Родени през месец април 2021

• 27 920
  • 811
  •   1
Отговори
# 105
Това, което бих сложила в аптечката за бебе е Панадол, нещо за колики, физиологичен разтвор и аспиратор за нос, капки Фенистил(те са за алергични реакции).
Моята бебка пък хич не е по яденето. Давам изцедена кърма. Изпива около 80,90 мл, рядко 100мл. Слагам я и на гърда, като за сега не се дърпа, даже напротив - доволна е. Та хем не си изпива млякото, хем си беше качила 1,200. Яде по 7 пъти. Л

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 03:23 от Анонимен

# 106
Честит празник на всички бебчета! Да растат здрави, весели и безгрижни! Да не тревожат майките си и да спят по цееели нощи Grinning Heart

# 107
След консултацията при навършени 2 месеца - качила е само 600 гр., но педиатърката каза, че е ОК, тъй като поначало е едра бебка и тежи 5.40 кг. На ръст +3 см. и вече е дълга 57 см.
Бихме едната ваксина и Ротарикса през устата, а снощи и дадох Панадол, че плачът и беше по-различен и мъчителен сякаш и така изкарахме спокойна нощ. Температура засега не е вдигнала.

Притеснителното за мен е, че ни пращат на ортопед... При прегледа се установи разминаване на гънките на тазобедрените стави. Отделно от известно време я забелязвам, че си криви/навежда главичката повече на едната страна. На прегледа отиде доста изморена, не беше спала от 4 часа и съответно нямаше сили да си вдига главата достатъчно добре. ЛЛ отсъди, че и липсва вит.Д и го увеличи на 2 капки дневно и повече време на слънце - е, ние излизаме на две разходки през деня и прекарваме средно 4-6 часа навън.
В интернет вече прочетох какви ли не неща за взаимовръзката между кривенето на главичката и тазобедрените стави. Чак плаках от отчаяние... Не знам как ще дочакам прегледа при ортопед след седмица и дано и няма нищо!
Засега се опитвам с масажи и гимнастика да подпомогна нещо, но ще видим...

# 108
  • ...
Честит празник на всички деца! Да са много здрави  и да ни радват 🎉

Стискам палци всичко да е наред, Златанова!

# 109
Не гледайте нищо в интернет! И аз правя всеки път тази грешка и си умирам от притеснения преди прегледа за нищо. Не се притеснявайте предварително. Доколкото знам за всички момиченца е хубаво да се направи преглед при ортопед на ставите. Също четох че ако има някаква луксация е на 100% поправима ако се хване толкова рано. Затова в Германия правят този преглед на всички бебета в родилно и практически са я изкоренили луксацията сред обществото си.

И аз и сестра ми сме били с асиметрични гънки, което нищо не потвърждава. Ортопед трябва да си види на ехограф. От кой град сте? Ние ходихме във ВМА в София. Води се доста добър детски ортопед.

За качването, ние сме качили 2 кг и почти 10 см пък пак сме по малко от вас 😅

След консултацията при навършени 2 месеца - качила е само 600 гр., но педиатърката каза, че е ОК, тъй като поначало е едра бебка и тежи 5.40 кг. На ръст +3 см. и вече е дълга 57 см.
Бихме едната ваксина и Ротарикса през устата, а снощи и дадох Панадол, че плачът и беше по-различен и мъчителен сякаш и така изкарахме спокойна нощ. Температура засега не е вдигнала.

Притеснителното за мен е, че ни пращат на ортопед... При прегледа се установи разминаване на гънките на тазобедрените стави. Отделно от известно време я забелязвам, че си криви/навежда главичката повече на едната страна. На прегледа отиде доста изморена, не беше спала от 4 часа и съответно нямаше сили да си вдига главата достатъчно добре. ЛЛ отсъди, че и липсва вит.Д и го увеличи на 2 капки дневно и повече време на слънце - е, ние излизаме на две разходки през деня и прекарваме средно 4-6 часа навън.
В интернет вече прочетох какви ли не неща за взаимовръзката между кривенето на главичката и тазобедрените стави. Чак плаках от отчаяние... Не знам как ще дочакам прегледа при ортопед след седмица и дано и няма нищо!

# 110
  • София

Не се притеснявайте, и нас личния лекар ни изпраща на ортопед, каза че било профилактично за всички бебета, няма значение момиченце или момченце е. И моето момченце не движи още главата както трябва, но е нормално първа седмица на втори месец е. Правя му гимнастика и масажчета, оставям го по корем от 2 седмици, на моменти вдига много добре главичката, в следващите дни не го прави, според мен си е инат от малък.

Не се притеснявайте излишно, гушкайте бебчето и му се радвайте, любовта и нежността са най-важните Simple Smile

# 111
Благодаря ви, момичета за подкрепата!
Иначе сме от малък град - Карнобат и по препоръка на педиатърката записах час за ортопед при Д-р Колев в Бургас. Като се обадих, ми казаха, че до края на месеца графика му е пълен, но все пак ме свързаха и говорих лично с него. Не се надявах на нещо, но излезе човек и ни вика другият понеделник, ще ни вмести все пак...

Относно главичката, аз дори си мислех, че напредваме много добре и предвид, че е родена 20 дни преди термина, си я държи доста стабилно. Обаче ЛЛ явно не е съгласна.

mosca.marina, при вас било ли е предприето нещо, след като сте били с асиметрични гънки?

