Гримиране - идеи и техники. Тема № 83

• 55 561
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ти мила!
Беше вариация на барбенското розово, но с черно. И от ФДТ нищо не остана, влагата в Италия вече е риъл!
Да си вземеш подходящи продукти, аз днес не уцелих.
Но пък имах наистина весело парти.
Добре се е получило, класика! А умората от купонясване е хубава, само такава да те настига Simple Smile

Какво предлагаш като влагоустойчиво?

# 136
  • Варна
Здравейте, до сега не съм използвала основа за грим. Може ли да ми препоръчате някоя. Кожата ми е смесена, чувствителна. Също загледах серумите. Дали е подходящо вместо база да се използва серум. Също препоръчайте по възможност по бюджетен.

# 137
Аз данапомня на МамаnaMiro, че чакам отзив за палитрата Friends на Revolution. ☺

# 138
Здравейте, до сега не съм използвала основа за грим. Може ли да ми препоръчате някоя. Кожата ми е смесена, чувствителна. Също загледах серумите. Дали е подходящо вместо база да се използва серум. Също препоръчайте по възможност по бюджетен.
Основа за грим буквално е нещо, което да подготви кожата за грим. С каква цел ще се използва основата (озаряване, неравности, пори, матиране)? Какво слагаш под ФДТ по принцип?

Всички, благодаря ви за прекрасните пожелания! Бъдете здрави и щастливи!

Агент, поне при мен влагата тук прецаква яко ФДТна- буквално ми го вдига на повърхността на кожата, почти никога не изглежда гладък с неподходящи продукти. Според мен, когато е топло и влажно, нещо много матово не изглежда добре- не стои естествено да си мега матирана и напудрена в нещо, наподобяващо сауна. Сочно също не върви, да не говорим, че не държи. Сатен и дълготрайност му е майката според мен, аз отново извадих пудрта на МУФЕ, all hours/Stay Naked/Teint Idole, ама смесени с течен озарител и MAC face and body за по- full beat или дълги дни, а за по-ежедневни- Fenty Eaze Drop, MUFE waterweight, CC кремове с малко пудра. Гадното е, че всички при мен изискват игра с озарители, бази и смесване, за да не изглеждам хем потна, хем на 155. Абе, вземи си МУФЕто.

# 139
  • Варна
До сега по ФДТ не слагам нищо.Понякога ежедневен крем. Кожата по бузите ми е суха и ФДТ не изглежда добре.Чудесно ще е заглади неравности.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 18:53 от bubanka

# 140
Не ти трябва праймър. Трябва ти грижа под грима.
Няма как да сложиш ФДТ на гола кожа и да изглежда добре. Добре почистена кожа, ексфолиране според нуждата на кожата, серум, крем, каквото друго ти душа иска- есенции, тонери и т.н, идват доста преди праймър. Според мен праймър изобщо може да не ти трябва, но грижата и рутината за кожата са абсолютно задължителни за добре изглеждащ грим.

# 141
Получих имейл, че пристига Subliminal на Пат. 🥳 Утре ще съм в синьо.

Аз праймър отдавна не ползвам, освен понякога в студено време този на Боби Браун, но него го харесвам много като грижа и наистина ми предпазва кожата от студа. И основа за сенки се сещам веднъж месечно да сложа, като днес например и гримът ми не се получи добре. Направо си стана на петна с 24 часовата на МАС. Явно съм отработила техника без база.

# 142
  • Варна
Благодаря за изчерпателния отговор.Полагам грижи за лицето,почистване, ексфолиране.Ще се вземе серум. Крем не мисля, че има смисъл, защото често използвам ББ крем, или тониращ крем.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 18:53 от bubanka

# 143
Момичета, помощ! Преди време бяхте ме определили като зима и следвах съветите как да си подбера цветово грима, обаче с ружа удрям на камък. Не мога да си нацеля цвят, с който да не приличам на матрьошка, или на препечена филия. Или са ми твърде розови, или твърде оранжеви и вече в чудо се виждам към какъв цвят да се насоча.

# 144
Аз си обичам и ползвам ужасно голямо количество "грижа', но си ползвам и бази под грим. Сега се затопля, та слагам по-матиращи праймъри по Т-зоната. Обичам да ползвам и коригиращи цвета бази Всичко зависи от това какъв проблем се "бори" и дали има такъв изобщо. Най-лесно се избира като се купи праймър от бранда на най-носения ФДТ.

Ния, мислех за МУФЕ-то, за ББ-та на ББ (те са по-матиращи и лесни за преподновяване) и за Bare Minerals - класиката. Да/не? По нашеnско на такова време му викаме "muggy" и се местим от един климатик на друг без да си показваме носовете навън!

Стрино...

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 17:31 от Agent Provocateur

# 145
  • Варна
Имам още един въпрос за лилаво/червена коса какви цветове червила ползвате. Пропоръчайте конкретна марка/цвят по възможност мат. Светла кожа на лицето.

# 146
Агент, да, да и още веднъж да!
Бих взела и някой от новите ти силно покривни, неестествени находки плюс блайндинг хайлайт за Ферагосто примерно. Ще сте тук в празничен месец, глам ще има Simple Smile

# 147
  • в 1001-та нощ
Момичета, помощ! Преди време бяхте ме определили като зима и следвах съветите как да си подбера цветово грима, обаче с ружа удрям на камък. Не мога да си нацеля цвят, с който да не приличам на матрьошка, или на препечена филия. Или са ми твърде розови, или твърде оранжеви и вече в чудо се виждам към какъв цвят да се насоча.

Избери по-пепелен цвят, а не ярък, и като го нанасяш - с четката взимай много леко. След това нанасяй с леки докосвания - буквално близвай леко по кожата с върха на четката - без натискане и търкане, за да градираш цвета до нужната плътност.

# 148
stella, извинявам се- не разбрах за ББ кремовете. Затова питах какво ползваш под ФДТ. Значи ползваш bb/cc крем под ФДТ? В зависимост от тонирания крем, може определено да послужи за основа за ФДТ отгоре. Но ако кожата на бузите ти е суха, само серум няма да помогне. Като цяло серумът е частта от грижата, която съдържа активните съставки, които трябва да помогнат с това, което търсиш, например хидратация, а кремът отгоре запечатва това. Гримът отгоре се нанася по-лесно и стои по-добре. Иначе любимият ми праймър за сухи участъци е smashbox primerizer. Сефора обаче има по-бюджетна опция от тяхната колекция, която има читави съставки (с изключение на омразния ми феноксиетанол) и работи добре.

# 149
Иначе любимият ми праймър за сухи участъци е smashbox primerizer.

На мен лицето ми става като гипсирано с него и фдт отгоре не мога да нанеса добре. До кожа е явно.

Общи условия

Активация на акаунт