Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 606
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! Може ли да препоръчате магазин за пердета/платове /примерно да предлагат услуга ушиване/ в София или Пловдив на разумни цени с качествени платове? Много благодаря Simple Smile

# 616
Здравейте! Може ли да препоръчате магазин за пердета/платове /примерно да предлагат услуга ушиване/ в София или Пловдив на разумни цени с качествени платове? Много благодаря Simple Smile
Домко много съм доволна!

# 617
Здравейте. Чета ви редовно и дойде моят ред да помоля за съвет.
Искам да боядисам стените и шкафа, но незнам с каква боя и цвят. Искам да ми стане приятно.
Нямам големи възможности.
Моля за идеи.
Мария.  

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 19:56 от Hristo Mihailov 643569

# 618
Здравейте, група! Какво ви е мнението за паркет в коридор? Говорим за по-висок клас като АС5. Всички казват, че са издържливи, но моля някой с лични впечатления да сподели Simple Smile

# 619
Искам да боядисам стените и шкафа, но незнам с каква боя и цвят. Искам да ми стане приятно.
За да стане приятно ще трябва не само да се боядиса, но и да се подреди, струва ми се че на етажерката има неща които не са кухненски. Може и да  ползвате декоративни кошнички където да съберете тези неща или да скриете рафтовете зад перденце.
Скрит текст:
Понеже плочките са ви в син отенък, може би е добре да продължите с отсенките на синьо.
Тъмен вариянт за шкафовете
Скрит текст:
Може светлосини шкафове и кремави стени или кремави шкафове със сини стени.
Скрит текст:

Друг вариянт е бели шкафове и бледожълти стени
Скрит текст:
Или всичко в един отенък, май се виждат едни перденца с червено по тях, може би ще паснат и те там
Скрит текст:
Може да сложите едни декоративни перденца в някой от използваните цветове, а ако етажерката ще остане същата на стената може също да й се сложат декоративни кантове от плат на рафтовете, в най-добрия случай ще е от същия плат като пердетата. На вратата може да сложите такава форма перде
Скрит текст:
А на прозореца пердето да се прихване настрани за да се получи такава форма
Скрит текст:

# 620
За да стане приятно ще трябва не само да се боядиса, но и да се подреди, струва ми се че на етажерката има неща които не са кухненски. Може и да  ползвате декоративни кошнички където да съберете тези неща или да скриете рафтовете зад перденце.
Скрит текст:
Понеже плочките са ви в син отенък, може би е добре да продължите с отсенките на синьо.
Тъмен вариянт за шкафовете
Скрит текст:
Може светлосини шкафове и кремави стени или кремави шкафове със сини стени.
Скрит текст:

Друг вариянт е бели шкафове и бледожълти стени
Скрит текст:
Или всичко в един отенък, май се виждат едни перденца с червено по тях, може би ще паснат и те там
Скрит текст:
Може да сложите едни декоративни перденца в някой от използваните цветове, а ако етажерката ще остане същата на стената може също да й се сложат декоративни кантове от плат на рафтовете, в най-добрия случай ще е от същия плат като пердетата. На вратата може да сложите такава форма перде
Скрит текст:
А на прозореца пердето да се прихване настрани за да се получи такава форма
Скрит текст:
Много благодаря за прекрасните съвети. Ще ги следвам и ще видим какво ще стане😊

# 621
Христо, стените в сиво, шкафа - в бяло или тъмносиньо! Модерни цветове са, в мъжката гама и в тях ретро кухнята ти ще придобие актуален винтидж вид. Етажерката също я боядисай в цвета на шкафа и я премести, да не е така центрирана над мивката, може би вляво от мивката или на съседната лява стена ще е по-добре.

Има понятия като мъжки и дамски интериор. Идеите на Ефибуш за перденца с панделки, декоративни кантове от плат по етажерката, декоративни кошнички, жълти или бебешко сини стени и т.н. ще докарат силно гейски уклон на интериора. Или поне аз доста бих се стреснала, ако отида на гости на мъж и видя, че у тях си е наредил по етажерките каренца от плата на пердето.

Боядисай стените, боядисай шкафовете, почисти и прибери всякакви видими натурии и със сигурност домът ти ще стане много приятен. Ако покажеш още снимки на стаята, може да получиш и други, по-конкретни идеи.

# 622
  • DE
Над мивката вместо тази лека и не много практична етажерка можеш да си направите етажерки от водопроводни тръби. Зависи колко сте сръчен, напишете в търсачката да добиете представа, бих показала, но ми е трудно навигирането от таблета.

# 623
Аз останах с впечатление, че ни пише Мария.
Дори само с уеднаквяване на шкафа и шарените плочки, ще се освежи доста. Майка ми по този начин си освежи бюджетно кухнятя, облепена с някакви шарени ретро плочки.

# 624
Не знам дали правилно съм се ориентирала по снимките, но кухнята ми прилича на панелно жилище на последен етаж с външен (стърчащ) балкон. Казвам това не за да критикувам, а защото смятам, че можете да се обзаведете с евтини готови модулни  кухненски шкафове, за начало над мивката. Вижте в нет-а Виденов и Ирим. Имат бели, имат със светъл дървесен декор, имат в сиво. И трите варианта са сравнително неутрални, така че ще "понесат" различни цветове на стените.  1-2 горни шкафа с врати (или преобладаващо с врати) над мивката ще скрият доста от накачулените сега неща по откритите етажерки. Това че са модулни със стандартни размери позволява за начало да сложите 1-2 шкафа, а по-късно да купите и сложите още - все ще са еднаква серия с еднакъв цвят, няма да има шарения. Като мъж ще можете да се справите с помощ от приятели/колеги със закачането на шкафовете в панела. Възможно е стената с мивката да не е панел (предполагам зад нея е баня), а гипсови блокчета и дупченето да е по-лесно.

