Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 590
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Аз бих махнала всички етажерки от стената. Боядисвам стените в бяло, дограмата също, може една стена в синьо или друг цвят, който се харесва от обитателите и в същият цвят боядисвам и шкафовете под мивката. Купувам един такъв шкаф от ИКЕА, или https://videnov.bg/shkaf-notelo от Виденов или друг бюджетен вариант и подреждам всичко в него. Има щори за 5-6 лв от ИКЕА, има и евтини пердета по 20-30 лв.

# 631
Още един съвет, лично изпробван
Отцедникът за чиниите можете да го закачите за стената на такива кукички, има ги във всяка железария, само ви трябва мъж с бормашина, 2 дюбелчета и 2 кукички.

Точно в ъгълчето между 4 плочки се пробива дупка или точно над плочките - така отцедникът виси и не заема място на плота до мивката. Естествено, трябва да се слага тавичка под него за водата, но не е такава драма.

# 632
Дайте идея за съчетаване на акцентна стена, която ще е в тъмно сиво с останалите стени. Кухнята и тя ще е сиво, с дърво и евентуално бяло. Тв мебелите ще са евентуално бяло с дърво.
Иска ми се нещо като светло лате или беж, кремаво, но не мога да си го представя такава кухня
тук сякаш си отиват, но има разстояние между тях.

Едит: сякаш отпада ивета за по-светло сиво за останалите стени, защото антрето и то ще е с два нюанса на сивото. (Та да не стане прекалено сиво)

# 633
Акцентните стени с друг цвят боя вече отминават като тенденция. Акцентите, доколкото ги има, по-скоро са с други материали - облицовка, ламперия, тапет и т.н.

# 634
Но пък боята, за разлика от ламперията, облицовката и тапета, можеш лесно да я махнеш или промениш. Сваляне на тапет и ламперия и къртене на облицовка са свързани с майстори, пари, време и много мърсотия.

# 635
Е, ако ще си говорим за по-лесно махане, има още много лесни варианти, които са демоде .... Няма пълно щастие.

# 636
На мен все още ми харесват и то тапетни акентни стени. И грам не ми пречи, че им отминава модата.

# 637
Показвам мини банята.
Най-накрая е готова. Мисля, че се получи доста добре, на мен много ми харесва.
Заслужаваше си досадния майстор.
Остана само плафона да се сложи, но чакаме майсторите с токовете. Единствено се чудя защо по дяволоте е сложил там поставката за хартията, но ни се обясни, че от другата страна имало тръби и не можело да се сложи там, та се примирихме.
Мъничка е, но да си взвмеш душ е идеална и да я ползваме докато сме на двора също. Даже лятото ще къпя там и детето. Да не изкачвам сто етажа.
Всичко ми харесва, и тавана много добре е направил.
Моля да не ме цитирате.

Тези дни ще я изпробвам.
И цветовете ми харесват много как се съчетаха. Синия сапун ми нарушава цветовата композиция😀ама мама такъв е сложила.

# 638
Хубава е, ама се чудя мъжът ти как сяда на тази тоалетна - стената е толкова близо, че рамото на плещест мъж ще опира.

# 639
Направо клаустрофобия ме хвана от теснотията, но пък добре е станала.

# 640
Хубава е, ама се чудя мъжът ти как сяда на тази тоалетна - стената е толкова близо, че рамото на плещест мъж ще опира.

Моя е от фиданките, рамена плещещи няма😀а баща ми даже тества сто пъти преди това, тъй че става. А и проблем няма, защото не е основна баня, има още 3.

# 641
Чудесна е станала банята, с кеф да си я ползвате!
Малка та малка - ами толкова е, няма как да се увеличи! Колко я въртяхме и превъртахме с идеи, голяма мъка беше, но резултатът е перфектен. Още тогава беше ясно, че е спомагателна баня в къща, че ще се ползва от възрастните, че те са си казали исканията откъм разположение. И това е важното - за ползващите да е удобна.

# 642
Тя глвано баба ми ще си я ползва, защото етажа се прави за нея, тя няма да може в бъдеще да качва толкова стъпала.
И сега й е трудно вече. Целия етаж е спомагателен и се прави за резерва, за някога си😊 но почваме една по една и другите стаи, та ще съм тук за идейки.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 10:02 от Snow_White5

# 643
Супер е, много ми харесва как сте оползотворили пространството.

# 644
А тоалетната хартия в гръб, как ще се достигне?

Общи условия

Активация на акаунт