За това питам мами,които са преминали през такова нещо,защото двама консултанти по сън не помогнаха.. в крайна сметка не са ми в къщата и не става да влязат те и аз в мозъка на детето ми ...
Дъщеря ми след седмица прави 9 месеца ..
От няколко дни редува 2 и 3 дремки,като общият сън е 2.30 или 3 часа дали е с две или с три дремки ги удря ... проблема е ,че става в 5.45 6 часа и първата и втората дрямка са раничко ... например като е с 2 дремки последните са до 13.30 или 14.00 часа,следователно тя си е направила дневния сън и после отказва да спи трета дрямка,слагам я в 19 в такъв случай и си заспива [след 6тия месец от зъби ли не знам хапва по 2 пъти на нощ,което за мен не е проблем,защото яде и заспива веднага,аз спя докато й давам млякото 😅] .. вчера спа 3 дремки като последната беше до 17 часа ... с мъка заспа в 21.10 ,което ме навежда на мисълта ,че третата дрямка беше ненужна .. и сутринта отново си скочи в 6 часа ...
Моя позната е консултант по сън,тя ме нахока,че няма как 5 6 часа да издържа детето ми ,ама тя е свежа ,щастлива, как да я натискам да спи трета дрямка,щото бебе на 9 юесеца не трябва да стои будно толкова време... аз ли се паникьосвам напразно или ... моля не ме нападайте