И на мен плочките на мивката ми се видяха като много бледо синкаво. Но като по-мъжки интериор бих предложила сиво или бледо/пастелно зелено (резедаво) за стените, а съществуващите шкафове (челата им) да ги боядисате в същата гама (сиво/пастелно зелено), но в по-наситен цвят. Челата на долните шкафове можете да ги боядисате с акрилна боя, като първо сложите грунд (Бороконтакт или друга марка грунд) за сцепление. В темата за реновиране на стари мебели аз и други потребители имаме положително мнение за една марка акрилна боя, която тонират в различни цветове, можете да надникнете и в тази тема.  Балконският прозорец и врата бих пребоядисала в мръсно бяло или бих сменила при първа възможност с ПВЦ. Има и по-евтини ПВЦ дограми, неотваряем прозорец и балконска врата като "стандартен" пакет. Не само ще стане по-красиво, но и много по-добре ще изолира. Не се вижда вратата на кухнята, но ако и тя е боядисана в същия цвят като балконската, бих пребоядисала и нея с акрилна боя в мръсно бяло (не искрящо бяло), заедно с касата.   

При боядисването на стените бих купила качествен латекс от рода на Дулукс или Вито примерно, практически излиза колкото най-евтините на пръв поглед латекси, но изисква само 2 ръце боядисване макс и след това може лесно да се бърше/мие.

За съчетанието на цветовете можете да получите съвет и от продавачите в секцията за бои в строителните хипермаркети, имат картончета с цветовете и ще могат да ви ги наложат едно до друго, за да добиете представа.

Перденцата бих сменила веднага. В магазините за пердета предлагат и ушиване, избирате си някакъв по-неутрален цвят, без много цветя/фигури и то цветни по него.

# 625
Човека казва, че няма възможности. Пердета може да намери и по секънд-хенд магазини, ще му легнат много по-евтино от които и да било нови.
За горен ред шкафове съм ЗА-често в олх се подаряват разни. Трябва да се следи. Аз съм за тъмносиня боя за шкафовете и нещо бледо за стената-може би като цвета на плочката.
Ако обаче господина не харесва цвета на плочката-има стикери за плочки, с които може да ги облепи и освежи.
https://stickerix.com/madrid-rustico

# 626
О, аз тъмносиньо бих предложила от раз, ама не се харесва често, затова заложих на по-харесваното зелено/резедаво.

Да, перденца може и от магазин-втора употреба. Едно изпиране и са готови. За няколко левчета.

# 627
Жена съм,😊 Просто като влязох от телефона в сайта и се получи така, че ми излезе името на баща ми от фейсбук и няма оправия.
Ще боядисам стените, както казвате в по-светъл цвят, а шкафове те по тъмни, но рамката на прозореца и вратата в какъв цвят да ги направя?
И коя марка боя са купувам?

# 628
Кухнята е малка, моят съвет е дограмата и вратата да се боядисат бели или мръсно бели. Заради светло синкавия цвят на плочките аз бих сложила светлосиви стени, а шкафовете - бели или бели горни и тъмносиви (по-тъмни от стените) долни. Или венге долни (видях, че единият ти плот е тъмен). Ако нямаш познат, който да ти ги монтира, бих се ориентирала към Виденов или друга евтина марка, които предлагат и монтаж.

Помещението е малко, продукти, съдове и др. неща, плюс шкафове и мебели са в различни цветове и ще стане много шарено и натоварващо. Имаш дървени мебели други, имаш теракот/линолеум (балатум) в топло кафяво, затова предлагам стените и шкафовете да са по-неутрални/студени.

За боядисване на вратата и дограмата и съществуващите долни шкафове (включително челата на двете чекмеджета) - акрилна боя Аквавит Еко, преди това се маже с грунд (може грунд на марката за боя, може Бороконтакт или друга, не е скъпо - 10-ина лева за шише от литър, а се разрежда с вода и ще остане доста).  Боядисва се с велурено мече и по-малка четка там, където с мечето не става. На шкафовете и чекмеджетата боядисваш само вратата, както и отпред на чекмеджетата (едното е бяло, другото е дървесно). Боядисването е лесно, дори и дете би се справило, само трябва търпение - да се грундира, да се изчака 1 ден да изсъхне, да се боядиса на 2 ръце с изчакване на 1 ден между тях.

Перде - както казаха, и от магазин втора ръка можеш да си намериш подходящо, нещо бяло/мръсно бяло/светло, без много шарки. Ако пък пече силно слънцето (както подозирам), в магазини като Икея, Юск и строителните хипермаркети, има готови щори роло, които можеш да сложиш на дървената дограма. И хич не са скъпи. Тънкото перде ще бъде за красота само.

# 629
рамката на прозореца и вратата в какъв цвят да ги направя?
За малко помещение особено ако ще има много вещи оставени на видно място е най-добре да оставите рамките бели, иначе много лесно почва да изглежда претрупано.

Общи условия

Активация на акаунт