Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 942
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Тези цветни стени изглеждат страхотно, но как съчетавате и мебелите? Не става ли много сложна цялата задачка?

# 256
Тези цветни стени изглеждат страхотно, но как съчетавате и мебелите? Не става ли много сложна цялата задачка?

Не и ако са в една тоналност. Мострите на латексите са на едни картончета с много цветове, но обединени от обща основа (не знам как да го нарека). И когато избираш мебели дали стената е само в един от тези цветове, или в няколко, е все едно - който диван пасне на дюс стената, ще пасне и на многоцветната. Просто всичките няколко цвята да са от едно картонче.

# 257
Здравейте, виждам, че коментирате подови настилки.
На етап сме, точно тяхното избиране.
Първоначално исках в коридора гранитогрес. В холо-кухнята: пред кухненското гранитогрес, а останалата част ламинат.
 Но напоследък ми се върти в главата за коридора представа за някакъв тип "фаянсови" плочки, но се приеснявам от хлъзгане. Някак си предствям гланца, че ще отвори пространството. Той и коридова е широк е 117 см. и си мисля, че 120х60 ще стоят добре.
А за кухнята без това е вгидната малко заради едни тръби, та там може да налепим няккави плочки (под плотовете). Останала част ламинат. Има ли водоустойчим ламинат? Как ви се струва идеятя ми? Simple Smile

# 258
Първо, фаянсът е слаб и не е за под на антре. Второ, има и гланцови гранитогреси. И трето, такъв гланц в антрето хич не е добър, защото много се хлъзга с мокри подметки. Пък от сухи подметки му остават прашни отпечатъци.

# 259
Ако на някого му е интересно: Конкурс "Къща на годината" - категория "Апартаменти 2020"https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9830552

# 260
В един от интериорите има нещо като решетки/стилизирани греди на тавана, може би Додо ще може частично да визуализира нейното желание.

Иначе мен почти нищо не ме впечатли особено - въпреки различните имена на интериорите, доста еднотипни ми се сториха. Единствено таванското помещение във Виена леко разчупва шаблона и ми е по-близко като стил.

# 261
  • София
Определено не е моето. Но е хубаво. Сигурна съм, че на много хора би им допаднал подобен интериор.

# 262
  • DE
Имаше няколко приятни, но колко хора в Бг. имат такива просторни богаташки жилища Thinking

# 263
А, Дането много точно се е изразила - приятни са повечето интериори, по мое мнение. Но нищо особено впечатляващо, пак по мое мнение.

# 264
Имах консултация със специалист по отопление, защото ме беше осенила ''блестящата'' идея да изместя отоплителните тела в страни от прозорците та да е  като в онези снимки на жилища където не се налага хората да се отопляват и човекът ме разубеди. При нашия климат  поставянето на отоплителното тяло пред прозореца е с цел да се предотврати конденза - проблем , който в страните без зима не съществува. Новите технологии позволиха да имаме големи прозорци, но не всичко, което виждаме по снимки и списания е приложимо за нашия климат!
Natt*** , първата снимка направо ми спря дъха. Красота!

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 17:07 от mamamari

# 265
За сметка на това, новите технологии позволяват човек да си постави какви ли не отоплителни тела, разработени в страни със зима, които да са красиви, ниски и непречещи на големи прозорци

# 266
Безценни сте!
Ще потърся и друго мнение за отоплението.
 Много благодаря  на всички!

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 11:01 от mamamari

# 267
Има много и различни. Пускам в скрит, че да не излезе реклама
Скрит текст:
Такива радиатори се предлгат от Корадо, Термодизайн Тотал, Климатайм, БГ Терм... всяка фирма е представител на различен производител.. вградени в пода произвеждат и в БГ-фирмата се казва Фидокс. Ниските стоящи които постнах са на https://www.jaga.com/en/ но съм забравила кой ги представлява тук, мисля Тотал Терм..доста отдавна проучвах
Съвета ми е ако се насочвате към такива, да имате предвид че по-малката площ е свързана с по-малко топлоотдаване. Затова повечето разчитат не само на естествената конвекция, а имат добавени вентилатори, което не бива да ви стряска. Изключително безшумно е.

# 268
Правим отоплението/вентилацията в момента на апартамент от 400 кв. Прозорците ми са огромни (т.е. целите стени са в стъкло). Отоплителните тела са над прозорците, отказах тези отдолу, че събират много прах. Не харесвам и нещо на крачета заради прословутия прах, не искам и нещо да ми нарушава геометрията на стените. А с праха в София ще е убийственно.
Съвет, нямерете фирма, която да ви предложи различни решения

# 269
  • Русе, България
При отоплително тяло на тавана не остава топлият въздух единствено горе, а на краката да е студено? Не е ли идеята, че като тръгва от ниското, долу, и се издига нагоре, се затопля постепенно цялото помещение?

От номинираните апартаменти най-много харесах "Пълна промяна в скандинавски дух", "Балансирана композиция" и "С цвят на абанос и мед". Има ли как да се разгледат повече снимки или да ги търся по сайта, когато са били публикувани?

Общи условия

Активация на акаунт