Емоционално недостъпни мъже

• 20 027
  • 591
  •   1
Отговори
# 90
Този човек не става за това, което се надяваш. Прекалено говорене за бивши, поведение, начин на комуникация. Като цяло разбирам, имаш други съвсем сериозни проблеми, които няма да ти ги реши мъж, най-малко пък този конкретния. Опитай се да си подредиш живота, здравето си оправи, започни работа и се разкарай от лудата си майка. След това вече се ориентирай с мъжете като наистина се опитай да не показваш поведение на лепка. Колкото и да си отчаян, не трябва да го демонстрираш, това е начина да прогресираш.

# 91
Промени гледката към теб самата. Не знам мъжете дали са емоционално недостъпни, но ти имаш проблеми за изчистване. Звучиш младо, хлапашки, незряло и много, много неориентирано.
 Да имаш две стотинки в джоба е по-належащ за решаване проблем от това, дали тоя те харесвал и що не се обадил... Така, както описваш майка си, е само незначително допълнение към впечатлението, което ти оставяш след себе си.

# 92
  • София
Авторке, за мен имаш грешен подход, с грешно разчитане на сигналите при мъжа и много комплекси от твоя страна.
Скрит текст:
От януарските разговори още е видно, че на този човек му хлопа дъската. Никой нормален мъж няма да обяснява на първа среща как няма да купува нищо на жената и как бившата е искала да му вземе апартамента. За мен това говори за две неща: или е психически обременен, или скъперник, или безкрайно неграмотен (как някакво гадже ще му вземе драгоценния апартамент, който той плаща?). Още тук е трябвало да ти светне лампата, че този човек не е читав, независимо от това колко неземен хубавец е.
Следва разговор в дълбоки детайли за бившата. Отново свети лампата и вие алармата - не е приключил емоционално, комплексиран е и си търси някого, с когото да си ласкае егото. Вероятно след това са се появили други жени, които са му ангажирали вниманието и заради това не те е потърсил.
Твоето поведение: защо обясняваш на начални срещи за проблемите си вкъщи? Мъжете не искат да слушат проблеми, защото го разбират като "Реши ми проблема.". Казал бил да готвиш, пък се нацупил. Ще готвиш, ако ти решиш, ако инициативата идва от теб. Аз лично изобщо не държах да блестя с домакински качества на първите срещи и не бих го направила. На мен ми трябва мъж, който иска жена, а не обслужващо звено.
И последно, че стана дълго: научи се да пробираш мъжете и да разчиташ сигналите. Едно от най-базовите правила е, че ако мъж на първи срещи се отплесне да говори за стари гаджета, това определено не е твоят мъж. Също бих посъветвала да се въздържаш от клипчета, поздрави за добро утро, добър ден и приятна вечер, защото ако липсва интерес у другия, единствено ще го убиеш с досада. А след като не е отговорил, това означава, че дори и да ти се обади, на твое място не бих възлагала големи очаквания. Според мен можеш направо да го зачеркнеш от списъка.

# 93
Търся си работа, но последно работих като payroll и не искам да работя това отново. А като кандидатствам задруга работа не ми звънят. Все едно доктор да иска да е автомонтьор, като присъда е.
Трудно е сега на пазара на труда.
Не мога да се върна пак като payroll, защото тази работа ме разболя и ме е страх че ще ме върне с година и половина назад с този стрес от нея. Не смея и да си помисля. Ако изгубя този малък напредък със здравето съм обречена.

Добре, явно не съм емоционално пораснала, защото вие по-възрастните смятате че съм лепка, а аз смятам че този човек ме вълнува по някакъв начин и няма лошо да му го покажа. Просто защото ми идва от вътре и някак се чувствам щастлива. Жалко че се тулкува като лепка. Аз го чивствам като някакво радостно чувство което искам да споделя с човека за които си мисля.

# 94
Лили, пиши и във форума за кариери и работа. Там има доста дами, които са в хр сферата и са много добронамерени, ще ти помогнат със съвети за работа. Имаш ли някакво образование, занаят, знаеш ли езици?
Лекувай се, но ще видиш как ако си намериш работа и се изнесеш, ще дойде и самочувствието, ще дойде и спокойствието, тогава ще срещеш добро момче. Погрижи се за себе си.

# 95
Не мисля, че е моментът да търсиш връзка. То всичко около теб е пепел по думите ти и май има къде по-важни неща от това да имаш мъж. Насочи се към по-важните проблеми. Няма кой да се задържи около теб дълго, освен ако не те познава от по-добър твой период. Може да ти звучи вулгарно, но и при връзките има пазарна икономика. Ако търсиш определени неща, но самата ти нямаш какво да предложиш насреща, " сделката " няма да стане. Съжалявам, че приемаш думите ми за грубост, но не са, опитвам се да ти обясня как изглеждат нещата отстрани. От едната страна е мъж, който изглежда добре, явно работи, има самочувствие, няма твоите проблеми вкъщи, предполагам няма сериозни здравословни проблеми. От другата страна си ти - сериозни здравословни проблеми, които ти пречат да работиш и не работиш, никакво самочувствие, проблеми вкъщи, как изглеждаш чисто визуално не зная. Започни да работиш върху това да превърнеш всеки един минус около теб в плюс - да се възстановиш здравословно, да започнеш и задържиш работа, да се изнесеш от вкъщи, с това ще дойде и самочувствието и тогава вече се огледай за читав мъж. В ситуацията ти в момента има няколко варианта - да попаднеш на някой, който да те има за слугиня и да те мачка, само да се лигавят с теб, или да получиш някой безработен, със здравословни проблеми и проблеми вкъщи. Сега се замисли кой вариант избираш за себе си. Проблемите ти са много по-сериозни от липсата на гадже. Така и не каза на колко години си.

