Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 658
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
момичета,
На Снимка е различно.
Прочетох ви и ето спонтанна снимка на нашия паркет. Вгледах се в него и някой би казал, че е шарен. А той е толкова еднообразен.

Здравейте, какъв е цвета на стените?

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 10:24 от jennifer_6631

# 496
Лилаво/ цикламената гама се връзва идеално със сиво. Синьото също, но ми идва някак малко студена комбинация.

# 497
jennifer,

Цветовете се виждат на снимката.
Не бих го нарекла капучино, но нещо близо
 Приличат си на живо.
Виждате различен цвят, защото камината е обмазана с мазилка. Цветът около камината е нещо като слонова кост с перлен оттенък .
Ако искате , ще кача още снимки. Има доста цветове и на някой може да му дойдат и вповечко. На нас си ни харесвс
В кухненската част са тези цветове от снимката, в холната е друг по- светъл цвят
Даже направихме комбинация с пердета и възглавници светъл тюркоаз

Бои и мазилки си купувам от Артеколор. Те пазят инфо за цветовете на всеки клиент.

# 498
Показвам докъде сме с банята. Забавихме се, че майстора беше болен и едва вчера почна лепенето на плочките.

Та да видите цветовете.

# 499
За моя аматьорски поглед изглежда, че доста добре се е справил с рязането на кръговете. Можете ли да ми обясните как се прави моля? Декоративните плочки, които си избрах са с неравности и при доставката установихме, че половината са натрошени в пакета. Сега ме притеснява дали няма да са по-чупливи от другите при рязането или по-скоро как ще се справи този, които ще ги лепи Simple Smile

# 500
За моя аматьорски поглед изглежда, че доста добре се е справил с рязането на кръговете. Можете ли да ми обясните как се прави моля? Декоративните плочки, които си избрах са с неравности и при доставката установихме, че половината са натрошени в пакета. Сега ме притеснява дали няма да са по-чупливи от другите при рязането или по-скоро как ще се справи този, които ще ги лепи Simple Smile
Нямам представа, аз нищо не разбирам и не мога да го обясня. А майстора е толкова серт, толкова странен, такъв чешит, че гледам да го избягвам, не си е работа с майстори да се занимаваш, сега са 3 ма в двора.
Честно ви казвам, заради него не излизам на двора, няма такова чудо. 😀Дано я направи свястно банята. Сега ме вика да ме пита лед осветлението на шкафа къде било стояло, отгоре или отдолу, и само ми философства. Че аз отде да знам, 3 ма майстори вътре в стаите са се събрали, мен питат😀

# 501
Monika, може да боядисате в бледи пастелни нюанси

или в бяло Simple Smile.

# 502
Сега ме вика да ме пита лед осветлението на шкафа къде било стояло, отгоре или отдолу, и само ми философства. Че аз отде да знам, 3 ма майстори вътре в стаите са се събрали, мен питат😀

Не си оценила колко е хубаво майсторът да пита, вместо сам да си решава по свой вкус и виждане и после да си скубеш косите какво е направил.

А кръгли отвори в плочки се дупчат с инструмент.

Виж ако се търсят сложни отвори вече се носят на водно рязане. Но имам предвид ако някой иска тук там по белите му плочки да има инкрустирани сини гълъбчета. Тогава носи сини и бели плочки във фирмата и те правят ето това:

https://www.engineering-review.bg/Files/statii/6Mashini_vodno_rqzane_(2).jpg

# 503
Благодаря. Аз смятам да ги дебна точно заради това - да нямат възможност да взимат решения сами. Да не направят дупчиците на меките връзки на квадрати, вместо на кръгове. Simple Smile

# 504
Вчера си доставих малко удоволствие, като минах през магазинчето на латексите Краун срещу Медицинска академия и забърсах няколко каталога и книжлета, за естетически кеф и вдъхновение.

Мандаринка, ако случайно сте обърнали внимание при разглеждане на каталозите - дали Краун имат някаква екологична/по-безвредна/ без ЛОС серия интериорни бои? Трудно ми е да се ориентирам в сайта им.

# 505
Всичките им латекси са с ниско съдържание на ЛОС (VOC). На всяка кутия си пише - имах една под ръка и току-що погледнах - на английски е Minimal VOC content 0% to 0,29%. This product contains maximum 2,9 g/l VOC. EU limit for this product (Cat. A/a) is 30 g/l (2010)). Почти не мирише при боядисване.

Имат специална серия Breatheasy (certified asthma and allergy friendly).

# 506
Търся идея за легло, което да е на пода или по-точно на ниска платформа. Как може да се "издигне" такава?

# 507
Върху палети

# 508
Легло японски тип, направи си сам:
https://napravisam.net/?p=28017

# 509
Винаги съм се чудела как се чисти това палетно легло. Отдолу ще е кошмарно.

Общи условия

Активация на акаунт