Родени през месец април 2021

• 27 929
  • 811
  •   1
Отговори
# 120
Fire, нашите имат ден разлика и много си приличат по характер 😃. И бебка си лапа постоянно юмруците и вчера педиатърът каза, че сега се развиват слюнчените жлези, затова е това плюнчене. А с лапането на ръчичките опознават себе си и света. Мен само ме е страх да не започне да си смуче палеца, че както не иска биберон няма да мога да я отуча после.
Иначе поне имаме голям напредък със заиграването на активната гимнастика. Може да изкара и по 30-40 минути.
Решила съм да слагам другия кош на количката, видяло се е, че в този за новородено не иска. Питах педиатъра и каза, че няма проблем да го повдигам леко, за да може да вижда. Дано имаме по-голям успех така.

# 121
  • ...
Бел, точно щях да питам в количката не се ли успокоява. Бебка само да я раздрусам и заспива. Бебеносещите майки много хвалят слинговете за успокоение и приспиване. Само не знам после като натежат как ще се носят. В коя клиника сте я записали? Беше споменавала за някаква частна, аз не съм впечатлена от личната, но нямам набелязан друг педиатър и май ще останем при нея колкото да ходи на ваксини и стандартните консултации.

# 122
Не признава количката, а в колата се дере с все сила 😒. Иначе със слинга има някакъв ефект, но и с него бе заболява кръста и отделно ставаме вир вода. Не е моето нещо това. Чудя се за ергономична раница, ама ми писна да даваме пари за неща, които не ползваме и не знам.
Иначе във Вела я записахме. Предплаща се за 3 месеца и после вече си е месец за месец. Влиза си детска консултация, преглед от ортопед, изследвания в 6-тия месец и вече при нужда може да се ходи денонощно, неограничен брой пъти. Няколко познати ми я похвалиха и реших там да е.

# 123
  • ...
Благодаря! Ще прочета за Вела може и аз да я запиша. Има слинготека и в Пловдив мисля, че се казва коала бейби във ФБ имат страница. За лятото съм планувала 2 пъти планина и ще си взема раница, но първо мисля преди да купя да отида и да пробвам, има вариант и за под наем. Защото не ми се дават 300 лв за нещо, което не ми е удобно.

# 124
Belle, мерси за инфото. И аз така мислех в началото, ама като махна юмрука и сложа биберона плюе бибата и вкарва пак юмрука. Иначе понякога успявам с биберон да го излъжа, особено навън, първо давам малко водичка и като засмучи сменям веднага с другия биберон. От време на време минава номера и се успокоява и заспива в количката, ама рядко. Днес например си порева 20 минути, че накрая не издържах и го вързах в слинга. При нас много помага това чудо. Пробвай под наем с раница има такива, които са с мрежа на гръбчето, та едва ли ще затоплят.
 При нас има напредък в самостоятелното заспиване, веднъж два пъти на ден се случва, ама трябва да съм по-голям инат от него. Сложих му над леглото от тези въртележки и стои и им говори, та веднъж заспа с тях. Три пъти заспа до мен, не върху!, докато му чета книжка и той ме гледа в устата и плямпа с мен. Много е смешно като цяло, но пък работи, само като се размрънка гледам да не се предавам, ами да му оставя време сам да се успокои. Два, три пъти в шезлонга заспа, също има играчки над главата му. Естествено преди тези опити се е нахранил, напълнил памперса, поизморил от игра и планетите са наредени в диагонал, който позволява заспиването да се получи Grinning затова и не става всеки път.

# 125
Калоян обожава бибата си но от няколко дни и той бута юмруче, гледам да не са пръстите. На моменти играем играта, аз навирам биба, той я бута с ръка и навира юмрюк, та така докато не ми омръзне и не му хвана ръката и той вземе, че заспи ако извадя късмет.
Спането ни е по 30мин. през деня като по часовник, в количката спи повече, но от известно време почва да ми реве и в количката, та миналата седмица се носихме по булеварда докато баща му бута количката само и само да не се дере.
Да питам няколко неща за  💩 вече си е на АМ изцяло  💩-то му стана тъмно зелено, на моменти пак е кафеникаво, но преобладава зеленото. ЛЛ ми каза да давам омнибиотик, първите 2 дни ок светло кафяво, но после пак зелено си стана. Едни казват, че е ок да е зелено, други не. При вас как е? Също така мирише ли 💩 на вашите бебчета, изобщо до сега не съм се замисляла дали е ок.

