Родени през месец април 2021

• 27 762
  • 811
  •   1
Отговори
# 720
И ние нямаме твърд режим, защото ставането е различно всяка сутрин. Това са последните дни, като вчера беша доста добре и през деня и през нощта. Събуди се  само за ядене в 4:00 и си стана в 7:00.

Консултантката каза да увелича първия интервал на 2:15, защото е вече на 6 месеца и половина. Другите си остават около 2:30.
Тези дни ще започнем да работим и по самостоятелно заспиване през деня. Стопирахме малко за 2-3 дена, защото я мъчат зъби и да не я стресираме допълнително.
Според мен опитай с различни интервали, за да видиш кой най-добре ще ви пасне. Като се оправи дневния сън, това оказва и голямо влияние върху нощния.

# 721
Ние за местихме обяда някъде към пет месеца. Сега чак яде към 200 грама няма и толкова. Яде към 13:00. За следобедна закуска давам каша с плодово пюре и от както е на шест месеца не дохранвам, а давам малко повече каша с плодово пюре. Яде в 17:00За вечеря яде по-малко от половината каша лека нощ в 20:00 после кърмя и малко след това го къпем и го слагаме да спи. Спи на тъмно. С  полу-затворена врата и дръпнати пердета през деня. Напоследък забелязах че на тъмно пищи и пробвах да запаля една нощтна лампа. Бързо се успокоява и взех една лед лампа облаче и я слагам в другия край на стаята. Лека светлинка с която по-бързо заспива. Спи на проветрено и прохладно което смятам че също е плюс. Спи на тихо, но в хола никога не сме му пазили тишина. Просто не викаме. Вечер заспива сам, а на обяд го приспивам. Малко се притеснявам че яде много.
Закуска в 9:00 попара, кус кус, АМ с бисквитка разтворена вътре и отделно плодово пюре е любимо.
Междинно яде по половин плодово пюре или малко плод от мрежичка.

12:30-13:00 яде зеленчуково пюре, скоро ще дам жълтък и месо. Педиатърката препоръча на седем месеца.

16:30-17:00 яде каша на töpfer с остатъка от плодовото пюре.

20:00-20:30 яде по-малко от половината лека нощ и на следващия ден яде още толкова от нея. Останалото го дояждам аз, доста е вкусно. След това го къпем кърмя го и четем приказка за лека нощ. Някъде към 00:00 става пак да яде. После става към 6:00 да яде кърма.

Това което препоръчвам за по-лесно заспиване е, че ако бебето се събуди например в 15:00, а е спал само 40 мин, а вие искате да спи час, 20 минути го дръжте на леглото. Не му пейте песнички, не четете книжки просто си лежете заедно и се опитвайте да се правите че спите все едно. Аз така правя и малко по малко започна да спи толкова колкото искам. Тази нощ съня беше голям проблем. То рева, лиги течаха, буквално около час спа на люлката с гризлслка. Когато се успокои го сложих в леглото му, но час и малко по-късно отново на люлката. Ръцете ми не издържаха.

# 722
Аз май няколко пъти съм споделяла, че Райна яде изключително малко пъти откакто е на 3 месеца - 5 пъти на ден, последно ядене 20:30, сутрин най- рано 7:45-8:00. Откакто почна захранването станаха 5+ храненията, на обяд яде само пюре около 180-200 гр, зависи колко е фира, следобед каша с плод пак около 150-160 гр, но приготвена с АМ, сутрин в 10 1/2 бурканче плодово пюре. Чистите хранения с Ам са в 8:00, 18:00 и 20:30 като все още яде само около 170 мл мляко. Сутрин почнах да пробвам да й давам 200, но не изяжда повече от 180 реално. И си е едра мадама, последно Мин седм около 7,5 кг на 6 м и малко. Но тя е лакома, колкото й дам, толкова ще изяде. Ако не й дам повече обаче няма да плаче и след минита се успокоява сама, и на мен ми е сложно да преценя дали е лакома някой път или гладна. Но щом не мрънка и не плаче и спи, значи си е ок. Напоследък почна да приплаква на сън 2-3 пъти вечер и да иска биберона, но си спи само в нейното легло, на 3 метра от нашето Simple Smile и вече като се събуди сутрин към 6 ч я взимам при нас да си доспим задружно до към 7:30-8:00

# 723
Dessy, и моят господин е същия,колкото му дам,толкова ще изяде,но и на 150мл все още си мълчи,като му взема шишето.След 4 дни става на 6м.,не съм вдигала дозата мляко от...много дълго време.Сега е същото и с пюрето,гледам да му давам около 150-160гр.,но и повече ще изяде.Винаги ми е било много трудно да преценявам дали му стига, но досега наддава добре и е спокоен, което означава ,че количеството му е ок.(За съжаление на околните,които все ми повтарят как не му стига Grinning)
Иначе 5 хранения на ден има,обяда е заместен със зеленчуково пюре,НО само ако е нещо,което му харесва(тоест тиква и пащърнак Rolling Eyes).Дано прояде и останалите зеленчуци по някое време.

