Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 579
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Това питах и аз. Тъпо решение, чак се чудя как го е измислим, ако бях там щях да забраня да го слагат там, не знам защо не са го помислили, много ме хванта яд. С оглед на всичките си претенции, цялото изпипване, двете седмици работа за тия квадрати и накрая да го изтипоса там, не знам, много ме дразни и мен и направо се шокирах като го видях. Тяхна работа, както искат, ако искат да го местят, ако искат да го оставят, аз няма да живея там.
Исках да покажа как сме я направили за тези, които им е интересно или им предстои да правят мини баня.

# 646
Ами то няма къде другаде да се сложи. Ако го сложиш отдясно на седящия и отпред, ще се мокри от душа. Отляво на седящия пак няма място, заради мивката.
Седейки с леко извъртане в кръста, може да се стигне до тоалетната хартия. Сега стои симетрично с течния сапун, харесва ми.

# 647
Нямах големи надежди за тази мини баня, но учудващо се е получило приятно.
За тоалетната хартия факт, че няма много опции за поставяне.
Аз бих поставила мивчицата по дългата страна, на същото място- със смесител към ъгъла. Така щеше да е малко по-свободно при тоалетната. Но вече е свършен факт!
Да е здрава бабата по-дълго и да може да си я ползва без да се налага чужда помощ, това е важното!

# 648
Добре е на картинка, на практика ще е кошмар за ползване. Мивката под шкафа също няма как да си изплакнеш лицето, а май се спомена че ще е баня за възрастен човек. Ъглова мивка би било по-удобно, хем ще има и място за тоалетната хартия. То и сега хартията може да се премести отпред на шкафа или да се сложи стойка на пода, а душът може да се обиколи със завеса за да не мокри всичко. Четката също ми се струва неудобна за ползване в този тесен процеп, като се вади-прибира все ще обършеш наоколо нещо с нея, а капакът на кошчето всеки път ще хлопва в шкафа над него. Не го казвам като критика на собствениците, а като коментар за дизайна който има и практическа страна, не е само за снимка.

# 649
  • Русе, България
В малката баня харесах съчетанието на плочки, ненатрапчиви са и носят на капки. Кошчето и четката си пасват също цветово. Предвид, че са подвижни, винаги могат да се преместят на по-удобно място за ползващия ги. Аз бих избрала вероятно друга мивка, малко по-голяма поне, както и друг горен шкаф. Но съм наясно, че всичко извън стандартното гони космически цени, а и предвид цялото предназначение, тези също стават.
Не виждам само държач за кърпа, може би трябва да помислите за подходяща закачалка.

# 650
Завеса не бих си сложила ама точно никога - по-добре да оливам всички стени с вода, но да не ми се лепи студена лепкава мушама на д-то.

Аз не виждам никакви кошмари, напротив - в ширина метър или метър и малко, с наличния прозорец и врата, много добре се е получило. И да добавя аз какво виждам като удобство за по-възрастен човек - душът е близо до тоалетната, т.е. можеш да седнеш на тоалетната и да се поливаш. И ако на някой това му се вижда странно, то е защото е достатъчно млад. Но пък аз знам, че възрастните не могат да стоят дълго прави, имат проблем с кръвното, със залитане и т.н. и винаги биха предпочели да приседнат, докато се къпят, дори да не е през цялото време.   

Има закачалки със силиконче, лепват се на вратата или на плочка, или дори на шкафа под мивката. Е, някои се отлепват и не държат добре, ама пък са евтини, като купиш няколко, все 1-2 ще са добри.

# 651
Добре е станала банята. Но е имало място и за малко по-нормална мивка. На тези тесните, като се миеш и си оливаш краката. Още повече с този нисък смесител - за миене на лице, зъби, за пране на нещо дребно, ще е много неудобно.

# 652
Aбсолютно нормално си измиваме ръце и лице. По друг начин нямаше как да стане, това е най-добрия възможен вариант. Мислихме го всякак.
Не виждам смисъл в това да се коментира кой какво би направил иначе, банята е вече факт и на нас така ни харесва.
За тези размери даже стана повече от добре и функционална.
Нямаше как просто да стане иначе.
Има закачалка за кърпа купихме, ама къде е и дали е сложена още не знам.
По мини мивка не бях виждала, но нямаше възможност за друга, заради пространството. Много трудно намерихме всичко, много нестандартна е като размери. Само завеса липсва там.
Не бихме сложили в никакъв случай.
В банята няма да перем камо ли в мивката. То е невъзможно, а и не е нужно. Има закачалки за кърпи и хавлии, на вратата ще са, сега се сетих.

# 653
Не виждам смисъл в това да се коментира кой какво би направил иначе, банята е вече факт и на нас така ни харесва.
Защо? На мен точно това ми е много по- интересно и полезно. Има онагледен проект и евентуални нови идеи и дискусии биха ми били в пъти по- полезни, ако аз си търся идеи за ремонт на банята. Честита да е на баба ти и да си я ползва дълги години.

# 654
Чудя се дали ще си отива пердета на прозорци, а ъгловата тераса до тях да е с римска щора. Няма как и на прозорците, че корнизът за щорите ще препречва вратата. А на вратата няма как перде, че ще пречи да се отваря, а нея често я ползваме.

# 655
По темата с пердета и аз да пиша.. За мен в случая най-добре би било на прозореца перде, а на терасата нищо. Сега сме така. В новия апартамент обаче не уточнихме, и ми е сложил гипсов корниз, за да скрие релсите за перде, но е сложил и на вратата, съответно трябва да сложа и там перде. Ще има в стаята перде и завеси, някой слагал ли ги е по този начин Г-образно на прозорец и врата? Сякаш бях гледала някъде подобни снимки, но нямам спомен къде.

# 656
Виждали ли сте някъде подобен стол?

# 657
Конзолни столове с толкова ниска облегалка, надали ще намериш готови, но може да се провери някой от производителите дали няма да направи Simple Smile
провери при тези за нещо подходящо
https://www.theproject.bg/%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D … %82%D0%BE%D0%BB~9

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 15:40 от peneva_a

# 658
при мен няма как да има корниз, заради отварянето. дали ще стои зле римска щора и перде... някой ако има опит/снимка.

# 659
Има релсови корнизи, които вървят по тавана. При тях има и ъглови елементи. Имам такава стая - с прозорци на едната стена и балконска врата - на другата. Там е с пердета и такъв корниз с ъгъл. Не ми е любимо, но го "наследих" от предишните живущи и си остана. Ясно е, че когато се ползва балконската врата, трябва да се дърпа пердето, за да не пречи на отварянето. Самият корниз не пречи - все пак вратата не е до тавана.

Общи условия

Активация на акаунт