Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 915
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Мандаринка, не се хаби, те хората са купили и монтирали корнизи, а ние си губим времето да им предлагаме варианти. Чудя се защо въобще задават въпроси, като предварително са си решили какво да сложат ?

# 316
  • DE
Тя жената май попита за пердета първоначално Thinking

# 317
Нат, не ми пречи да си амортизирам клавиатурата. Може на някой друг да му е полезно, две момичета са сметнали така.

Само 1 грешка пак съм направила - не е каскадна латинка (тя е за бордюри), а пълзяща или увивна, не знам как беше точно.

# 318
Ох, Мандаринка, тая година сях Латинка с цел засенчване на южна тераса, ама нищо не изникна Simple Smile!

# 319
Съжалявам, че така се е получило, Нат! Може да са били некачествени семенцата. Аз винаги слагах по двечки в дупчица, при това направо в градина и без поливане, разчитах само на майката природа. Но телефончетата са много прихватливи. И сами се отглеждат - в София почти цяло лято е мор и рядко вали. Слагах ги в началото на май, защото май знаеш как е - гръмотевици и порои. Покълваха си и нататък - никакви грижи цяло лято. Купувах си семенцата от Сортови семена, ама май при вас нямат физически магазини, само в София.
https://seme.bg/product/latinka-uvivna-gasta-miks

# 320
Всичко външно пази от жега пъти по-добре от всякакви вътрешни завеси, ако ще и блекаут да се. Това е, защото не допускат топлината изобщо да стигне до помещението, докато завесите спират лъчистата топлина, но не и конвекцията от затопленото пространство между стъклата и завесата.  Та идеята за външни капаци е супер. Особено с подвижните ламели, защото спират топлината, но все па влиза светлина.

Асмата също е супер решение. И нищо, че е бетон, трябва само да се изреже дупка 40х40 см в бетона и да се бодне там.

# 321
Само да обърна внимание, че щорите в Jysk имат макс дължина 170см, което не е достатъчно за врата или голям френски прозорец. В Икеа има римски щори с магнит - без въже, но не не ми се струват практични за ежедневно събиране нагоре. Вяка пръчка трябва да докосне следващата... в магазина при първия опит с една ръка, плата се защипа между две пръчки.. ако трябва да ги нагласям всеки ден, ще откача. Идеята с бамбуковите с подплата ми харесва, но не съм виждала такива. Харесвам и щори и капаци, но права е ЧС за това, че капаците са по-ефиксни. В топлите страни някои сгради са проектирани с фасади с капаци, за да стига възможно най-малко топлина до прозорците. Иначе ако е постоянно обитавано и полагането на грижи не е проблем, растителността ми е любим вариант.

# 322
Момичета, имаме коридор с дължина 4,10 и широчина 170. Бихте ли направили гардероб по цялата дължина? От една страна, ако не го направя остава място, кеото няма да се използва за нищо, от друга страна малко ме притеснява тази дължина.
П.п. Отделно имаме антре с портманто, така, че тук си остава само гардероб.

# 323
Ако нямам достатъчно място за багаж и дрехи - бих. Иначе може да се пораздвижи малко като не е само гардероб (като стена), а в края да свършва с нисък шкаф с плот и над него някаква картина.

# 324
Изобщо няма да се колебая да си направя 4 метра гардероб до тавана с ширина 60 см. - ще ми останат 1.10 м. за пътека - предостатъчно.

Може едната му част да е складово за тоалетна хартия, перилни препарати, моп и подобни, ако няма друго по-подходящо място в жилището.

# 325
Да, едната част ще св ползва точно за това, прахосмукачка, дъска за гладене, сгъваема стълбичка, такива неща.. Значи викате да правя смело😄

# 326
  • Sofia
Абсолютно смело, има много неща за съхранение 👍

# 327
Ние имаме гардероб с подобни размери и ММ обмисля да премести пералнята в едното крило.

# 328
Знам, че има доста такива теми и разглеждам мнения из форума, но някои са доста стари. Питането ми е дали имате препоръки за фирми за мебели по поръчка. 🤔 Благодаря Simple Smile

# 329
Приятелка прави  основен ремонт и поръчва кухненски мебели и остана доволна.Утре мога да я питам и да пиша на лични, но в София е майстора.

Общи условия

Активация на акаунт