Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 926
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Правим отоплението/вентилацията в момента на апартамент от 400 кв. Прозорците ми са огромни (т.е. целите стени са в стъкло). Отоплителните тела са над прозорците, отказах тези отдолу, че събират много прах. Не харесвам и нещо на крачета заради прословутия прах, не искам и нещо да ми нарушава геометрията на стените. А с праха в София ще е убийственно.
Съвет, нямерете фирма, която да ви предложи различни решения

Подово?

# 271
При отоплително тяло на тавана не остава топлият въздух единствено горе, а на краката да е студено? Не е ли идеята, че като тръгва от ниското, долу, и се издига нагоре, се затопля постепенно цялото помещение?

Това, което разбрах от специалиста в къщи, че телата трябва да са разположени пред прозореца, за да се създаде т.нар. топлинна завеса ( той навлезе и по-дълбоко в обясненията, но аз изключих:) ). При нас телата са за топлене и охлаждане, а това вкопаното е само за топлене. При такова вкопаване трябват въздухопроводи навсякъде и поне веднъж годишно продухваха цялата систем (с такава бяхме в Канада). Що прах излизаше, а тогава нямахме ни животно. Накрая сложих филтри на всяка духалка, но тогава и пада КПД-то и пак имаше прах.

Несъмнено добро решение, но това е само за отопление. Ако сте в блок ви трябва много добра изолация, защото иначе ще топлите съседите. Ако е от продоници- създава магнитно поле, ако е с вода - проблем при теч ( махана на цялата настилка). Ако сте в къща, и не е обитаема зимата може да се окажете с пукнати тръби (пресен пример от къщата на кумовете ни тази зима)

# 272
При нас е вързано към парното, решетката се вдига и всичко се събира. Не съм забелязала повече прах с него, отколкото преди това.

# 273
От номинираните апартаменти най-много харесах "Пълна промяна в скандинавски дух", "Балансирана композиция" и "С цвят на абанос и мед". Има ли как да се разгледат повече снимки или да ги търся по сайта, когато са били публикувани?

Не знам. Попаднах случайно на публикацията. Пуснете линк, ако намерите повече снимки. "Пълна промяна в скандинавски дух" и на мен ми харесва, много е топло усещането. Бих искала да видя дали е холокухня.

# 274
На мен килима много ми харесва в “пълна промяна в скандинавски дух”, ако някой някъде го е мяркал, моля да сподели..
Другите интериори все имат по нещо, което не ми допада.
Донякъде “мъжкия” ми хареса.

# 275
  • Русе, България
Ето какво изкопчих като снимки за "Пълна промяна в скандинавски дух":
Скрит текст:

Явно кухнята е в отделно помещение. И ето линка направо: клик.
Edit: има и още!!!

# 276
Приятно е, спор няма, обаче като за скандинавско ми идва малко тъмно.

# 277
Аха, сивата стена не е много скандинавска. А пък оная, дето повтаря пода, съвсем. И за мен е излишна.

# 278
  • Пловдив
Има приятни неща в него,но името наистина не коренспондира с дизайна.Стилът е сериозно побългарен Simple Smile
Освен изброените неща по стените,тези двуцветни мебели и най-вече гардероба,няма да срещнете в никой сканди апартамент.

# 279
Къщата на Дарт Вейдър се продава.

Снимки от екстериора и интериора

https://www.har.com/homedetail/3201-university-blvd-houston-tx-77005/3015541

# 280

Прилича ми на магазин или обществена сграда. Няма грам уют Simple Smile

# 281
А и ергономията яко куца Thinking
Тези кресла очевидно са само декоративни, че до тях няма как да се стигне без да се потрошат краката... Гледах снимки от различни гледни точки - това не е нарисувано, цепнатина си е в която влиза стъпало Close

Да не говорим за недоизпипаните вуждащи се кабелни кутии в конструктивната релса/колона до стълбището...
И абсурдно непасващото с нищо "ръфане" по кухненските плотове и в едната баня.

# 282
И абсурдно непасващото с нищо "ръфане" по кухненските плотове и в едната баня.

Не мен пък това ръфане (очукване като на кремъчните инструменти на първобитните хора) много ме впечатли като техника. Досега не го бях срещала и ще върви с разни ретро груби мебели в такъв стил:

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 18:21 от Черна станция

# 283

Тази къща съм я виждала на живо. Да кажа, че и кварталът е убийствен.
Къщата, като гледам баните и пералното не е пипана отдавна, и не е по код. Така, че трябва и да се ремонтира.

# 284
Трябва ли телевизора да е центрирана на стената? Същото питане имам и за диван с гръб към кухнята /демек не е на стена/

Общи условия

Активация на акаунт