Гримиране - идеи и техники. Тема № 83

• 55 583
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
Привет,

Аз няма да се впускам в обяснение относно качеството на Революшън, според мен важното е какво ще направиш със сенките и какво търсиш от тях.
В момента имам само 2 дрогерийни палитри и няколко единички (Катрис и Есенс, не лоши), като според мен най-прилични са тези двете, абсолютна случайност, че са с Pac-Man 🤣
Essence:

И wet n wild:

# 226
Аз има две или три на Революшън. Едната е стара от много евтините dupe на някой Нейкед беше. Честно казано не беше лоша. Имам и една метална, с която трудно се сработвам, не ми е достатъчно пигментирана, аз явно съм свикнала да си топна четката веднъж и да е ок, а после само да надграждам, ако искам цвят. Но си я ползвам, защото е червеникава, а нямам много такива сенки. От бюджетните много хвалят Про серията на Катрис, не се сещам да ги загледам, а май има една прасковена, която бих носила.

# 227
  • в 1001-та нощ
Дефинирайте какво разбирате под бюджетни. Аз много ползвам четворки на NYX, но не си спомням цената.

# 228
Те са към бюджетните Hug Скоро гледах един по-големички на Никс, с много готини ярки цветове. Ще взема за проба.

# 229
От наличното в ДМ и Лили мога да препоръчам само тази палитра на Катрис. Не е никак лоша. Сега са излезли нови палитри от същата серия, но не съм ги пробвала.

NYX - Warm neutrals. Отдавна не е в колекцията ми, но си спомням, че я харесвах, когато я имах.

От Бг сайтовете:
- от Нотино Wet n Wild палитрите My glamour squad, Rose in the air и V.I.Purple не са никак лоши за цената си.
Maybelline Nudes of New York е с чудесно качество и двойник на Анастасия Софт глам. Препоръчвам с 2 ръце.
- от Пинк панда - малките палитри на Катрис в неутрална и топла тоналност. Страхотно качество, пигмент, издържливост за няма и 8 лв. Наистина съпоставимо с Наташа Денона качество, но като цветове не са идентични двойници на мини палитрите й.

Люлимата ми Набла дриими, когато е намалена за 41 лв, като в момента, според мен е страхотна оферта, а качеството е изключително високо.

- от Beautybay - travel палитрите на ВН Cosmetics - много високо качество, силен пигмент, блендват се лесно, издържливи са. Синият ми грим беше със Smitten in Switzerland. Не отстъпват по нищо на палитри висок клас. Също много харесвам Hangin in Hawaii и Love in London, за повече цвят - Take me to Iziba.
  - за Colourpop вече споменах - с поръчка от официалния им сайт.

Това са дрогерийните палитри, които съм оставила в колекцията си, защото са наистина добри и са изминали теста на времето и доста критичния ми вкус.

П.С. за "вредностите" не е така, в никоя висок клас палитра не съм видяла парабени, дори дрогерийните палитри, които препоръчах, не ги съдържат. Единствено в продукти на Революшън в състава съм виждала 3 вида парабени заедно. Дали човек ги избягва вече е личен избор.

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 11:33 от esmeralda23

# 230
  • В полите на Пирин планина
Имам две мини-палитри на Катрис (едната е тази). Харесвам ги и ги ползвам активно.
Темата за "вредностите" е много обширна - не се наемам да я коментирам, защото нямам достатъчно познания, но честно казано като видиш състава на гърба на някоя палитра (гледах Dreamy ей сега), то виждаш половината Менделеева таблица... Simple Smile

Това дали и колко парабените са вредни не е много ясно (да не стане, като "вредните" мазнини и холестерола)... По-скоро всичко е индустрия и тя бълва ли, бълва...

За мен е достатъчно, като факт, че Революшъна са разрешени за продажба в ЕС и се произвеждат в UK.

# 231
Революшън се произвеждат в Китай, не в UK. Ако на някого и това му е важно.
Доста дрогерийни палитри се произвеждат в Китай. Худа също се произвежда в Китай.

# 232
Ок, грешката е моя. Hands V

Пише: "designed and developed in UK" и "Manufactured in PRC".

# 233
  • в 1001-та нощ
Покрай дискусията се замислих дали имам сянка/палитра, която не е пигментирана - май не. Но го отдавам на базата и техниката на поставяне. Кожата ми е нормална - нито мазна, нито суха. С Revolution нямам опит.

# 234
Алена, кои са твоите любими палитри? Ако помня правилно, си на no buy за палитри, кои от палитрите в колекцията ти ползваш най-често?

# 235
  • в 1001-та нощ
Най-често ползвам двете четвирки на NYX, за които споменах вече. Имат сенки без аналог - като цвят с микро-топченца - микросферички - 3D ефект. Не съм виждала такова нещо в друг бранд. Даже ще си взема още Simple Smile

Извън тях - много обичам прахообразни на Инглот, MAC, предпочитам прахообразните, защото лесно се взима "много цвят". По-рядко ползвам Huda - не ми харесва промазания ефект на нейни цветове - състаряват клепача, подчертават една набръчканост, каквато иначе няма. При матовите го няма този "дефект". Urban Decay отдавна не съм ползвала. На периоди съм Simple Smile

Използвам много очни линии. По тази ричина доскоро налитах на по-неутрани цветове за сенки, но сега лятно използвам и "по-цветни". Ако доскоро - на зелена или синя сянка - бих сложила зелена или синя очна линия със съответния подтон, или сива, сега експериментирам с боровинково, лилаво ....Получава се много добре Simple Smile

За приятелка снимах тези на Inglot, които имам, а още толкова (или повече) имам на MAC, а ползвам и течни матови червила за очна линия. Сеха имам и нови на Inglot - поръчани. САмо зелената е излязла с нереален цвят:

# 236
На Профюжън палитрите са хубави, Али Глайнс ги хвали много, има ги в Додис, може да погледнете в сайта им.

# 237
  • София
Днес съм на синя вълна. Рядко се гримирам с този цвят, но този вариант много ми хареса. Качеството на сенките е страхотно. Познайте коя е палитрата!

П.С. както винаги Бг мама прецаква интензитета на цветовете.
Момичета, недейте със сини сенки на зеленикави очи...

# 238
Този грим на Есмералда е много хубав по мое мнение, освен това тази сянка е по-скоро лилава, отколкото синя... Но явно е до монитор. Simple Smile

# 239
И аз го виждам лилаво....на мен ми харесва ❤

Общи условия

Активация на акаунт