МБАЛ Надежда - тема 19

• 67 820
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Благодаря Диди! Не ме интересуват битови условия а само как протича здравната грижа. Кой прави прегледите, има ли визитация, разполагат ли с всички необходими лекарства и т.н.

# 256
  • sofia
Привет,
В Надежда работят ли със ЗК и ако да, това важи ли за гинекологичен преглед за установява е на бременност и ЖК евентуално?

# 257
  • Пловдив
Привет,
В Надежда работят ли със ЗК и ако да, това важи ли за гинекологичен преглед за установява е на бременност и ЖК евентуално?
Не,болницата не работи със ЗК.Може да видите ценоразписа на всичко което ви интересува на сайта им.

# 258
kene, визитация има 2 пъти на ден, сутрин и вечер, като винаги има дежурен лекар в отделението. Прегледите според зависи какво е положението. Например мен за доплер ме сваляха всеки ден в кабинета на някои от феталните специалисти. Лекарства и ма да, като те приемат те питат какво пиеш и до края на престоя ти ги осигуряват. Ако трябва и назначават нови разбира се. Като цяло аз съм много доволна от грижите.

# 259
  • София
ДИДИ, това е супер, че доплера го правят лекарите от ФМ. А иначе твоят лекар от ЖК идва ли при теб или основно дежурните лекари? Питам всичко това, защото има вероятност при мен да постъпя и затова. Какво мислиш за неонатологията, когато бебето е с ниско тегло/недоносено?

# 260
Дали ще дойде или не следящият е, зависи само от него и дали са го информирали за престоя ти. Дежурният минава сутрин в 8 и вечер в 8 май беше, по спомен. Иначе разбира се, че разполагат с лекарства, нали затова те приемат в болница. Никой няма да очаква от теб в подобен вид лекарски заведения сама да си купуваш медикаменти. Неонатологията е с най - високото ниво на компетенция, така или иначе. Има бебета с всякакви размери и диагнози.

# 261
  • София
Дали някой се води на ЖК при д-р Кайрякова? Как е като специалист и отношение? Дилемата е между нея и д-р Д. Илиев, за когото има доста разнопосочни мнения.

# 262
Прехвърлям си поста от отчетната тема, защото тук ще бъде намерен от повече бъдещо родители.

За БХС.
Записах си час при доктор Патрикова в началото на юли. Тя ми бе вторият избор по препоръка, но д-р Чачева бе в отпуска.
Имаха часове в събота, което ми допадна, понеже пътувам от провинцията.
Влязох за часът с око 45-50 минути закъснение, но не съм се подразнила, понеже съм наясно, че бързината зависи от усмотрението на неродени бебета, които застават както си решат. Joy
Зададоха ми няколко въпроса, претеглиха ме и започна същинската част.
Прегледът продължи 20-25 минути, в които лекарката оглеждаше бебето и правеше необходимите измервания. Почти през цялото време не млъкна! Обясняваше ми кое как изглежда, какво гледа, че нещата изглеждат добре, че всичко е наред. Попитах я едно-две неща - отговори ми. На мен това много ми хареса! Може и нищо да не разбирам освен елементарна обща култура, но си е друго някой спокойно да ти обяснява, а не да му вадиш думите едва-едва или да ти се сопка. После седнахме и тя пак ми обясни рисковете, какво значат цифрите, как са изчислени по възраст и как са преизчислени според моите резултати.
Взимането на кръв беше буквално минутка.
Едно нещо не ми хареса, но то няма общо с д-р Патрикова. Тези резултати не излизат в интернет, не ги казват на друг човек и хора като мен практически няма как да ги разберат освен ако не отидат още веднъж до София. Лекарката ми каза, че до края на другата седмица (т.е. днес) ще се свържат с мен, ако кръвните изследвания покажат някаква промяна в рисковете, които тя е установила по време на прегледа. Ако не ми се обади - значи всичко е наред. От една страна това ме радва, от друга - във вторник имах пропуснато повикване от непознат номер и направо изтръпнах.
В заключение, доволна съм от прегледа и комуникацията с д-р Патрикова и честно казано, най-вероятно ще си запиша и час за фетална морфология при нея.

# 263
  • София
И аз бях в четвъртък на БХС при д-р Патрикова и мога да изкажа само добри впечатления. Много спокоен лекар, който през цялото време ми обясняваше какво се вижда, какви са нормалните показатели и какви са при мен, съответно, че всичко е наред. Консултира ме за резултатите и ми включи аспирин заради повишен риск от прееклампсия. Оставам си при нея и за следващите морфологии, даже вече си записах час за август. Успех на всички!

# 264
Т.е Вие не знаете дали Ви е потърсила доктор Патрикова, опитайте, вижте дали ще отговори, който и да е
Относно БХС - Михова винаги се обаждаше при какъвто и  да е резултат+че ми даде номер, за да не се чудя. не знам дали е така с всички. Аз раждах на 38, резултатите ми бяха с мн. нисък риск.

# 265
Какво мислиш за неонатологията, когато бебето е с ниско тегло/недоносено?
[/quote]

Моето бебе е недоносено, роди се в 34 седмица. Останах изключително доволна от грижите, апаратурата и специалистите Simple Smile

# 266
Здравейте! Търся специалист, с който да лекуваме тазово-възпалителна болест в следствие на усложнения от бактериална инфекция - едната ми тръба е възпалена и увеличена вече месеци наред, независимо от антибиотиците, които приемам. Минах вече през 12 различни доктори, от некомпетентни по-некомпетентни, в родния ми град, и вече ми се иска да се видя с репродуктивен специалист, не обикновен АГ. Та се ориентирах към МБАЛ Надежда. Не съм сигурна обаче дали е възможно ангажирането на такъв по моя случай или трябва задължително да се опитва за дете. Може ли да ми препоръчате специалист? Много ще съм ви благодарна!

# 267
Здравейте! Търся специалист, с който да лекуваме тазово-възпалителна болест в следствие на усложнения от бактериална инфекция - едната ми тръба е възпалена и увеличена вече месеци наред, независимо от антибиотиците, които приемам. Минах вече през 12 различни доктори, от некомпетентни по-некомпетентни, в родния ми град, и вече ми се иска да се видя с репродуктивен специалист, не обикновен АГ. Та се ориентирах към МБАЛ Надежда. Не съм сигурна обаче дали е възможно ангажирането на такъв по моя случай или трябва задължително да се опитва за дете. Може ли да ми препоръчате специалист? Много ще съм ви благодарна!

Пъпълнете електронна форма и опишете случая си. Ще ви се обадят предполагам дори да не целите бременост.

# 268
Здравейте, дали има практика при изписването на снимките да присъства лекарят, който е израждал?

# 269
Няма такава практика. Сестра от неонатологията сваля новороденото в залата за изписване. Ако случайно докторът, който е израждал е на смяна, и поддържате връзка с него и е склонен да дойде, може би би направил изключение, но не е практика.

Общи условия

Активация на акаунт