Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 924
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Моят диван ще е с гръб към масата

# 286
В много случаи центриране на телевизора и дивана може да не е приемливо от гледна точка на разполагането на всичко останало и определяне на "пътеките" за движение.

Ако правилно си спомням, при Вас помещението не беше правоъгълник, а имаше чупка с по-широка холна част. Центрирането ще е спрямо едната част (може и да бъркам за формата, защото много варианти обсъждахме Simple Smile )

# 287
  • София
Аз планирам диван, който няма да е залепена за стена и телевизор, който няма да е центриран. Дразни ни идеята, но не мога да го измисля по друг начин и накрая ще остане така. Мисля, че не е драматично, но аз съм Монк за симетрията.

# 288
Да ти е удобно (да гледаш ТВ например) е много по-важно от някаква си симетрия.

# 289
Искаме диван възможно най-голям на Г. И за да го получим, ще трябва да запушим едната врата към терасата. Което, мисля че няма да е драма. От там идва и не центрирания диван.

# 290
Трябва ли телевизора да е центрирана на стената? Същото питане имам и за диван с гръб към кухнята /демек не е на стена/
Телевизор може и да е в ъгъл, а диванът разположен така че да се гледа удобно, симетрия може да се получи всякак, и диван-телевизор-маса може да се оформи като една симетрична единица, въпреки че няма симетрия спрямо стените, ако това имаш предвид.

# 291
Здравейте! Може ли да дадете идеи какви завеси да сложа на тази голяма кухня с хубав изглед, така че да не го скривам постоянно, но пък да имам възможност за пазене от  слънцето в горещините. През лятото става жега точно заради многото прозорци.Помещението преди е било гараж.Има два малки прозореца и един голям + врата към двора.Стените са светлозелени, мебелите- в кафявата гама, пода е със светлосиви плочки.

# 292
Сложи си навеси от външната страна познати под името Тенти.

https://www.google.com/search?q=%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8&a … =630&biw=1333

# 293
Аз ви предлагам да си поръчате конструкция за асма и в зависимост от вкуса ви да пуснете да се покатери глициния (бяла, червена или лилава потърсете снимки)  или да си изберете някакъв сорт лоза, която освен зеленина ще ви напълни бурето или ще подсигури огромно количество десертно грозде.
 При мен по оградата  вместо зелен плет съм пуснала от едната страна къпина без бодли, която го е заела целия, но плодът няма изяждане. От другата страна имам релевантни малини, които на есен се орязват до земята и не загрозяват, но от средата на юли до сняг -ноември се берат малини без никакви грижи.
По самият ръб на двете пътеки предлагам ягоди , но от сорт целогодишни, които веднага след като бъдат обрани отново цъфтят и пак раждат...пак до сняг и всичко био.
Получавате и сянка , и гледка, и плод, който няма изяждане, а вкуса няма нищо общо с онзи от магазина без никакви грижи.
Мога да препоръчам и конкретни сортове.

# 294
Моря за мнение какъв килим и пердета биха си отивали за детска стая. харесах този фототапет, мебелите са бели. И до там🤷♀ И за стените не е решен цвета, незнам да не стане прекалено розово🙄

# 295
Аз препоръчвам тента - хем ще пази от слънцето, от дъждец, от погледите на съседите отгоре.
Доколкото си спомням случая (дано не бъркам), става дума за партерен апартамент в центъра на София, не за едно- или двуфамилна къща. Което ограничава възможностите за аранжиране на двора по собствено усмотрение.

Уистерия (глициния) бях купила преди много години за засаждане по ограда в двор на многофамилна къща. Но после прочетох в нет-а, че уистерията е доста хищно растение - корените имат склонност да пълзят и навлизат в тръбите на канализацията, което е голям проблем. И се отказах - дадох я на познат с къща във Витошката яка, но и той се отказа поради посочената причина.

# 296
Много е приятен тапетът! Ако не Ви се рискува с друг цвят, и бели стени ще са добре, пък пердета може в бледо розово.

Severnosianie, в нас се пазим с платнени щори от едно западно слънце. При Вас може и нещо отвън да се измисли само за лятото. Намирам идеята за асмата за най-добра.
Скрит текст:

# 297
Съсед има глициния по оградата , което е на около 10 м от стената на къщата му от  близо 20 г .Не се е оплаквал, а изглежда приказно и за това го предложих. Който мине от там спира и забравя да си тръгне.
Лично имам много лош опит с орех на повече от 15 м. от къща. Всичко, каквото сте го описали, че и отгоре докато не го махнахме, но и за самото махане куп разрешителни и специалист за самото премахване. Голяма беля се оказа.
 Сянката от зеленина е съвсем различна- прохладна, а листата пречистват въздуха и улавят прахоляка .

# 298
Аз не споря, че зеленинка е много приятно. Но опитът ми сочи, че в двор на кооперация трябва да се съобразяваш и с останалите съседи. И все ще се намери някой несъгласен. Освен това тентата може да се пуска и вдига, т.е. когато няма слънце, можеш да я прибереш, за да не ти затъмнява. А астмата не можеш да я прибереш. Да не говорим, че тя също е пълзящо растение, ако плъзне по фасадата, няма да е добре.

Тентата ще пази и от тупане на одеяла, покривки и т.н. Поне да не са ти пред вратата или да ти ги изтупат на главата.

# 299
Права сте!
Снимката ме подведе, че е двор.

Общи условия

Активация на акаунт