харесала ефин модулен на Canape☺️, но не се сещам за много фруги варианти освен feydom. По-хубавите май отиват вече над 3000:/.
Ако се сещате за друг бранд, ще разглефам с удоволствие.

# 153
В момента в айко има намалени доста модели дивани.

# 154

Мен ме притеснява страничната част на лежанката, която е с височината на гърба. Предпочитам модел, в който там е подлакътник, който е по цялата дължина на лежанката - много по-удобно е - човек може да си сложи книга, лаптоп или просто да си подпре ръката. Никой не сяда на тази лежанка с гръб към тази страна, освен ако няма някакво събиране с повече хора, но и тогава този ъгъл е неизползваем за сядане.

Аз пък предпочитам така, защото дава възможност човек да се излегне и в тази, и в онази посока. Докато боледувах се убедих колко е удобна тази опция - или гледаш към ТВ, или към готвещия например.
А и мисля, че по-големите дивани са винаги така. С облегалка за ръка с по-долния клас размер.

# 155
  • Русе, България
Нашият основен диван е подобен, но при лежанката е с нисък подлакътник, а не висок гръб. Това, което не ми хареса на показания модел, са вградените рафтчета - не мисля, че има нужда от декорации точно там, а пък със сигурност ще се събира прах. Другото - цената ми се вижда твърде висока. Нашия диван купихме от Мебели Мондо, производителят е троянска фирма. Редовната цена не надвишаваше 900 лв. с текстилна дамаска по-висок клас, ние го взехме с някаква малка отстъпка.
За тези пари според мен може да намерите по-добър дизайн + същите функционалности.

# 156

Аз пък предпочитам така, защото дава възможност човек да се излегне и в тази, и в онази посока. Докато боледувах се убедих колко е удобна тази опция - или гледаш към ТВ, или към готвещия например.
А и мисля, че по-големите дивани са винаги така. С облегалка за ръка с по-долния клас размер.

Няма никакъв проблем човек да опре възглавница на височината на подлакътника и да се излегне в другата посока. Като цяло у нас диванът се ползва от четирима, а като има гости и от повече души, а не от един, който се изляга в различни посоки. Болните си ползват леглата. Аз лично не бих съобразила голяма покупка с удобство в някакъв частен случай за сметка на удобство в ежедневното ползване. Но както знаем, удобството е субективно понятие. Просто давам довод на falan1, с който би могла да разубеди мъжа си. Моделът със сигурност няма връзка с размерите на дивана, нашият е 3м. Понякога един модел се предлага в различни размери, както е в случая на falan1. Съгласна съм с Pyjamka за цената. Може би не познавам добре Нани, но на картинка не ми се вижда нещо много по-"класно" от нещата на Виденов или в Айко, а цената е двойна-тройна.

# 157
Голяма част от цената на един диван не се вижда и е скрита под дамаската. От опит споделям. И точно тази невидима част определя удобството.

# 158
Голяма част от цената на един диван не се вижда и е скрита под дамаската. От опит споделям. И точно тази невидима част определя удобството.
Факт Simple Smile, затова препоръчвам да се види и пипне на живо. Често се случва виждането и пробването да изчисти много колебания и неясноти.

# 159
Ами сядах на живо...Удобен е и това не мога да оспоря.
Ние пък виждаме плюсове в по-голямата страница, на която може да се облегне човек.
Ние често се събираме с хора и възможността за повече седящи места е супер. На лежанката е ясно, че който седи не му е много удобно :/ Иначе за рафтчетата също не ми пречат, а дори ми харесва да мога да оставя нещо за под ръка.
Опитвам се да разбера дали прекалявам с вглеждането във визията. Тези ръбове също са ми малко странни по възглавниците.
Но както казахте трябва да се стремя към едноцветен вариант и може би не е чак толкова зле.

# 160
Ако направите едноцветен дивана, повече би ми харесал.

# 161
След като на живо ви допада, удобен е и подробността с по-голямата страница ви е плюс, то е измислено Simple Smile Аз на едноцветния вариант не виждам да изпъкват толкова тези ръбове на възглавниците. Ако са в същия цвят като възглавницата или пък черни на тъмно-сива възглавница, диванът ще изглежда различно и за мен - много по-добре. Освежаваш с едни декоративни възглавнички в контрастен цвят, който ти се връзва с останалото и си готова Simple Smile

# 162
но на картинка не ми се вижда нещо много по-"класно" от нещата на Виденов или в Айко, а цената е двойна-тройна.
Не мисля че виденов може да се сравнява с айко, където има и по-висок клас неща.
Например за цената която falan1 пуска дивана нани, може да вземе примерно
https://aiko-bg.com/product-78553010033
По-високи и регулируеми подглавници са огромен плюс.

# 163
но на картинка не ми се вижда нещо много по-"класно" от нещата на Виденов или в Айко, а цената е двойна-тройна.
Не мисля че виденов може да се сравнява с айко, където има и по-висок клас неща.
Например за цената която falan1 пуска дивана нани, може да вземе примерно
https://aiko-bg.com/product-78553010033
По-високи и регулируеми подглавници са огромен плюс.
Във Виденов има също "по-висок клас". Диваните над 2.7-3К не са лоши. Като цяло не разбирам от класове - като потрябва нещо, се обикаля, гледа и пробва Simple Smile Като се хареса и пасне - се купува и никога не съм знаела в кой "клас" се пада. За сега уцелваме. Оставам с впечатление обаче, че въпросният диван вече е по-скоро избран, отколкото под въпрос и се търси как да изглежда по-добре.

# 164
Благодаря за съветите Simple Smile
Аз Виденов съм ги зачеркнала заради личен опит с качеството им, но някои от нещата на Айко ми допадат.
А относно покупката - понеже половинката само по този въпрос изказва мнение и предпочитания искам да му дам и на него участие в ремонта Grinning Все пак за едно нещо е взел отношение и не искам да го режа. Сигурно, ако се тръшна, ще стане на моето, ама сме двама обитатели.

Общи условия

Активация на акаунт