# 96
Имам образование, да.
Бакалавър и 2 магистратури.
Публипна администрация в СУ и Финанси в УНСС. Английският ми е доста сносен В2, говоря и немски и руски на базово ниво (въпреки че немски стигнах до В2, не смея да твърдя че съм по далече от А1).
Търся си лека работа. Без стрес, без да ми викат както ми се е случвало в счетоводните къщи, без злоба, някаква спокойна макар и по-ниско платена работа. Не знам въобще къде е този ХР форум. Изпуснала съм го.
На 33 години съм.
Той е на 36, но вече се разбрахме за него. Някой назад беше питал коя зодия е. Той е риби, аз съм везни.

# 97
Лили, може пък и само приятели да си бъдете, какво лошо има? Щом ви е приятно заедно и се подкрепяте, той те изслушва, приема положението с майка ти. Прибери си очакванията и гледай да се оправиш здравословно и финансово.

# 98
Лале, нали знаеш, че всичко зависи от нас. Разбирам, че преживяваш ужасни неща и си в кофти период. Припомняй си, че това е период! Когато си стъпиш на краката здравословно, ще се изнесеш, а после те съветвам да потърсиш добър психолог. Мисля, че ще ти помогне да извадиш наяве най-тъмните страни на миналото, да ги приемеш и да продължиш напред много по-спокойно и уверено. Никой не избира родителите си и детството си. Но от нас зависи как да продължим. Когато освежиш вътре в себе си и всичко около теб ще стане по-свежо!

# 99
Предполагам, че за това става дума, тук да пишеш за проблема си с работата:
https://www.bg-mamma.com/?board=417
Който всъщност ти е основният проблем.  Като нямаш доходи, нямаш самочувствие. А ако си намериш добра и спокойна работа, ще ти се възстанови и здравето и ще можеш да си търсиш и гадже тогава, и няма да има нужда да се срамуваш, че живееш в ада.
А и като си вдигнеш малко главата от проблеми, ще можеш и да откриеш по-подходящи мъже.

# 100
Благодаря Ви за милите думи.
Психолог намерих една много приятна дама. Казва се др Анзова, обаче нямам в момента пари за сесии. Тя ми пише от време на време да ме провери как съм. Много е мила. Ще продължа с нея, когато започна работа. Само въпроса е дали въобще ще успея да намеря и да задържа нещо.
Имам хронично безсъние от 6 години и спя по 3-4 часа на нощ. Като тотален парцал съм и ми личи. От там това развали всичко останало в здравето и ми на какви ли не изследвания бях и причината не се намери. Даже бях на ядрено магнитен резонанс на главата.
Но това е положението. Ит там се започнаха хормонални проблеми, от там пред диабет, после стрес, операции. Минах през ада последните 3 години и вече всичко ми идва много. Отчаяно ми се иска нещо да ме зарадва, но уви ясно е че няма да е мъж. Не толкова мъж като мъж, но като някой който просто да ми вдъхне малко кураж че всичко ще се оправи. Защото да ви кажа честно не се оправя нито бързо, нито лесно. Имам и шум в ушите, въобще пълна развалина съм. Майка ми се дразни че й се налага да работи, защото тя есвикнала само да си лежи. Плащаме там едни неща за нея и тя злобее че не работя аз да й ги плащам и въобще пълна трагедия. Не знам ще успея ли въобще да се оправя някога.

# 101
Не знам дали проблемът ти е, че заспиваш трудно, или че се будиш, но започни да приемаш таблетки мелатонин, имам доста познати, на които се отрази чудесно.

# 102
Много фирми в София търсят пейрол специалисти, които са вътрешни за бизнеса, там стресът вероятно ще е по-малко. Решението на повечето ти проблеми минава през това да имаш пари (изнасяне, помощ от психолог). Светът не е пълен с лоши хора - може да попаднеш на място с мили колеги, да създадеш приятелства и т.н.

# 103
Ще се оправиш, спокойно. 33 въобще си е такава възраст, между 30 и 33 много хора минават през изпитания. Не се тревожи.
Явно имаш много добро образование, така че все ще намериш нещо. Дано в тази тема за бизнес и работа да ти дадат идеи, аз не се сещам в момента.
Най-тъмно е преди разсъмване. Кураж!

# 104
Разбира се, че ще се оправиш. Стъпка по стъпка. И не се зомбирай сама, каква си , що си...   Вероятно ти е станало навик да се възприемаш като неудачна, болна и прочие глупости.  На кого този подход е донесъл торти, рози и шампанско?
Това, че не са ти се обадили за работа, не е повод да се отчайваш. Ще излезе и твоята работа, но за да се появи, ще трябва да продължаваш да я търсиш. Спокойствието ще дойде и то, с работа, която да ти харесва и да не те натоварва, с възможността да се грижиш за себе си финансово. Здравето ти ще се стабилизира.
Един ден ще се обърнеш назад и няма да повярваш колко много си извървяла и ще знаеш какво е да си щастлива.  Просто върви натам.

Общи условия

Активация на акаунт