Момичета,съжалявам,че ще се върна на темата за 💩 ,но кажете ми моля,какво да давам за следобед,тъй като оризовата каша,с каквато мислех да опитам,вероятно ще доведе до допълнително усложнение с изхождането.Другите също ли запичат?Царевица,елда?

# 724
Belle, трудно ми е да споделя режима ни, защото просто няма такъв. Заспива сама в леглото, когато си реши. Сутрин се събужда към 8.30 и после заспива за малко чак към 12.30-13. Слагането да спи не върши работа. Лежи, гледа, рита и така. Към 16 заспива пак за 30 мин и понякога и в 18 за още 30 минути. Вечер от 22 до към 8.30 с 1-2 събуждания. Приспиването денем не се получава с вечерните методи - пускам една приспивна песничка и леко й държа ръцете за да не се хвърля и мята и така заспива бързо бързо. През деня това не действа.

# 725
Dessy, и моят господин е същия,колкото му дам,толкова ще изяде,но и на 150мл все още си мълчи,като му взема шишето.След 4 дни става на 6м.,не съм вдигала дозата мляко от...много дълго време.Сега е същото и с пюрето,гледам да му давам около 150-160гр.,но и повече ще изяде.Винаги ми е било много трудно да преценявам дали му стига, но досега наддава добре и е спокоен, което означава ,че количеството му е ок.(За съжаление на околните,които все ми повтарят как не му стига Grinning)
Иначе 5 хранения на ден има,обяда е заместен със зеленчуково пюре,НО само ако е нещо,което му харесва(тоест тиква и пащърнак Rolling Eyes).Дано прояде и останалите зеленчуци по някое време.

Момичета,съжалявам,че ще се върна на темата за 💩 ,но кажете ми моля,какво да давам за следобед,тъй като оризовата каша,с каквато мислех да опитам,вероятно ще доведе до допълнително усложнение с изхождането.Другите също ли запичат?Царевица,елда?

Понеже и ние имахме леки проблеми, или ди мислех, че имаме започнах с елда, просо и безглутенова овесена каша на Хип в комбинация от пюре сини сливи дава резултат още докато яде Simple Smile аз се бях притеснила, че самото ако смени рязко форма и консистенция…но явно това ще е вече, иначе 2 седм след началото увеличи броят изхождания до 3-5, а преди беше макс 1

# 726
За съжаление аз не само си мислех,ами направо си имаше запек.Така и не разбрах какво го причини.Да чукна на дърво,днес се случи чудото Grinning и се надявам да не се мъчи повече.За следобед сега давах само малко плодово (круши,сливи) и мляко.Колкото и да не ми се искаше да въвеждам така на бързо,и то самостоятелно, плодовете,се наложи.Както вече споменах,той и само сладките зеленчуци харесва-тиква,морков,пащърнак.Днес му сготвих картофче и спанак,пък дано не отиде в кофата И то. Unamused

# 727
уточнявам, че звярът по принцип няма проблеми с пълненето на памперса. когато давам пюре от сливи обаче на следващия ден започва усилено производство и продължава 2 дни. нормално има 1-2 пълни памперса на ден, а след пюрето се увеличават до 3 много пълни. така че това пюре вече го давам рядко и по малко (не повече от 90-100грама за целия ден)

# 728
Привет и от мен!
При нас захранването се отложи, защото малката се оказа с атопичен дерматит и докато трае лечението казаха да не захранвам.
Отделно нещо се случи със съня. През деня е супер, спи на всеки 2.15ч за около 30 мин. Но вечер... Заспива към 20ч и се буди към 21ч,будува около 40 мин, след това заспива и към 4.30 се събужда готова за игра.... Не знам на какво се дължи и колко ще издържа на този нейн режим.
Иначе прави нещо като лазене, то по-скоро са жабешки отскоци, много е сладко и купих студоизолираща подложка, за да сме само на пода, че леглото е опасна зона вече.