Честит 1-ви юни на всички, и малки, и големи!

# 112
Не, нищо. Звъннах на майка да я питам. Били й казали, че това било отживелици да се смята, че заради асиметрия има някакъв проблем със ставите. И ето ни 30 години по късно, нито аз нито сестра ми сме имали някакъв проблем.

Благодаря ви, момичета за подкрепата!
Иначе сме от малък град - Карнобат и по препоръка на педиатърката записах час за ортопед при Д-р Колев в Бургас. Като се обадих, ми казаха, че до края на месеца графика му е пълен, но все пак ме свързаха и говорих лично с него. Не се надявах на нещо, но излезе човек и ни вика другият понеделник, ще ни вмести все пак...

Относно главичката, аз дори си мислех, че напредваме много добре и предвид, че е родена 20 дни преди термина, си я държи доста стабилно. Обаче ЛЛ явно не е съгласна.

mosca.marina, при вас било ли е предприето нещо, след като сте били с асиметрични гънки?

Честит 1-ви юни на всички, и малки, и големи!

# 113
Относно асиметричните гънки - баткото беше така и нищо му няма. Хич не искаше да седи по корем, аз го обръща а той си лежи, не си вдигаше главата изобщо. Предпочиташе да лежи повече на едната страна. Не се тревожете преди да сте отишли на преглед.

# 114
  • София
Майчета, отпуска за бащинство 15 календарни дни, изплатиха ли Ви го вече? Нас ни изписаха на 02.05.2021 пуснати са документи към работодателя на мъжа ми, но няма превод все още. Звъннахме в НОИ, жената ни каза коя справка да гледаме, но там изписва "липсват данни".

# 115
  • София
Щом липсват данни най-вероятно работодателят на мъжа Ви не е подал документите или има някакво несъответствие при подаването им. Говорете с тях Simple Smile

# 116
моето бебе е мартенско, но следя и тук и да се включа относно ортопеда. нашият педиатър ни прати на преглед при ортопед но чисто 'профилактично'. прегледът при ортопед даже е включен за 1ви месец в календара с ваксини и прегледи, който ни дадоха.. ортопедът, при който ни пратиха, прегледа бебка подробно, погледна тазобедрените стави с ехограф, даде много полезни съвети. специално обърна внимание че това с гънките е отживелица и въобще не е показателно.
след първоначален преглед 1-2ри месец се препоръчва друг около 6ти месец. на нас ни беше изключително полезно и отново ще посетим същия ортопед когато дойде времето.

# 117
  • ...
Привет от мен! Малката стана на месец, качила е близо 1 кг от изписването, заради дохранването си прави паузи от по 3/4 часа през деня и 5/6 часа през ноща, така че даже и аз се наспивам 🙂
Чудя се вие правихте ли нещо за 40тия ден? Аз пита с баткото не съм правила и нямам намерение да правя и сега, но май на църква се ходило за молитва. Нямам спомен от баткото как е минало това, някоя от вас ходила ли е?
Нещо не успявам да я занимавам да седи дълго по корем, едва издържа 1 минута и почва да плаче, а лекарката ми каза по 30 ми н на ден 🤔 вие успявате ли?

# 118
Ние ходихме на църква на 40-тия ден. Чете се молитва за бебето. Всяка църква различно процедира. От нас искаха да носим питка и мед.
За седенето по корем бебка няма никакви проблеми, но тя си е така от началото. Някои бебета по-трудно свикват. Оставяй я, колкото иска и постепенно ще започне да увеличава времето като заякне.
Ние вчера ходихме да правим на бебка абонамент в една клиника и я измериха. Почти 6кг. и 59см. на 2м+. Аз все се притеснявам, че много наддава, но педиатърът каза, че всяко бебе е различно и щом се кърмим няма как да ѝ огранича яденето.
Имаче да се оплача, че имаме голям проблем със спането. Спи супер неспокойно и постоянно трябва да е на ръце, а през нощта е на спалнята и ѝ държа ръчичките, защото много се мята.. Отделно следобяд не мога да я приспивам и едвам изкарва с много рев и нерви до 7.30, за да я изкъпем. Снощи до 10 се приспивахме. Знам, че това става заради малкото сън, превъзбужда се, адреналинът в кръвта се дига и няма заспиване или, ако заспи се буди. Уж се опитвам да спазвам интервалите на будуване, но тя просто отказва да спи следобедите 😒.

# 119
При нас 40тия ден се падна точно на Великден и не рискувах да ходя на църква, ден преди това си взех светена вода. На самия ден бяхме аз и двете баби, по лошо стечение на обстоятелствата приятелките ми или децата им бяха болни и не съм викала други хора. Едната баба направи питка, после му вързахме червено конче и наричахме. Четох за обичая от Стопанката на Господ, та изпълнихме него.
Главата я вдига от родилния още, вече я държи стабилно, но това, че виси по корем върху мен постоянно, мисля допринесе доста. Grinning Иначе съм го слагала по корем, но не съм засичала минути, като се накриви го обръщам за да не си прави после лоши асоциации.
И ние си спим заедно и му държа ръцете, много се налага с тях иначе и се буди.
Вашите бебчета лапат ли си юмруците, моят ще си ги изяде? Чак ме хваща страх да не са почнали венците да го болят, знам, че е рано, ама много настървено си яде ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт