Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 932
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Не ми харесва, твърде е шарено за моя вкус. Представям си като се накичат и мебели и като се обживее. Ще ме болят очите на влизане.
Но хора и вкусове-всякакви.

# 436
ДОДО, за белия интериор, който сме обсъждали, мисля, че е подходяща настилка, и ми харесва. За такъв бял интериор по-изчистените подове, според мен, са по-малко подходящи. Все пак хубаво е да има отнякъде известна "шарения" Simple Smile

# 437
Не мога да позная какво е. Залагам, че не е естествено, прекалено хомогенно е. Но дали е ламинат или винил не знам.

# 438
  • тук и там
На ламинат прилича. И за мен е малко шарено. Бях харесала подобен в Бг,още не сме го купили. На стената като мостра (в магазина) -изглежда супер,но сега като гледам този и  започнах да  се разколебавам,защото ние няма да сме с бели мебели и ще е трудно съчетаването.
Според мен,черната врата много добре се вързва с подовата настилка и белите стени. Може да се помисли и в тази посока за мебелите.

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 18:37 от Kaisia

# 439
  • София
Настилката е винил. Това е снимка на клиент. Но в сайтът, в който се предлага стои с една идея по-малко шарено. Ще ходя да го видя на живо как е. Искам да е шарено, но май с една идея по-малко. В сайтът е това

# 440
На голяма площ винаги изглежда по-шарено. Затова никога не се избира "шарения" по малка мостра.

# 441
И за моя вкус е доста шарено и кичозно, като се сложат мебели и текстил, може да стане доста претрупано.

# 442
  • София
Успях да се сдобия с 2 снимки на поставен винил от този, но на всякъде ми изглежда много различно.

Все едно няма нищо общо между трите...

# 443
винил или не-направен е на база естествен материал-чамово( !?) дюшеме, и то с много, много чепове..
не знам кой би искал да гледа в дома си,па макар и да е винилов аналог, образец на долно качество материал
освен това, уморява погледа,дори за малко на екрана

# 444
  • София
винил или не-направен е на база естествен материал-чамово( !?) дюшеме, и то с много, много чепове..
не знам кой би искал да гледа в дома си,па макар и да е винилов аналог, образец на долно качество материал
освен това, уморява погледа,дори за малко на екрана
Не мисля, че човек, който дори не разпознава материалите, трябва да ги коментира... Чамът не изглежда така. Това е кестен и е винтидж стил, за това е такъв...

# 445
ох,Додо, разсмя ме!
цвета може и да е кестен,ама не бие ни на качество,ни на естетика...
пък,колко разбирам аз, даже няма нужда да мериш
щом си гохаресала, защо идваш да питаш потребителките,че се и сърдиш!?

# 446
  • Варна
Има различен шперплат - за кофражи, за лодки, изработват седалки например.
За винил чама, много се смях. Толкова компетентно звучи. Мисля, че е добре съвети да се дават от хора с макар и аматьорски познания за материали и декори. Рустик си има почитатели, то иначе нямаше да произвеждат, не бива нещо което на нас не ни харесва да го обявяваме за грозно и неприемливо.

# 447
оф,така разбирате ,че чак четете избирателно
сега,като за големи разбирачи ,нека поясня- показаният винил няма как наподобява друго,освен чам
не защото не е винил,а защото толкова се е мъчил някой да го докара винтидж,че не е проверил как са сложени слоевете на дървесината

надявам се,най-после да е станало ясно какво имах предвид
а,който се интересува,ще потърси и източници

# 448
  • София
оф,така разбирате ,че чак четете избирателно
сега,като за големи разбирачи ,нека поясня- показаният винил няма как наподобява друго,освен чам
не защото не е винил,а защото толкова се е мъчил някой да го докара винтидж,че не е проверил как са сложени слоевете на дървесината

надявам се,най-после да е станало ясно какво имах предвид
а,който се интересува,ще потърси и източници
Само да ти кажа, че съм учила дървообработване няколко години. Също така няколко семестъра материалознание, а и съм дипломиран инженер дизайнер, пък ти ми обяснява какво е чам и кое е грозно 😁😜, чвор такъв 😆

# 449
А, аз имам чамово дюшеме, има си чворове достатъчно, но не е като показаното от Додо.
Аз не харесвам чворовете естетически, но това няма никакво отношение към Додо, важното е тя какво иска и харесва.
Все пак, ако трябва да изкажа мнение, на базата на интериорите, които е показвала и към които се стреми, аз бих потърсила една-две идеи по-хомогенен дизайн на пода. За цвета не смея да се изкажа, защото на моя монитор цветовете изглеждат различно от това, което момичетата споделят по повод снимки, пуснати в темата.

Вчера си доставих малко удоволствие, като минах през магазинчето на латексите Краун срещу Медицинска академия и забърсах няколко каталога и книжлета, за естетически кеф и вдъхновение.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 09:47 от man_darin_ka

Общи условия

Активация на акаунт