# 126
Аз съм писала за акото, от време на време и при Веско е такова. Това са случаи, когато е престояло в памперса, бил е повечко навлечен или се е пънал цял ден и го изкара вечерта.. При вас може и от АМ да е, ако смените марката или вида?
Това с количката и носенето на ръце и ние го играхме няколко пъти, така че споко вероятно всеки родител, който ви е видял ви е съчувствал Grinning

# 127
И при Филип юмруците са в устата често, но не ме притеснява това. Биберон насила не набутвам, понякога му предлагам ако приеме ок, ако не пак е ок. Запиването е драма вечер, тъкмо заспи и почва ръцете да мята и се стряска милия. Ще мине… всичко ще мине и ще липсва

# 128
  • София
Мами, а с лохиите как стои въпроса при Вас? Аз имах две седмици и половина съвсем леко зацапване, което спря. Но с ММ, правихме секс на 33тия ден от раждането, след което почнаха едно тъмно кафяви течение, болки в кръста и онова гадно неразположение в седалищната част, като че ли пак съм родила (родих естествено и имам епизиотомия). Чух се с АГ, тя каза да отида след 40тия на бебето. Което ще рече другата седмица, но ми е притеснено, вместо да съм забравила болката след раждането, аз я изпитвам постоянно от 3-4 дни. Възможно ли е да е цикъл?

# 129
  • ...
Аз имам още съвсем малко, в понеделник стават 40 дни от раждането. Секс още не съм правила, толкова съм се фокусирала върху бебето, че това е на заден план пък и исках да се махнат тези лохии. Според АГ, ходих на 29 ден на преглед, мога вече да правя всичко. Знам, че кърменето удължава периода без цикъл.

# 130
И аз уж така знам за цикъла и кърменето, ама вече втори път ми идва 😃. Първият път не бях сигурна това ли е, защото беше много оскъдно, но сега вече съм сигурна.
Секса е рядко явление, защото бебка или е върху мен или между нас на спалнята 😃.

# 131
Sia аз не съм от кърмещите и съм секцио. При мен първия цикъл дойде на 60 ден като 3 дни беше страшно обилен, постоянно сменях и бельо и дрехи. Накрая и моите лохии бяха кафеви като имаше момент в който бяха спрели, но след преглед при АГ която ми каза че имам още малко да се чистя така и стана пак започнаха и бяха точно кафеви. Може  също да не си се изчистила добре и секса  да е спомогнал пак да тръгнат, но АГ ще ти каже най-добре.

# 132
И аз съм почти сигурна, че на 55 ден ми дойде, много слабо но си беше точно като цикъл.
А иначе това с кърменето и цикъла хич не е вярно. С първото много кърмено ми дойде на 2 или 3 месец след секциото. Мислех че поне този път ще имам повече късмет.

# 133
Здравейте, искам да ви попитам с какво мажете, когато има протрита зона около памперса. Явно има доста бутчета и сгъвките й са доста зачервени и груби. Иначе мажа със судокрем и досега е нямала никакви проблеми като подсичане и т.н. Но явно идва сух...пробвах с крем против подсичане на wooden spoon, но той в жегата става като олио направо. Давайте идеи с какво да й се успокои кожата

# 134
Бепантен и има кремчета против подсичане, които ги правят в някои аптеки, те са без цинк. Търси крем без цинк, цинкът изсушава.
Малкият като се подсече го оправих с пиоктанин три дни по веднъж и от тогава мажа с бепантен и такова кремче от аптека, напълно чист е вече около месец, а беше до кръв подсечен.

Общи условия

Активация на акаунт