# 729
деси1919, каква е тази подложка?
звярът го оставяме на килимче за игра от икеа, но се оглеждам и за други варианти, а хич не ми се иска да слагаме килим.

дано по-бързо се повлияе от лечението и да нямате повече проблеми.

аз заради предразположеност към алергии започнах рано захранването, понеже бях чела че 4-6 месец е идеалният прозорец за захранване на такива деца. аз имам доста алергии, сестра ми също+жесток атопичен дерматит, така че имаме някаква фамилна обремененост. заради това и още преди раждането ми бяха изписали омнибиотик панда и след като родих започнах да давам и на нея. с козметиката също много внимавах и избягвах лайка и невен. за момента проблеми като че ли няма и гледам да въведа колкото се може по-бързо всякакви храни. оставям за по-късно единствено ягоди, зелен боб, бамя и бакла, а също и мед. включително праскови въведох успешно.

# 730
Здравейте, относно подложка за пода, ние взехме от Декатлон. Супер доволна съм, защото и аз не искам килим. Изолира и се сгъва, тоест може да се прибере и не постоянно да ми е зает целия хол. Ето линк: https://www.decathlon.bg/sgvaema-postelka-100-id_8640619.html

# 731
Алегра, няма нужда да ти казвам ти си знаеш, че са много дълги интервалите при вас. Дали не можеш да пробваш да ги съкратиш плавно с по 10-15 минути да видиш дали ще има разлика.
Не съм предполагала, че за един сън ще има толкова условия и правила. Естествено не при всички бебета се налага да се прави нещо, но ние не случихме на такива 😃.

Layla, и при бебка го има същия проблем с изхождането. 2 пъти съм правила микроклизма Мелилакс, но не искам да я свиквам така. Принудих се днес да дам пюре от слива, никакви разхлабващи уж зеленчуци не вършат работа 😒.

Ние сме с такава подложка:
Скрит текст:
Доволна съм, двулицева е и тя се сгъва, но нашата седи така. Мина времето, когато гледах кое с кое си отива 😃.

# 732
Здравейте Hug
На 5м и половина сме и сме на 5 хранения - около 170-200мл на хранене. Обяда ни още не е заместен, защото не изяжда повече от 100 грама и дохранвам с малко АМ.
Belle_ и аз мисля, че е от голямо значение да заспива сама, но уви ми се вижда някакъв абсурд сега - слагам я в кошарата и се започва едно ритане, въртене, до главата все още има обиколник и не спира да го дърпа. Всичко друго се прави, но не и да заспива Grinning
Иначе гледам да следвам интервалите. Сутрин естествено става различно, но около 7 - 7:30, следва хранене и след 2 часа я гушкам да спи, като тогава поспива най-много около час и половина. Следващите дремки са на 2ч и 15м след събуждане като спи между 30мин и 1 час.Вечер я слагам към 20:30ч да спи уж цяла вечер Grinning (но тогава интервала вече е станал повече около 3ч., 3ч и нещо)
Според мен проблем е, че свикна да спи гушната в мен, но пък само така мога да поспя малко и аз Disappointed
Спим или на пълна тъмнина или на нощна лампа.
Две поредни нощи е много зле, например снощи заспа в 20:30ч и окончателно в 23:00 вече беше наспана (като поне 7 пъти съм ходила да давам биба, да я люлям иначе се върти и се събужда), усмивката й беше до ушите, рита с крачета, голяма веселба.. направих й АМ евентуално ако е гладна, но почти нищо не изяде иии 00:30 заспа успешно при нас. Simple Smile

# 733
Аз дано не ставам досадна, но и при нас последния интервал беше около и над 3 часа. Първо го съкратих на 2:45 и веднага имаше ефект, след това на 2:30-35 и много се подобри сънят поне първата половина на нощта, нищо, че още не бяхме минали на самостоятелно заспиване. Много са над 3 часа за 5 месеца и половина.
Спирам аз да пиша за интервали и да обсебвам темата, че ще ги сънувате от мен 😂.

# 734
Ще пробвам тази вечер или от утре да я сложа след 2ч и 30мин будуване Grinning но така не се ли получава скъсяване между храненията, защото при нас става така, че след събуждане следва веднага хранене и съответно следващото хранене е след 3ч, та от там се получава и по-дългия интервал накрая.

Общи условия

Активация на акаунт